کد خبر:۷۰۶۹۲۳

اطلاعیه مهم بانک مرکزی درباره سود سپرده بانکی

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران درباره سود سپرده اطلاعیه ای صادر کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تمدید یک‌ماهه قرارداد‌های سپرده‌گذاری صرفاً معطوف و منحصر به قرارداد‌های سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار یکساله‌ای است که طی ۲ شهریور الی ۱۱ شهریور ۹۶ منعقد شده است. همچنین افتتاح سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار جدید با رعایت نرخ سود علی الحساب مصوب شورای پول و اعتبار ابلاغی و حداکثر به میزان ۱۵ درصد مجاز می‌باشد.


پیرو بخشنامه شماره ۱۸۴۶۶۴‏/۹۷ مورخ ۲۹‏/۵‏/۱۳۹۷ موضوع اعلام امکان تمدید یک‌ماهه قرارداد سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار و با توجه به پرسش‌ها و برداشت‌های متفاوت شبکه بانکی کشور از مفاد این بخشنامه، بانک‌ها و موسسات اعتباری موارد زیر را مدنظر قرار دهند:

۱- همچنان که پیش‌تر اعلام شد سیاست‌های جدید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران درخصوص نرخ سود سپرده‌های بانکی متناسب با شرایط و اقتضائات روز در دست تدوین بوده و به زودی به شبکه بانکی کشور ابلاغ خواهد شد.

۲- تأکید می‌شود تمدید یک‌ماهه قرارداد‌های سپرده‌گذاری صرفاً معطوف و منحصر به قرارداد‌های سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار یکساله‌ای است که در سال گذشته و در بازه زمانی ۲‏/۶‏/۱۳۹۶ الی ۱۱‏/۶‏/۱۳۹۶ منعقد شد.

۳- قرارداد‌های سپرده‌گذاری مذکور با همان شرایط قرارداد و صرفاً حداکثر تا مدت یک‌ماه دیگر قابل تمدید است؛ لذا تمدید قرارداد‌های سپرده‌گذاری مورد اشاره برای مدتی بیش از یک‌ماه به هیچ وجه مجاز نمی‌باشد.

۴- افتتاح سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار جدید با رعایت نرخ سود علی الحساب مصوب شورای پول و اعتبار ابلاغی طی بخشنامه شماره ۱۷۳۷۹۳‏/۹۶ مورخ ۵‏/۶‏/۱۳۹۶ و حداکثر به میزان ۱۵ درصد مجاز می‌باشد.

۵- بدیهی است این بانک همچنان بر این مهم که بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی باید در تعیین و اعلام نرخ سود علیالحساب سپرده‌های مذکور با تحلیلی جامع و برآورد شرایط و روند‌های آتی اقتصادی، ابتدا نرخ سود مورد انتظار سپرده‌های سرمایه‌گذاری در پایان دوره را پیش‌بینی کرده و سپس درصدی از آن را به عنوان نرخ سود علی الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری تعیین کنند و بدین‌لحاظ نرخ سود علی الحساب می‌باید همواره کمتر از نرخ سود قطعی پایان دوره باشد، تأکید دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۸
در این 5 سال اخیر به نظر می رسد تنها تصمیم عاقلانه همین تصمیم اخیر بانک مرکزی است اول از همه باید جلوی رشد نقدینگی به واسطه ی سودهای موهوم را میگرفتیم باید مواظبت شود تا هیچ بانکی از سود 15 درصد تخطی نکند اما به هر حال فساد بزرگی به واسطه ی خلق پول های بی پشتوانه شکل گرفته یک راهکار بسیار عالی برای حفظ ارزش پول از بین بردن سودهایی است که در این 5 سال از طریق خلق پول بی پشتوانه بوده است اما با این کار به احتمال قوی با تبعات اجتماعی روبرو خواهیم شد راه حل هوشمندانه برای جلوگیری از این مشکل این است که ما با گروهی از سپرده گذاران این کار را انجام میدهیم که 2 درصد از سپرده گذاران هستند و 80 درصد سپرده ها تعلق به این گروه دارد که عمدتا وابسته به دولت و نهادهای حکومتی هستند لذا با مشکل اجتماعی روبرو نخواهیم بود ، نکته دوم هدایت پولهای باقی مانده به سمت بازارهایی است که سبب کاهش ارزش ریال در قبال دلار نمی شود باید بدانیم با رفتارهای پلیسی نمی توان به هدف رسید مهمترین اصل در اقتصاد جذابیت برای پول است لذا پیشنهاد میکنم با توجه بحران های پیش رو که مهمترین آن بیکاری است به سمت بازارهایی هدایت شود که بیشترین قدرت را در کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال دارند در حال حاضر بازار تولید مسکن این توان را دارد تا هم از پول ملی حفاظت کند و هم اشتغال گسترده ایجاد کند نکته ی بسیار مهم در اینجا بازار "تولید" مسکن است نه بازار واسطه گری و دلالی لذا باید با ابزار های مالیاتی بخش دلالی مسکن را محدود کنیم .
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۹
عزیزم آیا موقعی که دلار و ... بالا رفت بخاطر سودهای موهوم بانکی بود !؟ خوب اگه اینطوره باید سپرده ها از بانک ها خارج نمیشد و نقدینگی بالا نمیرفت و این نقدینگی بسمت دلالی نمیرفت
اون زمان سود رو به 15 درصد کاهش دادند حالا هم که همون رو اعلام میکنند 15 درصد یکی بما بگه این 15 درصد با اون 15 درصد چه فرقی کرده :))
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۶
اینکه شما گفتی خپب ولی با شرایط کشور ما سازگار نیست،نسخه ایی که فعلا پاسخگو نیست،پیشنهاد شما یکساله اجرا شد،ولی اینکار زمانی پاسخگو که بسترها چع در زمینه تولید،و...فراهم باشه،ما در شرایط،تحریمی،انحصاری کانل هستیم پس کشور ما موقتا باید بانک محور باشه تا بتونه حجم نقدینگی رو کنترپل و اضباط بده تا بتونه تولید رو حمایت کن.متاسفانه روش پیشنهادی شما توسط دولت اجرا نقدینگی از بانکها خارج به سمت بازار رفت ولی بسمت بازارهای کاذب،دلار،سکه،...رفت،دولتم که قشنگ حمایت کرد و الان ثانیه به ثانیه تورم افسار گسیخته میره بالا،کشور در شرایط عدم سرمایگذاری خارجه باید بانک محور باشه،وگرنه میشه اقتصاد نابود.شکاف طبقاتی داره وحشتناک میشه
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۷
رئیس قبلی بانک مرکزی هم از این غلط ها کرد !!! الان میوه اش را شما دست چین می کنید.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار