دانشجویان دختر خوابگاه دخترانه علامه محدث نوری که یکی از قدیمیترین خوابگاههای خودگردان شهر نور است، به شدت از وجود حشرات موذی و وضعیت نامناسب این خوابگاه گلایهمند هستند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛* زندگی خوابگاهی دورانی است که تا سالیان سال در ذهن بسیاری از دانشجویان خواهد ماند؛مرحلهای نوین در زندگی دانشجویان، که آنها را با تجربههای جدیدی آشنا میکند؛ اما شیرینیها و خاطرات زندگی خوابگاهی تنها یک روی سکه است و بر کسی پوشیده نیست که زندگی در خوابگاه به خودی خود با مشکلات و چالشهای زیادی همراه است.
یکی از بزرگترین مشکلات، چگونگی اسکان دانشجویان دور از خانواده و موضوع آشنایی با روش زندگی در خوابگاه است که البته در ارتباط با دانشجویان دختر این مسئلهدر ابعاد بیشتری بروز پیدا میکند. کم نیستند دانشجویانی که به کمبود امکانات رفاهی، ازدحام بیش از حد دانشجو در اتاقها، وضعیت نامطلوب سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه ها، نبود امکانات امنیتی و حفاظتی و نبود فضاهای مطالعه معترض هستند و هر روز صدایشان از دانشگاهی بلند میشود.
خوابگاه دخترانه علامه محدث نوری یکی از خوابگاههای دخترانه و قدیمی خودگردان است که دانشجویان به شدت از وجود حشرات موذی و وضعیت نامناسب این خوابگاه گلایهمند هستند.
یکی از دانشجویان خوابگاهی این دانشگاه میگوید: با وجودی که خوابگاهی که ما در آن سکونت داریم، خودگردان است، اما از لحاظ رفاهی در پایینترین سطح قرار دارد.
خوابگاهی که ما دانشجویان دانشگاه علامه محدث در آن سکونت داریم خودگردان است و از لحاظ رفاهی در پایینترین سطح قرار دارد.
مریم که در رشته حسابداری مشغول به تحصیل است و از شهرهای غربی برای ادامه تحصیل به این دانشگاه آمده، در مورد وضعیت خوابگاه معتقد است ساختمان این خوابگاه قدیمی بوده و حشرات موذی در محوطه خوابگاه وجود دارند. با توجه به شرایط آب و هوای شمال کشور در فصل پاییز و زمستان، از کانال کولر کِرم بیرون میآید که این موضوع باعث ناراحتی دانشجویان می شود.
او علت به وجود آمدن حشرات موذی را نخالههای ساختمانی که در حیاط پشتی خوابگاه ریخته شده، میداند و می گوید این ضایعات باعث تجمع موش و سوسک در محوطه دانشگاه میشود.
یکی دیگر از دانشجویان خوابگاهی، سقف ساختمان خوابگاه را که به صورت شیروانی است، جایی برای زندگی موشها عنوان کرده و گفت چون لامپها با زنجیر به سقف وصل شدند، سوراخهایی را ایجاد کرده که جایی برای زندگی موشها شده است.
وی میگوید: دانشجویان طبقه دوم که کارشناسی ارشد هستند، میگویند «چند بار به چشم دیدهایم که موشها از این سوراخها بیرون آمده اند». همچنین در بعضی از دیوارها که کائوچویی است موریانه وجود دارد. چندین بار این مشکل را با دانشگاه مطرح کردیم؛ اما متاسفانه مسئولان پیگیری نکردهاند.
زهرا که دانشجوی کارشناسی ارشد است، در این رابطه معتقد است که خوابگاه از نظر بهداشت وضعیت مناسبی ندارد؛ سرویسهای بهداشتی دیر به دیر با مایع ضد عفونی کننده تمیز میشود و یا اگر مایع دستشویی تمام شود، چند روز طول میکشد تا تهیه کنند. سیفونهای سرویسهای بهداشتی مشکل دارد.
سرویسهای بهداشتی دیر به دیر با مایع ضد عفونی کننده تمیز میشود یا اگر مایع دستشویی تمام شود چند روز طول میکشد تا تهیه کنند.
ما در این خوابگاه با کمترین امکانات رفاهی زندگی میکنیم؛ جاروبرقی برای تمیز کردن و کمدی برای اینکه وسائل و لباسهای خود را در آن قرار دهیم، وجود ندارد. باید تمام وسائل را در چمدان بگذاریم. بیشتر یخچالهای اتاقها مشکل دارد. متاسفانه امکانات خوابگاه ما خیلی کم است.
الهام که در رشته حسابداری درس میخواند، از امکانات رفاهی خوابگاه ناراضی است و در خصوص شهریه خوابگاه می گوید: ماهانه ۱۰۰ هزار تومان شهریه بابت خوابگاه پرداخت میکنیم و باتوجه به اینکه دهه اول تیر ماه امتحانات تمام میشود و تا اخر تابستان در خوابگاه حضور نداریم، باید کل شهریه این ماهها را نیز پرداخت کنیم؛ اما با این وجود وضعیت رفاهی خوابگاه بسیار بد است.
وقتی از الهام در مورد نظارت مسئولان بر خوابگاه می پرسیم، باخنده می گوید که خانوادههای ما در جریان ورود و خروج دانشجویان در خوابگاه هستند؛ یک بار من خواستم خانوادهام را غافلگیر کنم و بدون اینکه به آنها اطلاع بدهم با قطار به سمت شهرم حرکت کردم، سرپرست خوابگاه بدون اطلاع من به آنها خبر داده بود و وقتی به منزل رسیدم، من بیشتر غافلگیر شدم؛ البته از اینکه مسئولان مراقب ما هستند، ممنونیم. خوابگاه ما چند درب خروجی دارد که مسئول خوابگاه شب این درها را با فقلهای کتابی میبندند؛ اگر اتفاق غیرمترقبهای مثل زلزله رخ دهد، دربی باز نیست که دانشجویان بیرون بروند. البته این موضوع از لحاظ امنیتی خوب است؛ اما اگر اتفاقی بیفتد، امکان نجات دانشجویان وجود ندارد.
مشکلات خوابگاه دانشگاه علامه محدث و درد دلهای دانشجویان را به سرپرست خوابگاه منتقل کردیم. وی قول مساعد داد که مشکلات رفع شود و گفت: تمام سرویسهای بهداشتی با مواد ضد عفونی کننده شسته میشود و برای جلوگیری از حیوانات موذی سموم استفاده شد است و در مورد نخالههای ساختمانی چند بار با دانشگاه مطرح شده است که زودتر پاک سازی شود.