به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بالاخره بعد از یکسال مقاومت هیاترییسه و لابیهای شدید دولت طرح سؤال از رییسجمهوری در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد. مشکلات ایجاد شده در بازار ارز و کاهش ارزش پول ملی و همینطور رکود ایجاد شده در اقتصاد تا حدی به اوج خود رسید که چانهزنیها برای انصراف نمایندگان مجلس از طرح سؤالشان از رییسجمهوری از سوی دولتیها و نیز حتی تعلل هیات رییسه در اعلام وصول آن راهگشا نشد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح سؤالی را با محورهای ناتوانی دولت در کنترل قاچاق، استمرار تحریمهای بانکی، ضعف دولت در ایجاد اشتغال، رکود اقتصادی در سالهای اخیر، افزایش شتابان نرخ ارز و کاهش ارزش پولی کشور را با 100امضا تدوین و تقدیم هیاترییسه مجلس کردند.آقای علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی چهارشنبه 10مردادماه با اشاره به تقاضای سؤال جمعی از نمایندگان از رییسجمهوری اظهار کرد: «همانطور که میدانید پیش از این 92تن از نمایندگان تقاضای سؤال از رییسجمهوری را داشتند که به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد و با بررسی این سؤالات با حضور نمایندگان دولت، همچنان تعداد 80نفر از نمایندگان در طرح سؤال خود از رییسجمهوری در صحن علنی باقی ماندند. بنابراین بیش از یک چهارم نمایندگان همچنان خواستار طرح سؤال از رییسجمهوری بودند که طبق آئیننامه و مطابق اصل 88 قانون اساسی و ماده 213آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و بنا بر گزارش شماره «د» 499771114مورخ 9مرداد 97 کمیسیون اقتصادی سؤال این نمایندگان از رییسجمهوری مورد بررسی قرار گرفت که با عنایت به اتمام زمان و عدم اقناع آنان در پنج محور اعلام وصول میشود.»طبق آییننامه رییسجمهوری موظف است حداکثر تا یک ماه آینده برای پاسخ به سؤالات نمایندگان در صحن علنی حضور یابد.
اما این همه مقاومت برای عدم سؤال از رییسجمهوری در حالی است که نمایندگان بعد از شنیدن سخنان رییسجمهوری نمیتوانند درباره قانع شدن یا نشدن از او رأیگیری کنند. براساس آییننامه داخلی مجلس، رییسجمهوری موظف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ دریافت سؤال در جلسه علنی مجلس حضور یافته و به سؤال نمایندگان پاسخ دهد مگر اینکه عذری داشته باشد که مجلس موجه بودن آن را تشخیص دهد.
مدت طرح سؤال یا سؤالات از طرف نمایندگان منتخب سوالکنندگان 15دقیقه و مدت پاسخ رییسجمهوری حداکثر یک ساعت است که طرفین میتوانند وقت خود را به دو بخش تقسیم کنند که در این صورت همه سؤالات و پاسخها در بخش نخست وقت هر یک از دوطرف بیان میشود و در بخش دوم ابهامات سؤالکنندگان و پاسخهای رییسجمهوری مطرح خواهد شد.پیش از این نیز در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد (اسفند 1390) شاهد سؤال از رییسجمهوری بودیم که با واکنشهایی از سوی محمود احمدینژاد، حامیان و مخالفانش مواجه شد.
اما آنچه که در این طرح، به حاشیه پررنگتر از متن تبدیل شده است امضاهای پای طرح سوال از رییسجمهوری است که در نام امضاکنندگان طرح، نام هیچیک از 30نماینده تهران به چشم نمیخورد. موضوعی که با واکنشهای زیاد تهرانیها مواجه شده و این سؤال برای شهروندان تهرانی مطرح شده که آیا التهابات اقتصادی و گرانیها در پایتخت وجود ندارد. امروز درشرایط نابسامان اقتصادی 30نماینده تهران که با دستور سازمانی وارد مجلس شدند بهجای نمایندگی مردم و شنیدن صدای آنها، وکیل الدوله و توجیهگر بیتدبیری دولت شدهاند تا مردم را از داشتن چنین موکلانی ناامید کنند و بیتفاوت نسبت به دغدغه و خواسته مردم از رفع حصر بگویند و درباره ورود زنان به ورزشگاه توییت کنند. آقای محمود صادقی، نماینده تهران در توجیه این اقدام فراکسیون امید در توئیتی نوشته است: «سؤال از رییسجمهوری را امضا نکردم چون بهوضوح معلوم است برای ضربه زدن به دولت طراحی شده است.» آقای بهروز نعمتی دیگر نماینده لیست امید نیز گفته است: «آقای دلیکانی فرمودن هیچیک از نمایندگان تهران سؤال از رییسجمهوری را امضا نکردن، باید عرض کنم اگه شما کم هستید ماهم بیاییم مثل شما شبانهروز چوب لای چرخ دولت بذاریم، شماها که با قلم و قدم و عمل از سرباز و ژنرال و نماینده و صندوقهای کذایی هر روز بحران جدید خلق میفرمایید.»این نمایندگان مشکلات اقتصادی را
نه در بیتدبیری، سیاستها و مدیریت غلط اقتصادی دولت و نه در فسادها، رانتها و اختلاسهای مدیران میدانند بلکه نگاه آنان به غرب است و راهحل را نیز نه تغییر فرماندهان اقتصادی و اتخاذ سیاستهای جدید و راهگشا بلکه مذاکره و تعامل با آمریکا میدانند همچنانکه ذوق زده از پیشنهاد رییسجمهوری فریبکار آمریکا که حتی ارزشی برای امضای خود قائل نیست و کمتر از آنی آن را پس میگیرد پیشنهاد برگزاری رفراندوم برای مذاکره با آمریکا را مطرح کرده و همزمان با عدم امضای سؤال اقتصادی مجلس از رییسجمهوری، درمورد مدیریت سیاست خارجی و جلوگیری از اظهار نظرهای محکم مقامات نظامی در مقابل آمریکا تذکر کتبی دادهاند!
همچنان که آقای علی مطهری نیز در نامهای به سرلشکر جعفری فرمانده سپاه پاسداران که خطاب به ترامپ تاکید کرده بود «بدانید مردم ایران هرگز به مسوولان خود اجازه مذاکره و ملاقات با شیطان بزرگ را نمیدهند... شما این آرزو را به گور خواهید برد » نوشته است: «اینکه مذاکره با آمریکا همیشه مذموم و نکوهیده است نیاز به دلایل متقن دارد... از معضلات کشور ما دخالت نهادها و مقامات مختلف در کار یکدیگر است که ذکر مصادیق آن از حوصله این نامه خارج است. اگر مجلس و دولت و قوهقضاییه و شوراهای عالی امنیت ملی و انقلاب فرهنگی و فضای مجازی و نیروهای مسلح و مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری و شورای نگهبان هر یک کار خود را درست انجام دهند و وارد حوزه دیگر نشوند وضع کشور سامان بهتری مییابد»
بلکه همانگونه که آقای مطهری خود گفته است از معضلات کشور ما دخالت بیجای نهادها در کار یکدیگر است مانند نمایندگان مجلس که امروز از شنیدن صدای مردم و پاسخ به مطالبه اقتصادی آنان عاجزند و بهدنبال سیاسی کاری و دامن زدن به التهاب در جامعه هستند. همچنانکه آقای مطهری بهعنوان نماینده مجلس به خوبی بر قانون اشراف دارد و میداند حفاظت از جمهوری اسلامی از وظایف اصلی سپاه است. خوب است که نمایندگان نیز به کارویژه اصلی خود یعنی نظارت بر دولت بپردازند.
منبع:روزنامه صبح نو