دانشجویان شهرستان اسفراین در اردوی جهادی تابستانه خود به روستای سرخ قلعه واقع در فاصله ۴۰ کیلومتری اسفراین اعزام شدند و اقدام به ساخت یک واحد منزل مسکونی کامل برای یک مادر شهید کردند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-حسین اکبری؛* اردوی جهادی همواره یکی از نقاط عطف تشکلهای دانشجویی برای عدالت خواهی بوده است. در این حوزه بسیج دانشجویی نسبت به تشکلهای دیگر بسیار پیشتاز بوده و همواره در زمانهای مختلف سعی کرده است به یاری مردم بشتابد.
این اردوها علاوه بر خواص مادی مانند رفع محرومیت، خواص معنوی بسیار ویژهای در بین جهادگران دارد. جهادگران با تمام وجود بخشی از تعطیلات خود را برای کمک به محرومان صرف میکنند و با این اقدام علاوه بر چشیدن طعم فقر و استضعاف، با واژهی عدالت خواهی عجین شده و میتوانند با تمام وجود در راستای تحقق عدالت در جامعه گام برداند.
علاوه بر اینها خودسازی یکی دیگر از فواید ویژهی این اردوهاست. دانشجویان مدتی را در شرایط سخت و دشوار برای مردم کار میکنند و این بهترین راه برای عبور از هوای نفس خواهد بود.
استان خراسان شمالی به عنوان یکی از استانهای محروم کشور نیاز مبرمی به جهادگران دارد. از این جهت دانشجویان جهادگر همواره برای رفع مشکلات مردم پیشتاز بودهاند. در این تابستان نیز برنامههای جهادی به صورت فعال دایر است.
دانشجویان شهرستان اسفراین در اردوی جهادی تابستانه خود به روستای سرخ قلعه واقع در فاصله ۴۰ کیلومتری اسفراین اعزام شدند. این تیم که بیش از ۲۰ نفر عضو داردt حدود ۱۰ روز در این روستا زندگی کرده و علاوه بر آشنایی با مشکلات مردم سرخ قلعه، اقدام به ساخت یک واحد منزل مسکونی کامل برای یک مادر شهید کردند. علاوه بر این جهادگران برای حل دیگر مشکلات روستا اعم از آب آشامیدنی و نبود دکل آنتن در این منطقه آستینها را بالا زده و به سمت مطالبه گری از مسئولان برآمدند.
همه برای خدا کار می کنند
مهدی کاظم زاده، مسئول بسیج دانشجویی شهرستان اسفراین درخصوص جزئیات این اردو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، می گوید: مدتی قبل که تیم شناسایی ما به این منطقه آمده بودند، با این خانواده رو به رو میشوند. جهادگران منزل مادر شهید که با دختر خود زندگی میکند و به دلیل کم کاری نهادهای مربوطه از مشکلات فراوانی رنج میبردند را مورد بررسی قرار میدهد و تصمیم میشود منزلی برای این خانواده ساخته شود.
کاظم زاده ادامه می دهد: خانه قبلی این مادر شهید بسیار مشکل داشت. از نظر امنیتی این خانه لانه مارها شده بود؛ بنابراین جهادگران دست به دست هم دادند تا با کمک خیرین و آستان قدس برای این خانواده سرپناهی امن بسازند.
مسئول بسیج دانشجویی شهرستان اسفراین می افزاید: تعداد جهادگران در این اردو حدود ۲۰ تا ۲۵ نفر به صورت متغیر است که عدهای گاهی به داخل شهر رفت و آمد میکنند.
وی افزود: اسم این اردوها جهادی است و باید جهادی عمل کرد؛ با این حال مشکلات زیادی وجود دارد. تمام نهادها باید به صورت جهادی وارد شوند تا بتوان این اردوها را به ثمر رساند. اگر این حمایتها نباشد، ممکن است ثمره کار این دانشجویان که خالصانه اقدام میکنند، آن طور که باید بشود نباشد. باید از نظر مالی حمایت شویم. باید خود مسئولان به این اردوها سر بزنند تا همه با هم برای مردم بتوانیم خدمت کنیم.
کاظم زاده در پایان می گوید: دانشجویانی که اینجا هستند، فقط برای خدا آمدهاند. دقیقا مانند زمان جنگ که از همه خوشیها دل میکنند و وارد فضای سختی میشوند. دانشجویان دنبال خلوت هستند. اینجا مناجاتهای شبانه خیلی با صفاست. حال و هوای بچهها بسیار عالیست. دانشجویان اینجا روزی چند ساعت فعالیت عملی دارند و پس از آن مشغول به کار فرهنگی میشوند. برخی افراد اینجا متاهل هم هستند و از همسر خود فاصله دارند. این حسها شیرین و لذت بخش است. امیدواریم مسئولان هم جهادی ورود پیدا کنند و مشکلات این مردم حل شود.
اردوهای جهادی غریب است حسن تقوی، یکی از جهادگران نیز در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، از مظلومیت اردوهای جهادی و جهادگران گلایه کرد و گفت: تا حالا پنج بار است در اردوهای جهادی شرکت می کنم. این پروژه مربوط به یک مادر شهید است که امیدواریم بتوانیم حداقل یک مقدار از دینی که به شهدا داریم را جبران کنیم. درخصوص پشتیبانی از اردوهای جهادی هم باید بگویم همواره اردوهای جهادی و جهادگران غریب اند. هرچه قدر هم بگوییم باز هم صدایمان به جایی نمیرسد و شرایط تغییر نمیکند. اینجا دانشجویان از جیب خود برای خرید لوازم هزینه میکنند.
این جهادگر در خصوص مشکلات روستا گفت: در این روستا حدود ۴۰ خانوار به صورت ثابت زندگی میکنند که در ایام تابستان به ۶۰ خانوار نیز میرسد. درخصوص مشکلات هم باید گفت که یکی از مشکلات آب است. آب لوله کشی فقط دو ساعت در اختیار مردم قرار دارد که همین دو ساعت نیز خیلی از مواقع زودتر قطع میشود. قطعی برق در شب نیز از دیگر مشکلات فعلی این روستا است.
اردوی جهادی وصف شدنی نیست سعید شکوری یکی دیگر از دانشجویان است که به این اردو آمده. این دانشجو که متاهل نیز است وقتی از او در خصوص حس و حال این فضا پرسیدیم، گفت: حال بسیار معنوی در اینجا حاکم است. حس و حال عالی است. نمیتوانم توصیف کنم. وصف شدنی نیست. برخی بچهها مشکلات زیادی داشتند؛ اما به خاطر این که خانه مادر شهید سرپا شود ایستادند. امیدواریم این مادر شهید نیز برای ما دعا کند.
در همین بین یکی دیگر از جهادگران با صدای بلند گفت: این آقا سعید متاهل است. اتفاقا باجناق من است. فعلا دلش برای همسرش تنگ شده و دوست دارد زودتر به خانه برگردد.
لازم به ذکر است، محمود رضا یزدانی، مسئول بسیج دانشجویی خراسان شمالی نیز از این اردو بازدید کرد و دقایقی را به کمک جهادگران پرداخت. همچنین پس از این اقدام به خانه مادر شهید احمد خاکشور رفته و دقایقی را مهمان این مادر شهید بودند.
۴۰ تیم جهادی در خراسان شمالی/ عزم بسیج دانشجویی برای حل مشکلات مردم
محمودرضا یزدانی، مسئول بسیج دانشجویی خراسان شمالی در حاشیه این دیدار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، می گوید: به فضل الهی امسال ما توانستیم در هر پایگاه بسیج دانشجویی یک تیم جهادی داشته باشیم. در مجموع ما توانسته ایم، چهل تیم جهادی را تشکیل دهیم که هم اکنون بعضی از این تیمها در حال خدمت دهی هستند و ما بقی طی روزهای آینده فعالیت خود را آغاز میکنند.
یزدانی ادامه می دهد: رویکرد امسال به نسبت سالهای گذشته برای اردوهای جهادی تغییراتی داشت. ما امسال از تیمها خواستیم در زمان شناسایی منطقه هدف خدمت دهی، منطقهای را انتخاب کنند که بتوانند بین سه تا پنج سال برای اردوی جهادی به همان منطقه بروند و در واقع دراین مدت با آنها زندگی کنند. دلیل این تصمیم هم این است که بعضی آسیبهای موجود مانند نیمه کاره ماندن خدمات عمرانی، پزشکی و آموزشی از بین برود. رویکرد این ارائه خدمات نیز مردم یاری خواهد بود؛ یعنی مردم را متوجه خود کنند و از ظرفیتهای خود مردم نیز استفاده شود.
مسئول بسیج دانشجویی خراسان شمالی خاطرنشان می کند: البته این شروع کار است. تیمهای جهادی خراسان شمالی در این سال در سه منطقه هدف سامان دهی شده اند. اولین منطقه دهستانها و انجام پروژههایی که در دست قرارگاه پیشرفت و آبادانی است را تکمیل کنند، گروه بعدی در دهستانهایی که آستان قدس مسئولیت خدمت دهی را بر عهده گرفته است مشغول هستند، گروه سوم در حاشیه شهر خدمات ارائه خواهند کرد.
وی در خصوص محوریت خدمتهای تیمهای جهادی می گوید: با توجه به مشکلاتی که مردم کشور و خراسان شمالی دارند، تصمیم بر آن شده است که بخشی از گروههای جهادی را با رویکرد ارتقای توان اقتصادی و اصلاح فرایندهای تولید در کارگاههای حاشیه شهر مشغول خدمت دهی کنیم.