مسئول نهاد رهبری در دانشگاه گیلان گفت: علت برخی نابسامانیها در جامعه را عدم ورود متخصصین به عرصه عمل است؛ که با استفاده از فرهنگ غنی میتوانیم مشکلات جامعه را حل کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام بصیری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان، در مراسم افتتاحیه برنامه های آموزشی و فرهنگی طرح ضیافت اندیشه به بیان سرفصلهای تعیین شده برای طرح ضیافت اندیشه و تشریح نحوه برگزاری این دورهها پرداخت.
حجت الاسلام بصیری بیان کرد: خداوند چیزی بالاتر از یقین به ما نداده است، ایمان در مقوله قلب قرار دارد، اما یقین در حوزه اندیشه است، بالاترین هدیهای که خداوند به انسان داده است یقین است ما در حوزه اخلاق، نظام سازی و ... الگوهای درستی داریم که بر اساس آنها میتوانیم حرکت کنیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان خاطر نشان کرد: علت برخی نابسامانیها در جامعه را عدم ورود متخصصین به عرصه عمل است. این توفیق را داریم که با استفاده از فرهنگ غنی، دانش و سابقه تمدنی که در اختیار داریم، مشکلات جامعه معاصر را حل کنیم، اما عدم موفقیت در این زمینه را میتوان تلاش محدود و به مرحله عمل در نیاوردن پژوهشها و یافتههای علمی متخصصین و محققین دانست.
بصیری در خاتمه حل مسائل و مشکلات جامعه را نیز از اهداف برگزاری دورههای طرح ضیافت اندیشه خواند و افزود: مبنای ما شناخت معرفت شناسی و اخلاق است، بررسی علمی مسائل و ارائه راه حلهای کاربردی از جمله اقدامات این دورهها است و بیان و طرح مسائل بصورت علمی توسط مدرسان و سوالات و نظرات اعضای هیات علمی حول محورهای دوره، به برگزاری هرچه بهتر و نتایج حاصل از این دورهها کمک خواهد کرد.
آیت الله فلاحتی در این مراسم با تاکید براینکه تاریخ دین اسلام، زیباترین تاریخها در بین مکاتب الهی و غیر الهی است، بیان کرد: برخلاف ادیانی مانند یهودیت که پیروان آنها در زمان حضرت موسی (ع) در اصل دین اختلاف کردند و به بت پرستی و خرافات روی آوردند، مردم در دین اسلام هرگز در اساس دین اختلاف نکردند و همیشه توحید، قرآن و نبوت برای همه مذاهب اسلامی، امری مسجل بود.
وی دلیل اختلاف را در برههای از تاریخ، حضور خاندان اموی و عباسی دانست و گفت: در اثر انحرافات دوره امویان و عباسیان، نقطه سیاهی در تاریخ اسلام پدیدار گشت که بعدها از سوی ابن تیمیه و امروزه از سوی وهابیت به شکل خشونت آمیزی نشان داده میشود؛ اما اکثر مذاهب اسلامی، به ویژه مذهب تشیع همیشه به محورهای وحدت و همدلی پایبند بودند.
لازم به ذکر است، مراسم غبار روبی از مزار شهدای گمنام دانشگاه انجام شد.
گفتنی است برنامههای آموزشی طرح ضیافت اندیشه طی دو دوره معرفتی با عناوین «غرب شناسی» و «معرفت شناسی» و در قالب چهار گروه از ۲۵ تا ۲۸ تیر ماه و در مدت ۱۶ ساعت، با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه گیلان برگزار شد.