کد خبر:۷۱۳۴۰۵

بانک مرکزی دقیقا کجاست؟ / از رشد ۱۵ دقیقه‌ای نرخ ارز تا توقف فروش در اغلب صرافی‌ها

رشد نرخ ارز در ۱۵ دقیقه، توقف فروش ارز در اغلب صرافی‌ها، ازدحام دلالان و خریداران ارز در حاشیه خیابان فردوسی خلاصه‌ای از وضعیت عصر روز گذشته از وضعیت بازار ارز است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ وضعیت عجیبی بر بازار ارز حاکم شده و وجب به وجب پیاده‌روهای خیابان فردوسی تهران را  در روز گذشته خریداران و فروشندگان ارز پر کرده است.

قیمت‌ها هم لحظه به لحظه تغییر می‌کند. ابتدای میدان فردوسی و کنار ایستگاه مترو از یکی از دلالان می‌‌پرسیم، دلار چند؟ جواب می‌دهد: 17450. 

راه‌مان را به ضلع دیگر میدان فردوسی کج می‌کنیم. دو صرافی اصلی، یکی کرکره را پایین کشیده و دیگری روی درب صرافی تابلوی تعطیل است، را زده است. به سمت راسته صرافی‌های خیابان فردوسی که می‌رویم، شلوغی و ازدحام بیشتر و بیشتر و تردد سخت‌تر می‌شود.

در این راسته، صرافی‌های متعدد، خرید و فروش را متوقف کرده‌اند. تنها دو، سه صرافی به صورت محدود ارز می‌فروشند. از پشت سر و روبرو نرخ‌های متعدد به گوش می‌رسد. صدای یک نفر در حال صحبت با تلفن را می‌شنویم که می‌گوید: می‌تونی 5 هزار تا (با نرخ) 18 هزار تومن برام جور کنی؟ 

به خیابان منوچهری که نزدیک می‌شویم، نرخ بر سر زبان‌ها به 18 هزار و 500 تومان رسیده است. و باز هم ازدحام و باز هم صرافی‌های خالی از خریدار.

برمی‌گردیم به سمت میدان فردوسی و داخل یک صرافی فروشنده ارز می‌شویم. تعجب می‌کنیم از چیزی که می‌شنویم. دلار 19 هزار تومان. چند لحظه خشک‌مان می‌زند. در عرض 15 دقیقه قیمت از 17500 تومان به 19 هزار تومان رسید. یکباره یاد نرخ 3800 تومان مهر ماه 96 افتادم که آن کجا، نرخ 19 هزار تومان کجا. واقعا حد توقف نرخ ارز کجاست؟ 

این همه تغییر با یک حرف و سخنرانی؟ یقینا تغییر و تحولات بازار ارز بر اساس حرف سیاسی و تاثیر روانی آن بر متقاضیان و عرضه‌کنند‌گان ارز و موج‌سواری بر اثر مسائل سیاسی، نشان می‌دهد، بازار براساس عوامل و مولفه‌های اقتصادی حرکت نمی‌کند و تنها موج روانی مسائل سیاسی است که بازیگر اصلی بازار ارز است.

در این میان دولتمردان و اقتصاددانان و کارشناسان اصلی‌ دولت نظاره‌گر این تغییرات بوده و در حال مداقّه‌ کردن این تحولات هستند، اما آنچه که بیشتر از رشد نرخ ارز اهمیت دارد، افت شدید قدرت خرید خانوارهای ایرانی است و دولت باید در اسرع وقت سیاست جبرانی برای احیای قدرت خرید خانوارها را اجرایی کند، چرا که در غیر این صورت اقشار مختلف مردم را ناتوان از خرید مایحتاج خود و گذراندن امور روزانه خود خواهند شد.

در چنین شرایطی همواره معاونت ارزی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز در بازار مداخله کرده و اقدام به مدیریت عرضه و تقاضای ارز می‌کند اما بانک مرکزی در هفته‌های اخیر به عنوان یک ناظر بی‌طرف! صرفا رشد نرخ ارز را مشاهده کرده است. هنوز معلوم نیست بانک مرکزی و معاونت ارزی آن چه استراتژی‌ای برای‌‌ برای مدیریت بازار ارز دارد و در این انفعال بانک مرکزی نرخ ارز با نوسان بسیار زیاد به سیر صعود خود ادامه می‌دهد.

منبع: فارس
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۱
دولت و مجلس میگه کشور درحال جنگ اقتصادی هست ، مسئولین محترم لطفا بفرمایند در کابینه جنگ اقتصادی چرا خبری از وزیر اقتصاد و وزیر کار و سخنگوی دولت نیست دولت کی میخواهد آرایش جنگی بخود بگیرد. مجلس کجاست ، چرا مسئولین خوابند یا خود را بخواب زدند، نکنه این قضیه دلار سیاست خالی کردن جیب مردم توسط دولت و مجلس هست.؟؟
3
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۰
خدايا كدام كارمان اشتباه بوده؟ كجا مسير را بد رفته اين ملت؟
ازكدام گناهمان توبه كنيم تا اين عذاب تمام شود؟
فرق است بين آزمايش و عذاب
اين صددر صد عذاب است
خدايا توبه
فرزندان مان را نجات بده
3
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۲
سلام بانک مرکزی و نمایندگان مجلس و دولتیها در خواب مانند اصهاب کهف هستن!!! بابا فکری بکنید کمرمون از گرانی شکست.حقوقمون را با ریال میگیریم و باید خریدمون رو به دلار انجام بدیم.این که نشد؟!
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۷
لعنت بر مسئولین بی عرضه ی مفتخور
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار