رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: کسانی میگفتند جمهوری و اسلامی در کنار هم قرار نمیگیرند، وقتی بحث رفراندوم برای نظام مطرح شد ...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رئیس موسسه امام خمینی (ره) امروز چهارشنبه ۱۴ شهریورماه در هجدهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید اظهار کرد: بسیج در ابتدا برای شرکت در دفاع از کشور تاسیس شد، اما با گذر زمان، مسئولیتها و کارکردهای آن گسترش یافت و ما امروز بسیج دانش آموزی، دانشجویی و دیگر بسیجها را داریم.
وی ادامه داد: هر حرکت اجتماعی در طول حیات خود، دچار فراز و نشیبهایی میشود؛ پس باید برای آسیب شناسی، آنها را بررسی کنیم.
مصباح یزدی گفت: هدف اصلی انقلاب اسلامی، اسلام است و اگر اسلام را حذف کنیم، ارزش اصلی خود به عنوان جهاد را از دست میدهد.
وی افزود: جمهوری اسلامی با دیگر جمهوریها این فرق را دارد که عامل اصلی انقلاب ما اسلام است و تاکید امام خمینی (ره) هم بر همین اساس بود و میفرمودند: جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر و یا یک کلمه کمتر.
رئیس موسسه امام خمینی (ره) گفت: معمولا بالاترین هدف از هر حرکت اجتماعی را برپایی عدالت در جامعه مینامند، اما امام خمینی فرمودند: هدف کلمه الله است، پس کلمه الله از عدالت هم بالاتر است. پس انسان باید بداند مسیری که انتخاب میکند به کجا میرود و البته بخواهد که این مسیر را طی کند، این دو عنصر دانستن و خواستن باید در کنار هم باشد و اگر بخواهیم جامعه اسلامی پیشرفت کنند باید معرفت جامعه و دانستنیهای آنها را بالا ببریم و دوم اینکه اراده قوی هم شکل بگیرد.
وی ادامه داد: کسانی باید مسئولیت در جامعه را برعهده بگیرند که شناخت صحیح به جامعه بدهند و از سوی دیگر اراده قوی را در جامعه ایجاد کند. این قشر میتوانند بیشترین نقش را در پیشرفت و تعالی جامعه داشته باشند.
مصباح یزدی با اشاره به تاریخچه دشمنی دشمنان با انقلاب گفت: در تاریخ کمتر روزی بوده است که این میزان دشمنی با یک کشور اسلامی داشته باشند، قصد سیاه نمایی نداریم، اما بسیاری از حاکمان جهانی به دنبال ریختن خون ما هستند. در این شرایط دشمنی وجود دارد که در اقتصاد، سیاست و امور نظامی به عهد خود پایبند نیست و حتی دارو برای بیماران به ما نمیدهند، همه این دشمنیها به این دلیل است که یک ملت میخواهد برای سعادت ابدی خود راهی انتخاب کند.
وی تصریح کرد: حقیقت این است که در طول این دهه پیشرفتهای چشم گیری داشتهایم، نسل جوانی تربیت کردهایم که نمونه هستند، اما در کنار اینها عوامل منفی هم وجود دارد.
این استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کرد: در این شرایط وظیفه اساتید چند برابر میشود. باید به هر اندازهای که برای خود وظیفه قائل هستیم، تلاش بیشتری انجام دهیم و هرکجا در برابر نفس و دشمن از خود ضعف نشان دادیم باید به خود برگردیم که آیا درست عمل کردهایم یا خیر.