به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، با بازگشایی بنادر لیبی و با امید به اینکه علی رغم تحریم های آمریکا علیه ایران، تهران همچنان صادرات نفت خواهد داشت، قیمت نفت در بازارهای جهانی بیش از یک درصد افت کرد و در مسیر ثبت دومین هفته متوالی کاهشی قرار گرفته است.
هر بشکه نفت برنت با 88 سنت کاهش 73.57 دلار فروخته شد و در آستانه ثبت کاهش حدود 4 درصدی طی هفته گذشته قرار دارد.
هر بشکه نفت خام آمریکا با 33 سنت کاهش 52.43 دلار فروخته شد و در آستانه ثبت کاهش حدود 5 درصدی طی هفته گذشته قرار دارد.
در ماه ژوئن و اوایل ماه جولای به علت اختلال در عرضه نفت لیبی و ونزوئلا و نگرانی در مورد فشارهای آمریکا به مشتریان نفتی ایران برای به صفر رساندن خرید نفت از این کشور، قیمت نفت به 80 دلار رسید.
اما با بازگشایی بنادر شرق لیبی و با توجه به اظهارات مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن درخواست معافیت برخی از خریداران نفت ایران را بررسی می کند، قیمت ها در روزهای اخیر اندکی کاهش یافت.
در میان نگرانی وسیع در بازار در مورد اینکه اختلاف تجاری آمریکا و چین می تواند به رشد اقتصادی جهانی صدمه بزند، قیمت ها باز هم کاهش یافت.
جولیوس بائر، تحلیلگر بازار در این رابطه گفت: «درحالی که بازارهای نفتی نمی توانند از شدت گرفتن تنشهای تجاری فرار کنند، پیش فروش ها بیشتر به علت بروز نشانههایی از افزایش عرضه است.»
وی افزود: «اگر ایران از سوی بازار کنار گذشته شود، ما معتقدیم قیمت نفت به 90 دلار در هر بشکه می رسد می تواند به میزان قابل توجهی تورم را افزایش دهد و بر مشتریان و احساس حاکم بر مبادلات تجاری تاثیر منفی بگذارد و در نهایت به اقتصاد صدمه بزند.»
آژانس بین المللی انرژی دیروز هشدار داد جهان با کمبود ظرفیت مازاد مواجه است و در نتیجه هرگونه اختلال جدید می تواند قیمت نفت را بالاتر ببرد.