اردکانیان گفت: در زمینه استفاده از آب و انرژی جامعه بد مصرفی هستیم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت نیرو؛ رضا اردکانیان، وزیر نیرو در چهارمین روز هفته صرفهجویی در مصرف که با عنوان آب، رسانه و افکار عمومی نامگذاری شده است، طی نشستی صمیمانه با مدیران مسئول رسانهها با تاکید بر اینکه امروزه با محدودیت منابع آب و انرژی مواجه هستیم، اظهار کرد: این دو منبع مهم به یکدیگر وابسته هستند و در مدیریت این دو بخش بایستی به صورت هم بسته عمل کنیم.
وی با اشاره به اینکه در زمینه استفاده از آب و انرژی جامعه بد مصرفی هستیم، ادامه داد: در طی دهههای گذشته نیز هر زمان که با مسئله خشکسالی مواجه شدهایم به جای اینکه شیوههای مصرف خود را اصلاح کنیم همه ذهنها تنها به سمت تامین منابع جدید رفته است.
وزیر نیرو بیان کرد: نه تنها کشورهای که با مسئله خشکسالی مواجه هستند، بلکه مناطق دارای وضعیت مناسب منابع آبی نیز اگر گرفتار بدمصرفی شوند و تنها به شیوههای تامین و عرضه جدید منابع بپردازند بدون اینکه شیوه مصرف خود را اصلاح کنند مطمئنا پایدار نخواهند بود.
اردکانیان تصریح کرد: هرساله در حدود پنج تا هفت درصد رشد مصرف انرژی در کشور داریم که بایستی با تامین منابع انرژی جدید پاسخگویی نیازهای به وجود آمده باشیم. این رشد مصرف در حدود پنج هزار مگاوات نیروگاه جدید است که معادل ۲۵ هزار میلیارد تومان هزینه احداث در برخواهد داشت.
وی تاکید کرد: این رقم سنگین برای ساخت نیروگاه جدید هزینه میشود تا از میان هشت هزار و ۷۶۰ ساعت طول سال، فقط زمانی در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت پیک تابستان را که با اوج نیاز به انرژی برق مواجهایم پاسخگو باشیم.
وزیر نیرو اضافه کرد: در حوزه آب هم به جای اینکه به نحوه استفاده از آبهای موجود توجه کنیم تنها در پی طرحهای تامین منابع آبی جدید بودهایم؛ در صورتی که اگر بدمصرفیها اصلاح نشود هر چه منبع آبی جدید هم فراهم کنیم باز هم مشکل ما برطرف نخواهد شد و چه بسا در طی سالیان آینده مشکلات فعلی ما چندین برابر بیشتر و در ابعاد مختلف نمایان شود. لزوم ارتقای سواد عمومی در حوزه آب و انرژی
اردکانیان بر لزوم ارتقای سواد عمومی در حوزه آب و انرژی تاکید کرد و افزود: ایجاد اعتماد و سرمایه اجتماعی، ترسیم آینده آب و انرژی کشور، ارائه اطلاعات معتبر و دقیق، تعامل هدفمند و... از جمله مسائلی است که بایستی میان وزارت نیرو و رسانهها مورد توجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به تمرکز وزارت نیرو در دوره جدید در بحث مدیریت تقاضا ادامه داد: در این بخش علوم اجتماعی و استفاده از صاحبنظران این حوزه بسیار مهم است که در این راستا مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی در وزارت نیرو تاسیس شده است.
وزیر نیرو با اشاره به تاکید این وزارتخانه بر شایستهگزینی و انتخاب مدیران از طریق فراخوان عمومی گفت: فراخوان به معنای این نیست که ما از نظر انتخاب مدیر در داخل بدنه وزارت نیرو به بنبست خوردهایم، بلکه به دنبال ترمیم اعتماد آسیب دیده با تمامی متخصصان و افراد توانمند هستیم تا همگان چه در بیرون و چه داخل سازمان بتوانند در عرصه خدمترسانی فرصت حضور و رقابت داشته باشند و انتخاب مدیران منحصر به آشنایی محدود بین دایره بستهای از مدیران نباشد.
اردکانیان در پایان گفت: هماکنون نیز فراخوان عمومی برای انتخاب مدیران عامل چند شرکت آب و برق در استانهای مختلف انتشار یافته و من به وعده اولیه خود برای شایستهسالاری در وزارت نیرو پایبند هستم.
با سلام .درپاسخ وزیرنیرو باید گفت . دولت که همیشه ملت رامقصردانسته و ازملت طلبکار است جزاینکه به بهانه افزایش مصرف مردم هرازچندگاه قانونی یاغیرقانونی نسبت به گران کردن حامل های انرژی مبادرت میکند. مگرنه اینکه حقوقش را ازملت میگیرد. باید گفت .بجای اینکه توپ رادرزمین مردم بندازن .بیایند وزیرساختهای قدیمی رو اصلاح کنند تاازهدررفتن منابع انرژی مثل آب وبرق جلوگیری شود . اونم نه ازجیب مردمی که اکثریت آن خرج خورد وخوراک و اجاره مسکن و ... را بزور میتوانند تهیه کنند . بلکه ازپول عوارضو مالیاتهاییکه به هربهانه از کبریت گرفته تا قبوض برق و آب و.. خرید قبرمیت از مردم دریافت میکنند. نسبت به برطرف کردن این معظل اقدام کنند . مثلا . درتابستان حدودا چندمیلیون کولرآبی درکشورکارمیکند. اگربرای هرکولر باتوجه به گرمای شدیدآب وهوایی کشورکه استفاده ازآن لازم است.هرکولردر24ساعت 100لیترآب مصرف کند چقدرآب شرب بهدر میرود. طریق لوله گذاری سازمان آب در خیابانها به علت رعایت نکردن ارتفاع خواباندن لوله ها ویا استفاده ازلوله های غیر استاندارد اغلب شاهد ترکیدن لوله های اصلی در خیابانها به دلیل فشاروارده هستیم. برای برق هم همینطور دولت بجای اینکه به ملت بگوید کمتراستفاده کنید بیایدبابروی شرکتها تولیدی لوازم برقی نظارت کرده وآنهارو ملزم به تولید لوازم برقی استاندارد روز دنیا نماید تافشاروارده برکشورومردم برداشته شود. وشرکتهایی که درتولید پنل های خورشدی نقش دارند ضمن حمایت واقعی بادادن یارانه ملت را تشویق به استفاده از انرژی خورشیدی بنماید. و اینقدر الکی گریه زاری نکند. خلاصه اینکه دولت همیشه ازبیان این صحبتها نتیجه ای که دنبالش هست بگیرد اینکه قیمتها رابالا ببرد وگرنه دلش برای ملت نسوخته . بله دائما میگویندکشورهای دیگر قیمت حامل های انرژی بالا ترازکشورما میباشد. سعی در رساندن قیمت ها کشورما به آنها هستند . اما بی انصافها هیچ وقت نیامدند بگویند آنها حقوق و دریافتیشان هم دلاراست نه ریال بی ارزش ما که حتی درکشورافغانستان هم ارزشی ندارد. بله آنها دلار8500تومانی میگیرند. وازلوازم خانگی استانداردروز استفاده می کنند.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.