دبیرکل اتحادیه عرب در سخنانی گفت که عربها باید مشکلاتشان را خودشان حل کنند و به دنبال یک منجی خارجی نباشند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از سایت النشره، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب اظهار کرد: تغییراتی که آمریکا از زمان سر کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور با آن مواجه بوده و همچنین درگیریهای این کشور با چین و روسیه که به دنبال بازگشت به صحنه بینالمللی است را همه میدانیم. اعراب باید خود مشکلاتشان را حل کنند.
وی همچنین به وجود تقسیمات در اردوگاه غربی و دو بال آن؛ یعنی آمریکا و اروپا اشاره کرد و گفت: نباید منتظر یک منجی خارجی برای حل مشکلات بود.
دبیرکل اتحادیه عرب درباره لیبی نیز از سازمان ملل خواست تا طرفهایی را که مانع از حل و فصل بحران این کشور شده مجازات کند تا اموال نفتی این کشور صرف تامین مالی طرفهای درگیر جنگ نشود.
این مقام ارشد اتحادیه عرب در رابطه با فلسطین نیز از دولت آمریکا خواست که از اقدامات ظالمانه خود علیه فلسطینیهایی که "هیچ گزینه دیگری برای حفظ روابط با آمریکا برایشان باقی نگذاشته"، صرف نظر کند.
ابوالغیط درباره نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک نیز اظهار کرد: به عقیده من گفتگوهایی که امسال در نیویورک انجام شد مهمترین اتفاقی بود که سازمان ملل طی چند سال اخیر و یا حتی چند دهه اخیر به خود دیده است. من این حرف را از روی تجربه زیادم در رابطه با امور مربوط به این سازمان بینالمللی میزنم و این بر کسی پوشیده نیست که من تجربه گسترده و شناخت زیادی نسبت به امور سازمان ملل و مجمع عمومی آن دارم.
وی تصریح کرد: مهمترین چیزهایی که در این نشستها مشاهده کردم، نزدیک شدن دوباره آمریکا به امور جهان بود که در سخنرانی ترامپ مطرح شد و این سخنان نشان دهنده دیدگاه وی درباره نقش و جایگاه آمریکا در جهان امروز است. در واقع ترامپ در سخنرانی خود موضوعی را مطرح کرد که به عقیده من خطر این موضوع در این مساله نهفته شده که وی آمریکا را به خارج از عرف کلی جامعه جهانی میکشاند که به خاطر آن تلاش و برنامهریزی کرده و آن جهان ما بعد از ۱۹۴۵ است.
دبیرکل تحادیه عرب ادامه داد: رئیس جمهور آمریکا اولویت ملی آمریکا را بر دیگر اولویتها ترجیح داد و به شرح دیدگاه گروههای راست این کشور پرداخت که میگویند "اول آمریکا و هیچ چیزی جای آمریکا را نمیگیرد".
وی در ادامه تاکید کرد: به عقیده من این طرح منعکس کننده خروج از سیاقی است که جهان طی ۷۰ سال گذشته شاهد آن بوده و اهمیت آن نیز در این است که این اظهارات تنها منعکس کننده جهتگیریهای رئیس جمهوری آمریکا نیست بلکه بیانگر دیدگاه جریان غالب در این کشور است و این یک نکته اساسی است، چراکه آمریکا به دنبال پایان شرایط پس از ۱۹۴۵ است و این کشور میخواهد تا بار دیگر تمام جهان آنچه را که آمریکا میخواهد، بپذیرند.