مرکز نوآوری پارک علم و فناوری استان گلستان به عنوان یکی از واحدهای اصلی اکوسیستم توسعه فناوری در این استان با حضور ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افتتاح شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از پارک علم و فناوری گلستان، مرکز نوآوری پارک علم و فناوری استان گلستان به عنوان یکی از واحدهای اصلی اکوسیستم توسعه فناوری در این استان با حضور ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افتتاح شد.
دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این آئین، محور اقتصاد استان گلستان را بر پایه محصولات کشاورزی بیان کرد و گفت: در این بخش فعالیت استارتاپهای محلی و استانی فرصت بی نظیری در حذف واسطههای غیرضرور فراهم کرده است.
ویط افزود: استارتاپها (کسب و کار برپایه فناوری) با حذف واسطههای غیرضرور، ارزش آفرینی محصولات باغی و زراعی را در استان دنبال کنند که هم به باغدار و زارع به عنوان تولید کننده سود برسد و جوانان فعال در حوزه کسب و کارهای دانش بنیان و مصرف کنندگان نیزاز مزایای آن بهرهمند شوند.
دکتر ستاری درخصوص حذف واسطهگری با استفاده از فرصتهای پیش رو در بخش آی تی ادامه داد: در زمینه حمل بار درکشور دغدغههای بسیاری داریم، در یک بررسی اجمالی مشخص شد که بین بار و راننده کامیون ۱۱ واسطه ایفای نقش میکنند که طبق برآوردها تا ۶۰ درصد قیمت تمام شده کالا را افزایش میدهد، اما با توسعه استارت آپهای خدماتی در حوزه حمل بار این مساله قابل رفع بوده و اقدامات خوبی را در این حوزه شروع کردهایم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از فعالیت ۳ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور خبر داد و گفت: این شرکتها سال گذشته ۴۰۰ میلیون دلار صادرات داشتند که این رقم فارغ از صادرات حوزه آی تی بوده که غیرقابل اندازه گیری است.
وی تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان هر دو سال پایش شده و برخی از این حوزه حذف میشوند.
دکتر موسی حسام، رئیس پارک علم و فناوری استان گلستان اظهار داشت: مرکز نوآوری به همراه مرکز رشد و پارک علم و فناوری از اجزای اصلی توسعه فناوری استان هستند.
وی تصریح کرد: مجموعههایی مانند کانون شکوفایی خلاقیت، خوشه فناوری IT، مرکز انتقال فناوری بخش خصوصی بومرنگ، شتاب دهنده جهش طی تفاهم نامهای در مرکز نوآوری مستقر بوده تا زمینه دسترسی آسانتر و سهلتر برای فعالان حوزه IT فراهم شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان گلستان گفت: با توجه به اینکه مجموعه پارک علم و فناوری استان خارج از محدوده شهر واقع است در مواردی برای فعالان این حوزه مشکلاتی ایجاد میشد که هم اینک با گشایش مرکز نوآوری، این دغدغه برطرف شد.
وی عنوان کرد: ۱۴۹ هسته و شرکت در زیر مجموعه پارکهای علم و فناوری استان در حال فعالیت هستند که از این تعداد ۳۸ هسته و شرکت جزو شرکتهای دانش بنیان محسوب میشوند.
دکتر حسام همچنین به وجود ۷۰ مرکز رشد و فناوری در مراکز آموزش عالی و دانشگاهی استان اشاره کرد و گفت: درمجموع ۲۲۰ هسته فعال در حوزه علم و فناوری مشغول فعالیت هستند.
گفتنی است مرکز نوآوری پارک علم و فناوری استان گلستان در یکی از ساختمانهای تحت تملک فرمانداری گرگان به بهره برداری رسید.