به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نوام چامسکی فعال سیاسی، منتقد اجتماعی و زبانشناس آمریکایی طی پیامی خطاب به جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» عنوان کرد: اقدام جشنواره «مقاومت» در زمینه مبارزه با افراط گرایی از طریق فیلم و ویدیو بسیار چشمگیر است.
وی افزود: در جهان امروز اشکال مختلفی از افراطگرایی خشونت بار وجود دارد که به خودی خود خطرناک هستند و میتواند با افزایش سطح خشونت بدتر شده و بقای انسانها را تهدید کند به همین دلیل خوب است که ریشههای این مسئله و اصول شکل دهنده افراط گرایی خشونت بار را از بین ببریم و لذا این اقدامات خیلی اهمیت دارد.
وی در نقد عملکرد دولت عربستان سعودی و کشتار مردم بیگناه یمن تصریح کرد: قبل از هر چیز باید توجه داشته باشیم عملکرد عربستان سعودی با حمایت آمریکا و غرب است. این رژیم هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم حمایت میشود. این کشور دهها میلیارد دلار سلاح از آنها خریده تا از ارتباط نزدیک و تاثیر مستقیم غرب بر فعالیتهایش مطمئن باشد.
به گفته وی، طبیعی است مسئولیت خشونتهایی را که ایجاد کردهاند، نمیپذیرند و این مسئله فقط به فجایع انسانی و مشکلاتی که در یمن درست شده ختم نمیشود. یکی از بهترین روزنامهنگاران خاورمیانه پاتریک کاکبرن سالها آنجا بوده است و در مورد موقعیت آن منطقه اخیرا کتابی نوشته و در آن از وهابیسازی دنیای سنی مذهب صحبت کرده که از مشکلات بزرگ دوران مدرن است.
این منتقد اجتماعی و زبان شناس آمریکایی با بیان اینکه منظور از وهابیسازی، گسترش ایدههای تندروانه و اصولگرایانه است که بر فکر رهبران کشور سعودی حاکم است و رژیم این کشور پول هنگفتی خرج ارسال و تاسیس مدارس، فقها و مساجد به روش مذهب وهابی در کشورهای اسلامی سنی مذهب میکند که تاثیر بسیار خطرناکی دارد، اضافه کرد: عربستان سعودی کشور بسیار سرکوبگری است. کسی نمیتواند از رژیم سعودی و رژیم وهابی انتقاد کند و از دست مجازات در امان باشد چون یا سرش را میبرند یا شلاقش میزنند یا زندانیاش میکنند. خشونت بی حد و حصری در جریان است. بهار عربی در کشور عربستان رخ نداد چون به مجرد این که اعتراضات نرمی آغاز شد به شدت آن را سرکوب کردند، مخصوصا در مناطق شیعه نشین شرق که نفتخیزتر است خشونت بسیار شدیدی را اعمال میکنند.
نوام چامسکی با تمجید از جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در ایران عنوان کرد: جشنواره فیلم مقاومت اقدام مناسبی است که توجه ما را به بعضی از این موارد جلب میکند ولی موارد دیگری هم هستند که باید با جدیت بررسی شوند.
وی با اشاره به تهدید داعش و تفکرات افراط گرایی اظهار کرد: بسیاری از متفکران و اندیشمندان این حوزه معتقدند داعش یکی از محصولات حمله آمریکا به عراق و ماهیت خشن اشغال این کشور است. البته، این تنها دلیل شکل گیری داعش نیست ولی یکی از دلایل اصلی آن است. خشونتهای غیرانسانی بسیاری میکنند و خوب است از خودمان بپرسیم برای حل این مشکل چه میتوان کرد و میتوان آن را از بین برد. بله. بیتردید ما امکانات فیزیکی نابود کردن آن را داریم ولی وقتی یک سازمان خشن را از بین میبریم بدون اینکه از خودمان بپرسیم از کجا به وجود آمده است نتیجهای که به دست میآوریم از اصل مشکل بدتر و مخربتر است.
وی در پایان صحبتهایش بیان کرد: این اتفاق سابقهای طولانی دارد که خیلی به روشنی میتوانیم ابعاد آن را مشاهده کنیم. مثلا جورج بوش در آمریکا جنگ با ترور را در سال ۲۰۰۱ آغاز کرد. اسلام گرایی تندرو در آن زمان در چه وضعیتی بود. در آن زمان اسلامگرایی خشن در یک منطقه محلی روستایی در شمال غرب افغانستان، پاکستان محدود شده بود اما امروز تروریسم اسلامگرایانه کجاست؛ در همه جای دنیا.
پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با همکاری سازمانها و نهادهای مختلف فرهنگی کشور به دبیری محمد خزاعی ۵ تا ۱۰ آذر ماه در تهران برگزار میشود.