به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نمایشهای رادیویی با قدمتی بیش از هفتاد سال به عنوان فراگیرترین و موثرترین آثار در عرصه تولیدات هنرهای نمایشی به حساب میآید. به همین خاطر در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و به همت و یاری مدیران رادیو، بخش نمایشهای رادیویی نیزدر آن قرار گرفته است. به همین خاطر علاقهمندان میتوانند براساس رویکردهای اعلام شده در آن شرکت کنند:
رویکردهای مسابقه نمایشهای رادیویی
براساس برنامهریزیهای صورت گرفته رویکردهای پنج گانه ذیل برای شرکت آثار درنظر گرفته شده که متقاضیان حتماً باید بر پایه آنها آثار خود را تولید میکنند. تاریخ انقلاب اسلامی ایران (شامل جریان های شکل گرفته در قبل و بعد از انقلاب)، معرفی خدمات و دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی ایران، نقش امام خمینی (ره) در راهبری، پیروزی و تداوم انقلاب و زندگی و اندیشه شخصیتهای تاثیرگذار در جریان انقلاب و تحولات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی که منجر به شکلگیری انقلاب اسلامی شدهاند رویکردهای پنج گانه مسابقه نمایشهای رادیویی هستند.
شرایط کلی مسابقه نمایش رادیویی
شرکت در مسابقه برای تمامی هنرمندان عرصه نمایشهای رادیویی آزاد است. تنها آثاری مورد تأیید دبیرخانه است که صاحب اثر، متقاضی حضور در این بخش باشد. شبکههای رادیویی و شبکه های استانی میتوانند آثار خود را با معرفی صاحب اثر به دبیرخانه ارسال کنند. قابل ذکر است که در صورت مشخص نبودن صاحب اثر در فرم تکمیلی از نظر دبیرخانه جشنواره، صاحب اثر، کارگردان نمایش محسوب میشود. مبنای بازشنوایی و داوری آثار براساس تکنیکهای علمی و فنی نمایش رادیویی خواهد بود. آثار باید در قالب یک نمایش تک قسمتی و با حداکثر زمان 60 دقیقه ارائه شوند.
حداکثر تعداد شخصیت برای هر نمایش هفت نفر است. چنانچه شخصیت های یک نمایش بیشتر از هفت نفر باشد اسکان آنها در مدت برگزاری جشنواره به عهده گروه مربوطه خواهد بود. هر شخص مجاز به شرکت دادن یک اثر در جشنواره است.آثار ارسالی به دبیرخانه در صورت برخورداری از کیفیت مطلوب، از شبکههای رادیویی پخش خواهند شد.آثار انتخاب شده باید در جشنواره به صورت زنده و در حضور مخاطبان در قالب رادیویی همراه با آرایههای صوتی مانند موسیقی، افکت و سایر موارد اجرا شوند و داوری نهایی نیز براساس اجرای زنده و فایل ارسالی گروهها در جشنواره صورت خواهد پذیرفت. سی وهفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از بین آثار ارسالی، پذیرای ده اثر برای شرکت در جشنواره خواهد بود. اسکان و پذیرایی گروههای پذیرفته شده از شهرستان برعهده ستاد برگزاری جشنواره خواهد بود.
همچنین برخی ملاکهای انتخاب و ارزشگذاری آثار نیز بدین شرح است:
ترکیب بندی مناسب صدا- فیکس کردن مرکز صدا- خلاقیت و نوع آوری -تعیین حدود صحنه- مالکیت میکروفن- انتقال صحنه- پیوستگی صحنه ها- تداوم ایده نمایشی-رادیویی بودن تم نمایش-تصویرسازی و انتقال فضا- فن بیان - تشدید لحظات نمایشی- دقت در پرسپکتیو صدا- پایبندی و سایر موارد مرتبط.
نحوه ارسال آثار
متقاضیان باید در زمان اعلام شده آثار مدنظر خود را ارسال کنند. بر این اساس ضروری است این افراد ابتدا با مراجعه به سایت جشنواره ، به نشانی www.fitf.ir ، نسبت به تکمیل فرم ثبت نام در مسابقه اقدام و در ادامه فایل صوتی نمایش را با فرمت MP3 بر روی یک نسخه CD یا DVD با پست سفارشی به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.لازم به ذکر است پذیرش آثار به صورت حضوری نیز در دبیرخانه امکانپذیر است. درج نام اثر، نام و نام خانوادگی صاحب اثر و شماره تلفن همراه بر روی لوح فشرده ضروری است. در مراسم اختتامیه سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به شش تن از برگزیدگان گروههای نمایشی شامل نویسنده، کارگردان، بازیگر، تهیهکننده و سایر عوامل لوح سپاس و تندیس رادیو نمایش به همراه جایزه نقدی اهداء میشود. همچنین به انتخاب هیات داوران 2 تندیس جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز به دو برگزیده اهدا خواهد شد.
آخرین مهلت ارسال آثار تا 10 آذر 1397 بوده و در 29 آذر 1397 آثار راه یافته به جشنواره اعلام میشوند. همچنین در بیست و دوم بهمن 1397 تا چهارم اسفند 1397 برگزاری جشنواره و اجرای زنده آثار درنظر گرفته شده و چهارم اسفند 1397 مراسم اختتامیه برگزار میشود.