رئیس جمهوری فیلیپین در یک سفر رسمی و با هماهنگی قبلی از طریق حریم هوایی عربستان وارد تلآویو شد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه یدیعوت آحارونوت اسرائیل در گزارشی آورده است، یک منبع سیاسی در تلآویو گفت، هواپیمای رودریگو دوترته، رئیس جمهوری فیلیپین که در یک سفر رسمی چهار روزه بعد از ظهر روز دوشنبه در فرودگاه بینالمللی "لد" اسرائیل به زمین نشست، از فراز حریم هوایی عربستان عبور کرد و وارد تلآویو شد. در این سفر نخست وزیر اسرائیل مساله افتتاح خط هوایی مستقیم میان تلآویو و مانیل را با او مطرح و پیرامون فروش سلاح به فیلیپین و اکتشاف نفت در مانیل با یکدیگر مذاکره کردند.
این نخستین سفر دوترته به اراضی اشغالی از زمان برقراری روابط دیپلماتیک میان دو دولت در سال ۱۹۵۷ است، قرار است رئیس جمهوری فیلیپین پس از اسرائیل به اردن سفر کند.
این منابع گفتند، عبور هواپیمای رئیس جمهوری فیلیپین از فراز آسمان عربستان با هماهنگی با مقامات رسمی این کشور انجام شد و این منابع از این موافقت عربستان ابراز خوشحالی کردند، زیرا بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل که روز دوشنبه میزبان دوترته بود مساله افتتاح خط هوایی مستقیم میان تلآویو و مانیل را مطرح میکند، خطی که از آسمان عربستان عبور خواهد کرد.
از طرفی هم این منابع میگویند، این کشور آسیایی بیش از ۸۰ میلیون جمعیت دارد و این فرصت بزرگی برای افتتاح خط گردشگری به روی آنهاست که سود فراوانی را به بودجه دولت اشغالگر سرازیر خواهد کرد، به خصوص که اکثر مردم فیلیپین مسیحی بوده و به زیارت اماکن مقدس در اراضی اشغالی و کرانه باختری مانند کلیسای "البشاره" در الناصره، کلیسای "القیامه" در قدس اشغالی و دیگر کلیساهای موجود علاقه دارند.
منابع مذکور تاکید کردند، طرح افتتاح خطوط هوایی اسرائیل به طرح این رژیم برای افتتاح خطوط هوایی هند منوط است، عربستان به هند اجازه داده برای انتقال مسافران اسرائیلی و غیر آنها از تلآویو به هند و عکس آن از حریم هواییاش، خط هوایی جدیدی افتتاح کند.
همچنین سفر دوترته به تلآویو یک بخش محرمانه داشت که منابع رسمی ترجیح دادند آن را فاش نکنند و آن اینکه این سفر شامل فروش سلاح و تجهیزات نظامی پیشرفته با نظارت وزارت امنیت اسرائیل و امضای قرارداد اعطای مجوز اکتشاف نفت به شرکت نفتی تحت مالکیت اسرائیل خواهد بود که سه سال پیش در مناقصه وزارت نیروی فیلیپین حق اکتشاف دریایی را به دست آورد.
روزنامه یدیعوت آحارونوت در گزارشی نوشت، روسای این شرکت معروف اسرائیلی وزارت خارجه این رژیم به ریاست نتانیاهو را برای تسریع در امضای قرارداد مذکور با فیلیپین تحت فشار قرار داده و خواستار انعقاد آن در این سفر دوترته شدند.
منابع سیاسی تلآویو گفتند، با توجه به اینکه اسرائیل سالهاست که به فیلیپین سلاح میفروشد، در این سفر رهبران دو دولت پیرامون معامله سلاح با یکدیگر بحث و تبادل نظر خواهند کرد.
همچنین یک تحلیلگر امور استراتژیک در روزنامه عبری زبان "معاریو" گفت، هدف اسرائیل از فروش سلاح سودآوری و برقراری روابط دیپلماتیک با کشورهای جهان سوم است، به گفته او ۱۰ درصد از تجارت سلاح در دنیا در دست اسرائیل است.
تحلیلگر مذکور ادامه داد، رژیم صهیونیستی از این معاملههای فروش سلاح سود هنگفتی به جیب میزند، اما خسارت ناشی از رسوایی برقراری روابط با دولتهای مستبدی که حقوق بشر را نقض میکنند را در نظر نگرفته است.
وی گفت، تلآیو به منظور اجتناب از برعهده گرفتن مسؤولیت استفاده از سلاحهای خود در جنایتهای ضد انسانی، ترجیح میدهد به صورت غیرمستقیم و با وساطت حدود ۲۲۰ شرکت خصوصی سلاحهای خود را به بسیاری از کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین بفروشد.