رئیس اتحادیه نانوایان گفت: ۴ سال است قیمت نان را تغییر نداده اند و وقتی به وزیر جهاد کشاورزی و وزیرصنعت در مورد مشکلاتمان نامه مینویسیم، هر دو میگویند به ما مربوط نیست. پس متولی نان در کشور چه کسی است؟
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، قاسم زراعتکار امروز در جشنواره خوشه که با حضور مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و رؤسای اتحادیهها و کارخانجات صنایع آرد ونان در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، گفت: زنجیره تولید نان از کاشت تا برداشت و تولید نان بسیار حائز اهمیت است و خوشحالیم به خودکفایی گندم رسیدهایم، اما این انتقاد وجود دارد که چرا برای تعیین قیمت نان به ویژه لواش پشت درهای بسته تصمیم میگیرند و ۴ سال است قیمت نان لواش از ۲۱۰ تومان بالاتر نرفته است.
وی تصریح کرد: ۹۳ درصد از نانوایان کشور با سیلی صورتشان را سرخ میکند و هر وقت مشکلی به وجود میآید، صنف را درگیر میکنند، اما در تصمیمگیریها بخش خصوصی نقشی ندارد و نانوایان با این وضعیت نمیتوانند ادامه دهند.
رئیس اتحادیه نانوایان از ارائه مجوز بیرویه برای تاسیس نانوایی انتقاد کرد و گفت: به راحتی سامانه را باز کردهاند و هر فرد بیتجربهای میتواند یک نانوایی تاسیس کند و اکنون ۹۰ هزار نانوایی سنتی در کشور داریم که ۳۰ هزار مورد آن اضافی است.
زراعتکار با انتقاد از عملکرد متولیان حوزه نان گفت: آقایان خیلی جالب شعار میدهند، اما در عمل خبری نیست و معلوم نیست متولی نان در کشور چه کسی است. چرا که وقتی به وزیر جهاد کشاورزی نامه مینویسیم میگویند به ما مربوط نیست و وقتی همین نامه را به وزیر صنعت مینویسیم، آنها هم میگویند به ما مربوط نیست، پس مشکلات نان به چه کسی مربوط است؟
وی در مورد برگزاری جشنوارههایاین چنینی گفت: جشنواره برگزار نمیکنیم که فقط برای خبرهای خوب دست بزنیم، بلکه باید دو جانبه حرفها گفته شود تا کاری پیش برود اگر یک میلیون نفر کارگر نانوا و کشاورز در صنف نانوایی فعال هستند و زحمت میکشند، آیا نباید برای این افراد و حل مشکلات آنها وقت بگذاریم؟
همه این سخنان در حالی است که طی ۴ سال اخیر قیمت نان تغییری نداشته و در کنار آن در مورد کیفیت تولید آرد و نحوه فرآوری نانواییها حرف و حدیثهای زیادی وجود دارد که نمونه آن استفاده از جوش شیرین و جوهر قند برای تسریع در عمل آوری خمیر و ظاهر نان است.