آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۸۰۱۵
سردار جلالی مطرح کرد

«ابردزدی » را تکذیب کردند/ سازمان هواشناسی باید اثبات کند

رییس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه باید عدم دخالت انسانی در موضوع کم آبی به لحاظ علمی ثابت شود، گفت: سازمان هواشناسی در صورت عدم اثبات این موضوع باید تبعات حقوقی این بحران را به عنوان تهدید کشور بپذیرد.
«ابردزدی » را تکذیب کردند/ سازمان هواشناسی باید اثبات کند

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی شبستان در مورد بحران کم آبی و راه حل این سازمان با توجه به افزایش جمعیت گفت: موضوع کم آبی دو منشأ دارد، اول منشا طبیعی و دوم منشا انسان ساخت که در منشا طبیعی بسیاری از افراد معتقدند کمبود آب در کشور ما و کمبود بارندگی یک منشأ طبیعی دارد و این موضوع را بنده در سمینار کشاورزی مطرح کردم که احتمالا حوزه دست ساز و انسان ساز در موضوع کم آبی وجود دارد.

 

وی افزود: برخی از سازمان ها از جمله سازمان هواشناسی این موضوع را برنتافتند و اعلام کردند طرح چنین موضوعی یعنی حوزه انسان ساز در خصوص کم آبی اشکال علمی دارد در حالی که رد این فرضیه نیز باید به لحاظ علمی ثابت شود.

 

رییس سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: بنده اعلام کردم که اگر سازمان هواشناسی مطمئن است که هیچ نوع دخالت انسانی در موضوع کم آبی وجود ندارد باید این موضوع را ثابت کند و اگر بعدا اثبات شود که خلاف آن بوده است این سازمان باید تبعات حقوقی و قانونی این موضوع را بپذیرد که تشخیص یک نوع تهدید علیه کشور را رد می کند و در شناسایی آن تلاش نکرده است.

 

سردار جلالی با بیان اینکه اگر فرض بگیریم که موضوع کم آبی در کشور منشأ طبیعی داشته و به دلیل کمبود باران است، خاطرنشان کرد: با فرض این موضوع باید الگوهای بهینه ای از مصرف آب را تهیه کنیم و یک نگاه ملی در این موضوع داشته باشیم.

 

نگاه قومی، شهری، استانی به موضوع آب رخ داده است

وی با بیان اینکه در برخی از نقاط کشور آب وجود دارد و برخی نقاط با خشکسالی مواجه هستند، تصریح کرد: متاسفانه نگاه قومی شهری استانی به موضوع آب رخ داده است و این امر خلاف منافع ملی است، حتما باید در این موضوع اختیار با وزارت نیرو باشد، وزارت نیرو باید به عنوان متکلف در این حوزه اولویت هایی که در حوزه شرب، کشاورزی و صنعت تعیین می شود را اعمال کند و هر جای کشور که لازم است آب را منتقل کند و اینکه ائمه جمعه یا مردم یک شهر بخواهند نگاه قومی داشته باشند خلاف منافع ملی است.

 

سردار جلالی خاطرنشان کرد: باید به مسئله توزیع و مدیریت منابع آب نگاه ملی باشد و نه نگاه شهری.

 

استفاده از آب دریاها در سازمان محیط زیست مورد توجه قرار گیرد

وی گفت: ما باید در مصرف آب حتما به الگوهای بهینه مصرف آب بپردازیم و در خصوص بازپروری یا استفاده از آب های مصرف شده یک فناوری جدی در دنیا وجود دارد. برخی از کشورها 80 درصد آب مصرفی شان را مجدد بازپروری می کنند و از آن استفاده می کنند و ما نیز باید از این فناوری بهره ببریم زیرا کشور ما در اقلیم خشک قرار گرفته و ما باید بتوانیم با کم آبی کنار بیاییم و الگوهای مصرف را اصلاح کنیم.

 

رییس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به استفاده از آب دریاها برای جبران کم آبی کشور تاکید کرد: استفاده از آب دریاها در سازمان محیط زیست مورد توجه قرار گیرد و این موضوع را بدانیم که تمام کشورهای ساحلی خلیج فارس و سایر دریاها از آب دریاها استفاده می کنند. طبیعتا این استفاده اثراتی بر محیط زیست می گذارد که ما نیز آن را می پذیریم اما باید میان تمهیدات، آسیب‌ ها و فوایدی که دارد تعادلی برقرار شود.

 

از پروژه انتقال آب دریا به استان های جنوبی غافل نباشیم

 

وی گفت: معتقدم اگر پروژه انتقال آب خلیج فارس یا دریاچه عمان به استان های جنوبی ما 50 درصد فرصت، 50 درصد اشکال داشته باشد باید روی اشکالات متمرکز شویم و آن را به 20 درصد کاهش دهیم تا به 70 درصد کارآیی و 30 درصد اشکال دست یابیم. در این صورت انتقال آب موضوعی توجیه پذیر است ضمن اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس همگی از آب شیرین کن استفاده می کنند و ما نیز نباید به خاطر اثرگذاری احتمالی بر محیط زیست چشم پوشی کنیم  و تمام پروژه های انتقال آب را با این فرضیه اثرگذاری بر محیط زیست کنار بگذاریم.

 

سردار جلالی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه محیط زیست بسیار مهم و اولویت اول است باید تلاش کنیم مضرات محیط زیست را به حداقل برسانیم. امروز دانش مهندسی در حوزه آبیاری و سایر حوزه ها آنقدر پیشرفت کرده است که می تواند اثرات سوء زیست محیطی در حوزه انتقال آب را کاهش دهد. این موضوع رویکرد جدی است که امیدواریم اتفاق بیفتد و بسیاری از کشورها از این دانش بهره می برند.

منبع :شبستان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۶
والله اگر از دوهزار کیلومتر کشوری بتواند ابرهای ما را بدزدد ما باید ماستها را تو کیسه بکنیم.
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۱
سردار بزرگوار علم میگوید ابردزدی ممکن نیست .اگر قرارتان بر مبارزه با علم هم هست بایستی شفاف بگید علم آن است که ما میگوییم .چنانچه دین واخلاق را چنانچه خودتان تعریف میکنید میدانید ونتیجه میشود اینی که هست.اگر سردار شما نتوانستید این مسئله ی ابر دزدی را اثبات کنید از طریق کدام رسانه از دانشمندان وعالمان ومردم عذرخواهی خواهید کرد؟آیا عدم اثبات شما تبعات حقوقی داردیانه؟
0
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۷ تير ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۱
این سردار خیلی باهوشه. نمیدونه اتهام رو باید ثابت کرد نه رد اتهام رو. اگه دانشگاهی باشیم باید تئوری رو ثابت کنیم نه اینکه چون قبول نمیکنند باید قبول نکردنشون رو ثابت کنند. خخخخخخ ای خیدا ما چه کار کنیم با این همه تیز هوش نابغه
0
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۶
سردار شما که ادعای ابردزدی رو مطرح کرده اید چرا هیچ مستندی ارائه نمیدین؟!!

چرا شما و مسئولین هواشناسی با هم گفتگو نمی کنین تا مشخص بشه حرف کی درسته؟!

هر کدوم رو حرف خودتون پافشاری می کنین اونوقت قراره مشکل اینجوری حل بشه؟!!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار