به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آلمان محبوبترین مکان تحصیلی برای دانشجویان غیرانگلیسی زبان است و همچنین رتبه سوم بهترین کشور در حوزه دانشگاهی را از آن خود کرد؛ از طرفی آمریکا و بریتانیا نیز در رتبه اول و دوم قرار دارند که هر ساله دانشجویانی از کشورهای مختلف را در دانشگاه های خود پذیرش می کنند.
اما چه مسائلی این انگیزه را در دانشجویان بوجود آورده تا برای ادامه تحصیل خود، دانشگاه های آلمانی را انتخاب می کنند؟
آلمان دارای گزینه های مناسبی از معتبرترین موسسات دانشگاهی در غرب اروپا برای تحصیل دانشجویان غیرانگلیسی زبان است.
برترین دانشگاهها
دانشگاه «فنی مونیخ» در رتبه بندی QS در سال 2018 در مرتبه 61 جهان و همچنین برترین دانشگاه آلمان قرار دارد. پس از آن دانشگاه «لودویگ ماکسیمیلیانس مونیخ» در رتبه 62 و دانشگاه «روپرتکت کارل هیدلبرگ» در رتبه 64 قرار گرفته است.
این نکته مهم را باید گفت که اگر هر شهر بزرگ آلمان را تصور کنید، حداقل یکی از دانشگاههایشان در بین رتبه های برتر جهان قرار دارد.
در مجموع 13 دانشگاهی آلمانی در بین 250 دانشگاه برتر جهان و 30 دانشگاه دیگر در بین 500 دانشگاه برتر جهان قرار دارند. آلمان کشور شرایط مناسبی را برای تحصیلات عالیه نخبگان جهان فراهم آورده است.
آلمان علاوه بر دانشگاه های مطرح جهان از کیفیت بالای زندگی، هزینه تحصیلی نسبتا پایین، طرح های بورسیه تحصیلی برای دانشجویان بین المللی و آینده شغلی پس از فارغ التحصیلی را تضمین می کند. پس خیلی ساده است که بدانید چرا بسیاری از افراد هر ساله برای تحصیل به آلمان سفر می کنند.
با شهرهای دانشجویی آلمان آشنا شوید
1.برلین
یکی از بهترین شهرهای دانشجویی در آلمان، برلین است که با شهرهای لندن و نیویورک رقابت تنگاتنگی دارد.
بدون تردید می توان گفت که برلین شهری با فرهنگهای متفاوت و خلاقانهای است که به عنوان مکان مهمی برای دانشجویان شناخته شده و همچنین یک شهر دانشجویی نسبتا ارزان برای زندگی دانشجویی است.
سه دانشگاه معروف برلین طی رتبه بندی QS در سال 2018، در بین 150 دانشگاه برتر جهان قرار گرفتند؛ دانشگاه هومبولت برلین (رتبه 121)، دانشگاه آزاد (رتبه 130) و دانشگاه فنی (147).
2.مونیخ
مونیخ از جمله شهرهای جنوبی در آلمان که یکی از شهرهای دانشجویی مهم در جهان است. این شهر دارای دو دانشگاه عالیرتبه در جهان بوده که دانشجویان زیادی به این شهر عزیمت میکنند؛ دانشگاه فنی (رتبه 61) و دانشگاه لودویگ ماکزیملیانس (رتبه 62).
نکته ای که باید اذعان داشت، شهر مونیخ از لحاظ هزینه کمی گرانتر از برلین بوده ولی برای لذت بردن از مناطق خوش آب و هوای «باواریا» که این شهر را احاطه کرده، هیچ هزینهای برای دانشجویان ندارد.
دانشجویان ساکن در این شهر نیز می توانند از موزهها و کاخهای «کینگ لودویگ» و «گتها» بدون هیچ هزینهای بازدید کنند.
3.هیدلبرگ
این شهر با وجود آن که یکی از مناطق پر جمعیت در آلمان است، دارای جذابیتهای عجیب و غریب خاصی است. مردمان این شهر با گردشگرانی که به دیدن قلعههای باستانی میآیند، با مهربانی رفتار میکنند.
دانشگاه معروف در این شهر، دانشگاه «هیدلبرگ» با جایگاه (64) در رتبه بندی جهانی که جزء قدیمیترین دانشگاههای آلمان است.
دانشآموختگان این دانشگاه بیش از 50 بار برنده جایزه نوبل شدند که 10 نفر از آنها استاد دانشگاه هستند.
4.کلن
کلن به خاطر کلیسای نمایشگاهی، کلیسای جامع، رودخانه دلپذیر و... در جهان مشهور است. این شهر دارای یک جامعه دانشجویی فعالی بوده و همچنین موزه و گالریهای هنری دارد.
این شهر می تواند انتخاب مناسبی برای دانشجویان کشورهای همسایه باشد؛ چرا که دانشجویان می توانند با تهیه بلیط قطار، سفر مستقیم به پاریس، بروکسل و آمستردام رفت و آمد داشته باشند.
دانشگاه کلن یکی از بزرگترین دانشگاه های آلمان بوده و در رتبه بندی جهانی در جایگاه (306) قرار دارد.
5.فرانکفورت
این شهر قلب تپنده بخشهای تجاری آلمان بوده و همچنین محل بانک مرکزی اروپا نیز است. در مرکز شهر فرانکفورت دارای آسمانخراشهای معروفی است و فرودگاه آن از شلوغترین مراکز هواپیمایی اروپا بوده که دانشجویان بسیاری از کشورهای مختلف را به خود دیده است.
این شهر در طول سال میزبان جشنوارههای مختلف از جمله سینمایی، دانشجویی و... است.
با توجه به دانشگاههای موجود در این شهر، دانشگاه فرانکفورت با رتبه (279) خصوصا در موضوعات علوم اجتماعی جزء معروفترین دانشگاه های آلمان بوده است.
وضعیت هزینه تحصیل در آلمان
اگر میخواهید در مقطع کارشناسی در آلمان تحصیل کنید، این میتواند خبر خوبی برای شما باشد!
تحصیل دانشجویان دوره کارشناسی در دانشگاه های دولتی آلمان بدون هزینه خواهد بود که شامل دانشجویان بومی و اتحادیه اروپا به جز منطقه «بادن ورتمبرگ» است. اما دانشجویان غیر اتحادیه اروپا برای تحصیل در دانشگاه های آلمانی باید در هر ترم هزینهای معادل 1500 یورو بپردازند.
اگرچه هزینه های تحصیل برای دانشجویان رایگان بوده ولی آنها مجبورند در هر ترم یکسری هزینههای جزئی را پرداخت کنند؛ که شامل مدیریت، پشتیبانی دانشجویی و سایر هزینه ها بوده و معمولا بیشتر از 250 یورو نخواهد شد.
دانشجویانی که بدنبال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان هستند، در برخی موارد باید هزینه تحصیل خود را بپردازند. این رویه معمولا فقط برای دانشجویانی است که طی چند سال گذشته دوره کارشناسی خودشان را در دانشگاه آلمانی نگذرانده باشند و از آنها بعنوان «دانشجویان غیرمتوالی» نام برده می شود.
هزینه تحصیل برای دانشجویان کارشناسی ارشد (غیرمتوالی) متفاوت است، اما میانگین هزینه برای هر دانشجو 10 هزار یورو خواهد بود.
پذیرش دانشجو در دانشگاههای آلمان
فرآیند درخواست برای پذیرش در دانشگاههای آلمان به چند عامل بستگی دارد. اگر دانشجویی یک مدرک تحصیلی مانند لیسانس را از دانشگاههای اروپایی داشته باشد و همچنین برای تحصیل در دانشگاه آلمانی لازم است تا به زبان اصلی این کشور مسلط باشد.
دانشجویانی که دارای مدارک تحصیلی خارج از اروپا هستند، باید برای حضور در دانشگاه های معتبر آلمان در آزمون ورودی شرکت کنند.
دریافت ویزای دانشجویی برای آلمان
اخذ ویزای دانشجویی برای تحصیل در دانشگاه های آلمان، بستگی به کشور خود دانشجو دارد.
1.متقاضیان از اتحادیه اروپا (و نروژ، ایسلند و لیختن اشتاین):
* شما برای تحصیل در آلمان نیازی به ویزا ندارید.
*شما باید ثابت کنید که پول کافی برای تحصیل و زندگی در آلمان را دارید و اگر سن شما کمتر از 30 سال باشد باید حق بیمه بهداشت خود را بپردازید. برخی از کشورها توافقنامه دو جانبه با آلمان دارند که در سیاستهای بیمهای کشور خود دانشجو نیز کاربرد دارد.
* شما باید مهارتهای خود را در دورههای آموزشی به اثبات برسانید.
2. متقاضیان خارج از اتحادیه اروپا:
* اگر شما از استرالیا، کانادا، اسرائیل، ژاپن، کره جنوبی، نیوزیلند، سوئیس یا ایالات متحده هستید، شما برای ورود به کشور نیازی به ویزا ندارید، اما باید در اداره ثبت ساکنان محلی و بیگانگان ثبتنام کنید تا اجازه اقامت را کسب کنید.
* اگر شما از آندورا، برزیل، السالوادور، هندوراس، موناکو، سان مارینو یا تایوان هستید؛ همچنین اگر میخواهید قبل یا بعد از تحصیل خود کار کنید، فقط به یک ویزای دانشجویی نیاز دارید.
* اگر از هر کشور دیگری هستید، قبل از ورود به آلمان و همچنین اجازه اقامت، باید ویزای خود را از نزدیک ترین سفارت آلمان دریافت کنید. مطمئن باشید که ویزای دریافتی شما، ویزای دانشجویی باشد؛ چرا که اگر ویزای شینگن دریافت کنید فقط 3 ماه میتوانید در آلمان اقامت داشته باشید.
*شما برای اخذ ویزا باید لیستی از مدارک را برای مجوز اقامت ارائه کنید. همچنین ممکن است مدارکی را نشان دهید که دارای سابقه جنایی نیستید و عاری از بیماریهای خاص هستید.
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران