کد خبر:۷۰۱۳۱۸
پرونده ویژه | مرکز مشاوره

رستمی: نهاد رهبری با «مرکز خانواده» به دانشجویان مشاوره می‌دهد/ جای خالی مشاوره مذهبی را پرکرده‌ایم

معاونت سیاسی-فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها: یکی از نقص‌ها در فعالیت‌های مراکز مشاوره دانشگاه‌ها عدم حضور مشاوره‌های مذهبی در بسته مشاوره‌ای ارائه شده به دانشجویان است.

حجت الاسلام رستمی، معاون سیاسی و فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون مراکز مشاوره نهاد‌های رهبری در دانشگاه‌ها گفت: مراکز مشاوره زیر نظر معاونت‌های دانشجویی دانشگاه‌ها در تمامی دانشگاه‌ها به فعالیت می‌پردازند، فعالیت‌های خوبی دارند و یکی از بایسته‌های هر فضای دانشجویی می‌باشند. اما نقص‌هایی دارند.  برخی از نقص‌ها نقص‌های محتوایی هستند و نقص‌های دیگری نیز در فعالیت‌های هر نهادی وجود دارد. یکی از نقص‌ها در فعالیت‌های مراکز مشاوره دانشگاه‌ها عدم حضور مشاوره‌های مذهبی در بسته مشاوره‌ای ارائه شده به دانشجویان است. یعنی دانشجویانی که به مراکز مشاوره دانشگاه که زیر نظر معاونت دانشجویی است مراجعه می‌کنند عمدتا در حوزه مشاوره‌های روانشناسی یا مشاوره‌های درسی مورد مشورت قرار می‌گیرند. اما مشاوره‌های مذهبی، مشاوره‌های اخلاقی و مشاوره‌هایی در حوزه ازدواج را که جزئی از نیاز‌های ضروری دانشجویان است که در این بسته مشاوره‌ای ارائه نمی‌شد و ما  در حوزه مشاوره‌های نهاد قرار دادیم.

وی افزود: در هر دانشگاه به اقتضای امکاناتی که در دانشگاه فراهم می‌شد این اتفاق رخ داده است. در برخی ازدانشگاه‌ها ما مراکز مشاوره خانواده را داریم مثل دانشگاه شهیدبهشتی، که این مرکز یکی از کار‌های اصلی اش پاسخگویی به مطالبه ازدواج در فضای دانشجویی است. دانشجویانی که می‌خواهند برای ازدواج اقدام کنند نیاز به یک مرکزی را دارند که بتوانند در این باره به مشورت‌های لازم بپردازند و زوایای آن را سبک سنگین کنند. همچنین گاهی ممکن است فردی برای ازدواج موردی را در نظر داشته باشد و بخواهد آن طور که در شأن است مسئله ازدواج را مطرح کند که اینجا باز مرکز خانواده نهاد رهبری به کمک آن‌ها می‌پردازد و ابزار‌ها را برایشان فراهم می‌کند و همچنین به دنبال تسهیل مقررات و روند آموزشی دانشجویانی هستند که مایلند با ازدواج به ادامه تحصیل نیز بپردازند و لطمه‌ای به درس شان نخورد.

رستمی گفت: ما در هر دانشگاهی اقتضایی عمل می‌کنیم یعنی یک فرآیند ثابتی تاکنون نداشتیم. تاکنون بحث ازدواج دانشجویی را داشته‌ایم که نهاد رهبری متولی آن است و افرادی که در روند ازدواج دانشجویی قرار می‌گیرند قبل از برنامه ازدواج دانشجویی برنامه‌ای به عنوان همسفر تا بهشت را برایشان تدارک می‌بینیم که به پابوس امام رضا علیه السلام مشرف می‌شوند و مهمان نهاد رهبری در مشهد می‌شوند. همچنین برنامه‌های مشاوره‌ای کارگاهی و مهارتی برای شروع زندگی را در این دوره داریم و همچنین برنامه کارگاه‌های مشاوره در دانشگاه‌ها از طریق نهاد رهبری در حال برگزاری است و این اتفاقاتی که ذکر کردم به صورت عمومی در تمام دانشگاه‌ها در حال روی دادن است، اما موضوع مشاوره‌های مذهبی و خانواده در دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی با توجه به اقتضا و امکانات دانشگاه‌ها فعال کرده‌ایم.
 
رستمی افزود:درخوابگاه‌های دانشجویی نماز جماعت داریم با توجه به اینکه دانشجویان خوابگاهی فرآیند انتخاب شان متفاوت از مراکز دیگر غیر دانشگاهی است مشاوران مذهبی بعد از نماز جماعت برای پاسخگویی و گفتگو با آن‌ها حضور دارد و هم مسئولان و معاونین نهاد به همراه مشاورین با تعیین وقت قبلی و به اقتضای دانشگاه در خوابگاه‌ها حضور پیدا می‌کنند و به مشاوره با دانشجویان می‌پردازند. مثلا دانشگاهی مثل شریف، شهیدبهشتی، فردوسی مشهد، دانشگاه تهران و خواجه نصیر هر کدام به صورت مستقل تمام امکانات را دارا هستند، اما در برخی از دانشگاه‌ها با توجه به امکانات شان این مباحث را کمتر پیاده کرده‌ایم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار