به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، چهارم تیرماه بود که بانک مرکزی بازار ثانویه را به رسمیت شناخت و بر این اساس، در این گزارش سعی شده تا فرآیندهای فروش ارز حاصل از صادرات و نحوه خرید ارز مورد نیاز برای تامین مالی ثبت سفارشهای بازرگانی در بازار ثانویه ارزی تشریح شود؛ بنابراین ابتدا جایگاه بازار ثانویه ارزی در نقشه کلی نظام جدید ارزی ترسیم شده و سپس فرآیندهای هر یک از بخشهای آن به صورت جزئیتر مورد بررسی قرار گرفته است.
بنابر این گزارش، کلیه صادرکنندگان موظف شدند تا 95درصد از ارز حاصل از صادرات خود را طی مدت 2ماه از تاریخ صدور پروانه صادراتی به چرخه تجاری کشور بازگردانند. روشهای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به 5طریق «فروش ارز به صرافیهای مجاز از طریق سامانه نیما»، «فروش و واگذاری پروانه صادراتی به سایر واردکنندگان»، «واردات در مقابل صادرات»، «سپردهگذاری ارزی نزد بانکها» و نیز «پرداخت بدهی ارزی» امکانپذیر است.
بر این اساس، صادرکنندگانی که صادرات آنها در چارچوب قراردادهای پیمان پولی سیستم بانکی به پول ملی تسویه میشود، مشمول این قاعده نیستند. همچنین کلیه عملیات خرید و فروش ارز باید از طریق شبکه بانکی و صرافیهای مجاز انجام شود و هرگونه عملیات ارزی توسط صرافیها خارج از سامانه نیما ممنوع است.
میتوانید راهنمای خرید و فروش ارز تجاری در بازار ثانویه از اینجا دریافت کنید.