گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه فرخی؛ اینجا زابل است شهر رستم؛ مردمانی در حاشیه خاک و کمی تنفس و زندگی؛ کمی آن طرفتر از عنایت مسئولان! که ای کاش درک میکردند و یک سفر به زابل میرفتند؛ زابلی که شن هایش این روزها در حال گذر و آماده ورود به مناطق مرکزی ایران است.
اندک جایی را در کشور پیدا می کنید که وضعیتی به بحرانی سیستان داشته باشد؛ اینجا مردمانش خانه هایشان در خاک فرورفته و کسی به فکر آنها نیست؛ طوفان شن بر خانه و زندگی مردم مظلوم سیستان سال هاست که می تازد و مردم هم به امید روزی که مسئولان برای مقابله با این شن های روان راهکاری پیدا کنند، با این وضعیت دست و پنجه نرم می کنند.
می شد با بادهایش برق تولید کرد؛ اما هم اکنون غبار به ارمغان می آورد؛ خشک شدن هامونی که زندگی بخش بود و سیستان را به بهشت تبدیل کرده بود، نه تنها فقر و بدبختی فعلی را به بار آورده؛ بلکه باعث نابودی تمام امید و باورهای این منطقه شده است. زابل محتاج توجه است، محتاج مروت دولتمردان!
وضعیت به حدی بحرانی است که در برخی مناطق سیستان، در خانه های مسکونی هم نفس کشیدن سخت شده است؛ رسانه ملی متاسفانه تنها به گفتن خبر بسنده می کند و ای کاش مسئولان صدا و سیما هییتی را جهت گزارش ویژه به این منطقه بفرستند، آن وقت خواهند دید که اینجا چه خبر است.
ذرات ریز گرد و بی آبی و بی کاری کمر مردم را در این منطقه شکسته است؛ حتی اکثر مسئولین سیستان هم در خارج از سیستان سکونت دارند و این دور از عدالت است و ای کاش بیشتر به این منطقه توجه شود.
کاش کمی آنقدر که به فکر اعتماد به اروپا و مسائل دیگر هستند، مذاکرات منطقه ای خود را با افغانستان جهت حق آبه انجام می دادند که اگر این بود، مسلما این مشکل حل می شد. راه برون رفت از مشکل کم آبی در منطقه و کشور تنها استفاده مجدد از آب ها با استفاده از تصفیه خانه ها و تولید آب شیرین با استفاده از صنعت هسته ای است.
وضعیت سیستان و بلوچستان در روزهای اخیر:
سیستان در بسیاری از موارد اول است. در آلوده ترین شهر دنیا اول است؛ در بیماری سل در کشور پیشتاز است. این روزها هم بیماری ریوی خیلی ها را از پای درآورده و به گفته پرستاران و کارکنان مراکز بهداشت و درمان هم که این روزها سرشان بیش از همیشه شلوغ است، برخی خانواده ها اکثر مواقع هزینه درمان خود را ندارند و لازم است مسؤولان پیشگری های لازم را انجام دهند تا مردم گذرشان به بیمارستان ها و مراکز درمانی نیفتد.
محمد مهدی نبوی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه زابل در این رابطه به خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو می گوید: بخش اعظمی از مشکلات سیستان به علت وجود مدیران نالایق در بخشهای مختلف من جمله شهرداری زابل است و متولیان امر باید در انتخاب مدیران دقت کنند.
هرچند شرایط زندگی این روزهای مردم سیستان و بلوچستان آنقدر زیاد است که شاید مردم صبور این استان غم نداشتن آب، هوا و بیکاری را تحمل کنند؛ اما قطعا عادی رد شدن مسئولان از این فاجعه را نمی توانند درک کنند.