یک منبع امنیتی اردنی اعلام کرد که از زمان بازگشایی گذرگاه نصیب تا کنون بیش از شش هزار آواره سوری از اردن به کشور خود بازگشتهاند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، گذرگاه مرزی «نصیب» بین اردن و سوریه رسما از ۲۳ مهر ماه گذشته باز شد.
یک منبع امنیتی اردنی اعلام کرد که از زمان بازگشایی گذرگاه نصیب تا کنون بیش از شش هزار آواره سوری از اردن به کشور خود بازگشتهاند.
این منبع که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفت که در میان آوارگان سوری که خاک اردن را ترک کردند، ۵۱۷ سوری حضور دارند که نام آنان رسما به عنوان آواره توسط کمیساریای امور آوارگان سازمان ملل متحد ثبت شده بود.
وی همچنین تأکید کرد که از زمانی بازگشایی گذرگاه نصیب، ۲۰ هزار و ۹۱۷ اردنی نیز وارد سوریه شدهاند.
به گفته سازمان ملل متحد ۶۵۰ هزار آواره سوری در اردن حضور دارند، ولی «امان» تعداد سوریهایی را که در پس از جنگ سوریه به اردن پناهنده شدند، یک ملیون و ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرده است.
گذرگاه نصیب از سال ۲۰۱۵ و پس از اشغال آن توسط گروههای تروریستی بسته شد، ولی ارتش سوریه در تابستان جاری توانست مجددا کنترل آن را به دست گیرد.
وزارت حمل و نقل سوریه چندی پیش اعلام کرده بود که گذرگاه نصیب مجددا فعالیت خود را آغاز کرده است، ولی طرف اردنی این مسئله را تکذیب کرد.
اردن در تلاش بود که دمشق را علت تأخیر در بازگشایی این گذرگاه معرفی کند؛ به گونهای که «ولید المصری» وزیر حمل و نقل اردن مدعی شده بود که «کمبود برخی از تجهیزات لجستیکی از طرف سوریه مانع از بازگشایی این گذرگاه مرزی شد».
منابع سوری امادرباره علت تأخیر بازگشایی این گذرگاه اعلام کردند که اردن با تحریک آمریکا در بازگشایی نصیب این دست و آن دست میکرده و در تلاش بوده است که در این زمینه دولت سوریه را مقصر جلوه دهد.