دانشجوی دانشگاه آزاد نجفآباد گفت: نیمکت موج صخره پس از حدود سه ماه کار تحقیقاتی فشرده در قالب ۲۵۸ قطعه ساخته و هرقطعه براساس متغیرهای آناتومیک اندام انسان طراحی شده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از اصفهان، حسین مرادی، دبیر انجمن علمی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد است که در مقطع کارشناسی رشته معماری این دانشگاه در حال تحصیل است و به تازگی توانسته است نیمکت ارگونومیکی را طراحی کند وصاحب ۴ جایزه طلا شود، از همین رو با این دانشجویی سخت کوش گفتگویی ترتیب دادیم.
دانشجو: طرح و ایدهای که داشتید از کجا شروع شد؟ حدود ۴ سال پیش کار تحقیقاتی را شروع کردم که یکی از بخشهای آن نیمکت بود و بر اساس نیاز در دانشگاه طراحی شده بود. با بررسی و تحقیقاتی که در حوزه نیمکت انجام دادیم، نهایتاً به نیمکت ارگونومیک یا نیمکت موج و صخره به اصطلاح معماریها رسیدیم و در پایان این پروژه نیز ۳ یا ۴ مقاله خروجی خواهد داشت که هنوز ادامه دارد.
از طرفی بر اساس تحقیقات انجام شده، وسیعترین بیماریهای اسکلتی عضلانی و مفصلی ناشی از کار، فعالیتهای نامناسب و استراحت نامطلوب بدن است، درد کمر و زانو از دردهای شایع در میان اینگونه افراد است و این موضوع نیز بیشتر باعث شد تا دست به کار تحقیق و ساخت نیمکت شویم.
دانشجو: علت اینکه به فکر ساختن چنین وسیلهای رفتید چه بود؟ هدف ما از ساخت این وسیله برطرف کردن نیازی بود که در دانشگاه احساس میشد و آن هم نیازی که شاید به صورتهای گوناگون با نیکمتهای ساده قابل برطرف ساختن نبود؛ یعنی نیمکتی که هم برای استراحت بشود از آن استفاده کرد، هم برای مطالعه و هم برای کار جمعی.
این نیمکت از ۲۵۸ قطعه ساخته شده که هر قطعه براساس پارامترهای اناتومیک اندام انسان طراحی شده و درکنارهم قرار دادن این قطعات می تواند به نشیمنهای استاندارد مختلف دیگری دست پیدا کرد. نیمکت به طوری طراحی شده که موجب حذف فشار از روی نقاط پوستی حساس و نواحی استخوانی زیر پوستی میشود. تغییرات ساختاری طرح معماری براساس عوامل وارده خارجی یا نیروهای سایت، معماری شکل یافته براساس خواص و ویژگی مواد و شکل گیری ساختار یکپارچه و هوشمندانه طرح بر مبنای پاسخ به عوامل محیطی از دیگر مواردی است که می توان به آن اشاره کرد.
در نیمکت موج صخره ۹ فیگور اصلی براساس ضوابط ارگونومی مختص خود در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. از ویژگیهای بارز این طرح تفکیک ۸ فضا از هم است که باعث ایجاد فرمی پیوسته شده است.
دانشجو: در مسابقات یا رقابتهای دانشجویی هم حضور پیدا کردهاید؟ بله خوشبختانه تا کنون طرح نیمکت ارگونومیک ۴ جایزه عنوان طلا را از مسابقات IDA به میزبانی آمریکا کسب کرده است و در مسابقات معماری آسیا دیزاین ۲۰۱۸ نیز به عنوان برنده اعلام شده است.
دانشجو: حمایتی از طرحتان صورت گرفته است؟ در اجرای چنین پروژههایی کم کاستیها قابل دیدن نیست و به نظر تنها موجب تقویت و انگیزه در اجرای پروژه میشود؛ برای همین اصل رسیدن به نتیجه را حمایت از دانشگاه یا بخشهای دیگر قرار ندادیم و کار خودمان را جلو بردیم؛ منتهی دانشگاه هم در موضوع حمایت دید اقتصادی به پروژه دارد و از طرفی نیز افرادی هستند که طرح و ایدههای ابتکارآمیزی دارند و کسی میتواند پیشرفت کند که هر دو را با هم و در یک راستا پیش ببرد.
دانشجو: کار انفرادی را ترجیح میدهید یا کار تیمی؟ تمایل به کارهای انفرادی ندارم و تیم و گروه را عاملی در جهت رشد کارهای علمی و پژوهشی میدانم که در راستای ارتقا سطح فعالیت است.
دانشجو: وضعیت بازار کسب و کار برای طرحی که دارید به چه شکل است؟ بازار کار و شرایط اقتصادی نسبتاً خوب است؛ اما به جهت اینکه دانش و علم ما در این حوزه هنوز به سطح قابل قبولی نرسیده است باعث شده تا وارد حوزه تجاری سازی آن نشویم.
دانشجو: عامل اصلی موفقیت خود را چه میدانید؟ پشتکار، پشتکار، پشتکار سه عامل اصلی و دلیل موفقیت تیم در رسیدن به هدفی بود که داشتند و به این هم معتقد هستیم که ضعف و دست انداز در رسیدن به هدف چیزی به جز پوچی نیست و اگر هم ضعفی هست از خود افراد است که درصدد رفع آن باید در باشیم.
دانشجو: در پایان اگر توصیهای به هم رشته ایهای خود دارید بفرمائید؟ به دنبال دانش افزایی باشند و افرادی هم که فارغ التحصیل میشوند، دانش را محور فعالیتهای خود قرار دهند.