کد خبر:۶۹۴۳۵۴
خبرگزاری دانشجو گزارش می‌دهد؛

آیا افزایش سود بانکی برای کنترل پول‌های سرگردان راه درستی است؟/ دولت از بلاتکلیفی استراتژی رنج می‌برد

دولت در دوراهی افزایش یا کاهش نرخ سود بانکی گیر افتاده و نمی‌داند کدام راه حل موضوع است.

وحید بلالی خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تجربه نشان داده کاهش نرخ تسهیلات بانکی موجب تشویق سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی برای فعالیتهای اقتصادی مولد می‌شود به شرط آنکه منابع کافی و بدون مشکل در اختیار تولید قرار گیرد. اما بعد از تصمیم دولت برای کاهش نرخ سود بانکی که بسیاری از کارشناسان در آن برهه موافق آن بودند، این پول ها به سرعت با ماجراجویی خاص که بسیاری از دست های پشت پرده داخلی و خارجی آن صحبت می کنند به سمت بازار مسکن، ارز، طلا و سکه و خودرو رفت و باعث گرانی بیش از حد و غیرمنتظره این بازارها شد.
 
در این روزها بحث افزایش سود بانکی بسیار داغ شده است و عده ای معتقدند که باید باز هم سود بانکی افزایش یابد تا پول های سرگردان بیش از این بازارهای دیگر را خراب نکند و راه برای سودجویی عده ای نیز بسته شود.
 
برخی تصمیم‌های غلط، فشار عملیات روانی و جنگ روانی دشمنان داخلی و خارجی، نداشتن چشم‌انداز مثبت از آینده اقتصادی به دلیل جنگ‌های روانی صورت گرفته، حجم بالای نقدینگی در کشور و برخی تصمیم‌های اشتباهی که حداقل بهتر بود در این مقطع زمانی گرفته نشود، همه مواردی محسوب می‌شوند که می‌توانند در ایجاد این شرایط تاثیرگذار باشند.

در همین رابطه جهانبخش سنجابی شیرازی عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق معتقد است:  کاهش سود سپرده بانکی در شرایط فعلی اقدام صحیحی نبوده و این مساله باعث شد سرمایه‌های سرگردان مردم از بانک‌ها خارج شده و راهی بازار شود.

این عضو اتاق بازرگانی همچنین معتقد است: باید سود بانکی منطقی شده و پوشش آن حداقل معادل برخی معاملات خرد سطح جامعه باشد. تعیین این رقم نیز موضوعی است که اقتصاددان‌ها می‌توانند با بهره‌گیری از فرمول‌های مختلفی که وجود دارد آن را محاسبه کنند. اکنون برخی از معاملات خرد بازار سودی به مراتب بیشتر از سود سپرده بانکی دارند و همین موضوع موجب می‌شود سرمایه مردم از بانک‌ها خارج شود.

اما شاید بسیاری فکر کنند که تمام بانک ها خواهان بازگشت پول ها با افزایش سود هستند ولی غلامحسن تقی نتاج مدیر عامل بانک قوامین این تصور را باطل می کند و معتقد است: بانک‌ها شدیدا مخالف افزایش نرخ سود هستند، بانک‌ها از نظر کارشناسی شدید مخالف افزایش نرخ سود بانکی هستند.

 

نکته اینجاست که بانک ها یکی از بخش های اقتصاد کشور هستند و با محوریت نظارتی بانک مرکزی و طبیعی است در چنین موضوعاتی باید افسار کار را دست بانک مرکزی داد و اگر تشخیص به افزایش نرخ سود سپرده ها داد، بانک‌ها نیز همکاری خواهند کرد. 

پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این باره می گوید: افزایش نرخ سود بانکی تیر خلاص به تولید ملی است و سبب می‌شود کل بازارهای داخلی دچار چالشی جدی شوند و هیچ کدام از فعالیت‌های اقتصادی نرخ توجیه مالی مناسب نداشته باشند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حال دیگر باید مسئولان دولتی با مشورت مجلس و تمام اقتصاددانان خبره تمام شرایط را بررسی کنند و اگر تنها راه حل وضع موجود افزایش سود بانکی است این کار را به سرعت انجام دهند، اما آنچه مشخص است این بوده که اقتصاد ایران از بیماری سختی رنج می برد و دولتی ها نیز درمان آن را ندانسته و در حال آزمون و خطا هستند که کدام راه جواب قطعی را در آینده می تواند بدهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار