به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی بررسی طرح یک فوریتی تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دستور کار قرار گرفت و پس از اظهارات نمایندگان مخالف و موافق، ماده واحده این طرح به تصویب رسید.
در صورت تأئید نهایی این طرح و بر اساس ماده واحده آن «سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با کلیه اختیارات و وظایفی که به موجب قوانین و مقررات دارد، با رعایت بند «د» ماده ۲۹ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب هشتم مهرماه ۱۳۸۶و بند «الف» ماده ۲۸ قانون برنامه ششم توسعه مصوب ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ و بدون توسعه تشکیلات و افزایش نیروی انسانی، به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تبدیل میشود و بار مالی ناشی از تغییر عنوان، از محل منابع داخلی و صرفه جویی تأمین خواهد شد».
بر اساس تبصره یک این طرح، کلیه امکانات، اموال و نیروی انسانی سازمان مورد اشاره در اختیار وزارتخانه جدید قرار میگیرد؛ همچنین بر اساس تبصره ۲، شرح وظایف این وزارتخانه مطابق قوانین مورد عمل سازمان میراث فرهنگی خواهد بود و دولت موظف است تغییرات در شرح وظایف وزارتخانه جدید را حداکثر ظرف مدت یک سال برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
تبصره ۳ این طرح نیز تأکید میکند که هرگونه افزایش نیروی انسانی، امکانات و بار مالی برای وزارتخانه موضوع این ماده در طول اجرای برنامه ششم توسعه ممنوع است.
ماده واحده این طرح که کلیات آن در جلسات قبلی مجلس به تصویب رسیده بود، با ۱۳۷ رأی موافق، ۲۱ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۱۹۵ نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.
نمایندگان موافق این طرح، تشکیل وزارت میراث فرهنگی را باعث چابکتر شدن این سازمان و پاسخگو شدن آن نسبت به مجلس میدانستند و مخالفان نیز تشکیل وزارتخانه جدید را مسئله غیراولویتدار و نیز مغایر اهداف برنامههای پنجم و ششم توسعه مبنی بر کاهش حجم دولت و تعداد وزارتخانهها عنوان کردند.