آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۶۱۷۸
زوج دانشجوی بجنوردی درگفتگو بادانشجو:

درآمد کمتر؛ سکوی پرش زندگی دانشجویی/ درک متقابل، قناعت و پشتیبانی از هم، سر لوحه‌ زندگی باشد

بیش از آنکه ازدواج مانع پیشرفت باشد، یک سکوی پرتاب است. اگر درک متقابل، قناعت و پشتیبانی، سر لوحه زندگی قرار گیرد، منجر به اتفاقات خیلی خوب در زندگی می‌شود.
حسین اکبری

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- حسین اکبری؛* یقینا ازدواج دانشجویی یکی از شیرین‌ترین اتفاقاتیست که می‌تواند برای یک دانشجو رقم بخورد؛ درحالی که فشار روانی و عصبی ناشی از آینده کاری بر روی دانشجو وجود دارد، وجود یک همدم می‌تواند نقش بسزایی در موفقیت هر دانشجو داشته باشد. هرچند عده‌ای به صورت ناآگاهانه برای رفع این نیاز خود راهی غیر از ازدواج را انتخاب می‌کنند؛ اما هیچ گاه طعم آرامش را نخواهند چشید.


به سراغ زوج دانشجوی بجنوردی رفتیم تا با آن‌ها درخصوص ازدواجشان صحبت کنیم. خانواده‌ محمدیان حدود ۶ ماه قبل تشکیل شده است. آقای محمدیان پیش از این ازدواج، مسئولیت بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد را بر عهده داشت. همسرش نیز جزو فعالین بسیج دانشجویی بود. این زوج دانشجو از اتفاقات خوب زندگیشان برای ما می‌گویند.

دانشجو: از نحوه آشناییتان برایمان بگویید.
محمدیان: با همسرم هم کلاسی بودیم و همین آشنایی زمینه‌ جلسات بیشتر با خانواده‌ها را فراهم کرد و در نهایت به تفاهم لازم برای شروع زندگی مشترک رسیدیم.

چراغیان: معصومه چراغیان هستم و در رشته‌ کارشناسی اقتصاد مشغول به تحصیل هستم.

 

دانشجو: چه معیار و ملاک‌هایی برای همسر خودتان در نظر داشتید؟
محمدیان: معیار‌هایی از جمله معنویت، صداقت و یک رو بودن را همواره مد نظر داشتم. برای من بسیار مهم بود که همسرم این سه ویژگی را داشته باشد که خدا را شکر این اتفاق افتاد؛ یعنی طی همان جلساتی که با حضور خانواده‌ها برگزار شد، وجود این ویژگی‌ها در طرف مقابلم اثبات شد و پس از ازدواج نیز این ویژگی‌ها قطعیت یافت.

 

چراغیان: برای تشکیل یک زندگی سالم و موفق، همسرت باید فردی مومن و با خدا باشد، این معیار اصلی است. در کنار این موضوع، صداقت نیز خیلی مهم است. اگرطرف مقابل با خدا باشد، خود به خود صداقت نیز دارد.

دانشجو: درباره خصوصیات همسرتان توضیح دهید
محمدیان: دوست داشتم این معیار‌ها در همسرم به عنوان معیار شاخص باشد و این مسئله اتفاق افتاد. صداقت برای من بسیار مهم بود که در همسرم وجود دارد. من توانستم یک اعتماد ۱۰۰ درصدی به همسرم پیدا کنم و نتیجه‌ این امر ازدواج ما بود.

 

چراغیان: سادگی و صداقت همسرم از جمله ویژگی‌های بارز اوست؛ البته قبل از ازدواج به واسطه‌ تحقیقاتی که داشتیم، به این ویژگی‌ها پی بردیم؛ اما پس از ازدواج این تحقیقات عملی شد و همسرم در عمل نیز توانست خود را فردی مومن و صادق نشان دهد.


دانشجو: از مشکلاتی که در ازدواج پیش رویتان بود، برایمان بگویید.
چراغیان: یکی از مشکلاتی که در ازدواج دانشجویی وجود دارد، مباحث مالی است. با توجه به اینکه زوج دانشجو هستند و زمان زیادی را مجبورند صرف دانشگاه و درس کنند، طبیعتا درآمد کمتری نصیب خانواده خواهد شد؛ البته باید به این نکته توجه داشت که این مسئله می‌تواند یک سکوی پرش قلمداد شود. زوج باید سطح توقعات خود را کاهش دهند. اگر این اتفاق بیفتد باعث پیشرفت‌های خیلی بزرگی در زندگی خواهد شد و در نهایت با انگیزه‌ای که به وجود می‌آید، یک زوج دانشجو می‌توانند رشد روحی و درسی نیز داشته باشند.


محمدیان: اگر بخواهم به مشکلات پیش از ازدواج رجوع کنم، اولین مورد مخالفت خانواده‌ها بود. خانواده‌ها می گفتند سن خودت و همسرت پایین است و تجربه کافی ندارید؛ لذا خانواده‌ها مخالفت می‌کردند؛ اما با گذشت زمان و صحبت‌هایی که با خانواده کردم، توانستم قانعشان کنم، پایین بودن سن دلیلی بر نداشتن زندگی مشترک نیست. هرچند سن ما پایین هم نبود! به خانواده فهماندیم بلوغ عقلی برای ازدواج مهم است و نه صرفا سن. ما توانستیم به خانواده‌ها این را اثبات کنیم که به بلوغ عقلی رسیده ایم و توانایی اداره یک زندگی را داریم.

دانشجو: آیا از ازدواج در این شرایط فعلی نمی ترسیدید؟
محمدیان: با توجه به وضع نامطلوب جامعه از نظر اقتصادی، یک جوان در همان ابتدا که قصد ازدواج دارد، منصرف می‌شود. جوانان فکر می‌کنند که همه‌ ازدواج، مسائل مالی است و به همین دلیل تمایل خود را نسبت به ازدواج از دست می دهد؛ اما اگر فردی ازدواج کند، می‌بیند که شرایط به این شکل نیست. یعنی بحث مالی شاید درصد خیلی پایینی از اهمیت را به خود اختصاص دهد. بیشتر بحث تفاهم، خصوصیات رفتاری و قناعت مطرح است. من مدتی است ازدواج کرده ام و به این گفته رسیده ام.

دانشجو: آیا ازدواج را مانع پیشرفت نمی‌دانید؟
محمدیان: خیر. ازدواج ابدا مانع پیشرفت نیست. برای پسران، چون مسئولیت اداره زندگی را بر عهده دارند، آنان را مجاب می‌کند برای زندگی تلاش کنند و همین تلاش باعث پیشرفت می‌شود. یعنی نه تنها ازدواج مانع پیشرفت نیست؛ بلکه باعث رشد می‌شود. 

 

چراغیان: به نظرم ازدواج بیشتر از آن که مانع باشد، یک پل برای عبور و یک سکوی پرتاب است. ازدواج قطعا باعث پیشرفت خواهد شد؛ چرا که همان طور که همسرم گفت، یک زوج پس از ازدواج به دنبال ساختن زندگی مطلوب برای یکدیگر هستند و این عامل پیشرفت است.

دانشجو: نظرتان درباره تحصیل و اشتغال همسرتان چیست؟
محمدیان: معتقدم مرد نباید زن را مجبور کند که ادامه تحصیل ندهد و یا شاغل نشود و از طرفی معتقدم ادامه تحصیل اتفاقا نیاز است و چه خوب است زن و مرد با هم درس بخوانند. برای اشتغال نیز مانعی وجود ندارد؛ اما شغل باید متناسب با روحیات و خلقیات زنانه خودش باشد. یعنی شرایط کاری ملاک است. اگر زن در محیطی که روحیات مردانه را می‌طلبد کار کند، مطمئنا روحیات زنانه خانم دچار ضربه می‌شود.

 

دانشجو: بعضی خانواده‌ها معتقدند ازدواج در سن باعث می‌شود پسران آسیب ببینند. نظرتان چیست؟
محمدیان: اینکه خانواده‌ها بگویند اگر ازدواج کنی، جوانی‌ات هدر می‌رود، کاملا اشتباه است؛ چرا که وقتی فردی عهده دار مسئولیت می‌شود، این مسئولیت باعث تلاش و کوشش او خواهد شد. پس ازدواج باعث پیشرفت است. یکی دیگر از مسائلی که بعد از ازدواج مطرح می‌شود و بسیار مهم است، بحث برنامه ریزی است. در زمان مجردی یک جوان برنامه‌ خاصی برای زندگی حال و یا آینده اش ندارد؛ اما به محض ازدواج شرایط تغییر پیدا می‌کند و برنامه ریزی وارد زندگی می‌شود.

 

دانشجو: پیش بینی شما از آینده زندگیتان چیست؟
چراغیان: در کنار همسرم خواهیم توانست یک زندگی موفق را تشکیل دهیم و به امید خدا در زندگی به پیشرفت‌های خیلی بزرگی دست پیدا خواهیم کرد.

 

محمدیان: هدف از تشکیل یک زندگی مشترک این است که زن و مرد در کنار یکدیگر زندگی آرامی داشته باشند. اگر درک متقابل، قناعت و پشتیبانی از هم سر لوحه‌ زندگی قرار گیرد، منجر به اتفاقات خیلی خوب در زندگی می شود و آنجاست که سختی ها، مشکلات و فشار‌های اقتصادی معنا پیدا نمی کند.

 

دانشجو: توصیتان به جوانان دانشجوی همانند خودتان چیست؟
چراغیان: کم کردن سطح توقعات، مهم‌ترین توصیه‌ به جوانان است؛ چرا که اگر این اتفاق بیفتد، شرایط زندگی ساده و بسیاری از مشکلات نیز خود به خود حل خواهد شد.

 

محمدیان: ضرب المثلی هست که می‌گوید بزرگی به عقل است و نه به سن. اگر جوان دانشجویی فکر می‌کند به این بزرگی و بلوغ رسیده است و می‌تواند عهده دار یک زندگی شود، نباید حتی یک ثانیه برای ازدواج تعلل کند. ابتدا فرد  باید با خود به این نتیجه برسد که چنین توانایی‌ را دارد. اگر به این نتیجه رسید، باید به سمت ازدواج حرکت کند؛ زیرا که پیشرفت‌های زیادی در انتظارش است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار