
آیا افزایش سود بانکی برای کنترل پولهای سرگردان راه درستی است؟/ دولت از بلاتکلیفی استراتژی رنج میبرد
در همین رابطه جهانبخش سنجابی شیرازی عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق معتقد است: کاهش سود سپرده بانکی در شرایط فعلی اقدام صحیحی نبوده و این مساله باعث شد سرمایههای سرگردان مردم از بانکها خارج شده و راهی بازار شود.
این عضو اتاق بازرگانی همچنین معتقد است: باید سود بانکی منطقی شده و پوشش آن حداقل معادل برخی معاملات خرد سطح جامعه باشد. تعیین این رقم نیز موضوعی است که اقتصاددانها میتوانند با بهرهگیری از فرمولهای مختلفی که وجود دارد آن را محاسبه کنند. اکنون برخی از معاملات خرد بازار سودی به مراتب بیشتر از سود سپرده بانکی دارند و همین موضوع موجب میشود سرمایه مردم از بانکها خارج شود.
اما شاید بسیاری فکر کنند که تمام بانک ها خواهان بازگشت پول ها با افزایش سود هستند ولی غلامحسن تقی نتاج مدیر عامل بانک قوامین این تصور را باطل می کند و معتقد است: بانکها شدیدا مخالف افزایش نرخ سود هستند، بانکها از نظر کارشناسی شدید مخالف افزایش نرخ سود بانکی هستند.
نکته اینجاست که بانک ها یکی از بخش های اقتصاد کشور هستند و با محوریت نظارتی بانک مرکزی و طبیعی است در چنین موضوعاتی باید افسار کار را دست بانک مرکزی داد و اگر تشخیص به افزایش نرخ سود سپرده ها داد، بانکها نیز همکاری خواهند کرد.
پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این باره می گوید: افزایش نرخ سود بانکی تیر خلاص به تولید ملی است و سبب میشود کل بازارهای داخلی دچار چالشی جدی شوند و هیچ کدام از فعالیتهای اقتصادی نرخ توجیه مالی مناسب نداشته باشند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حال دیگر باید مسئولان دولتی با مشورت مجلس و تمام اقتصاددانان خبره تمام شرایط را بررسی کنند و اگر تنها راه حل وضع موجود افزایش سود بانکی است این کار را به سرعت انجام دهند، اما آنچه مشخص است این بوده که اقتصاد ایران از بیماری سختی رنج می برد و دولتی ها نیز درمان آن را ندانسته و در حال آزمون و خطا هستند که کدام راه جواب قطعی را در آینده می تواند بدهد.