به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه سوئیسی "نویه زوریخه سایتونگ"، "پدرو سانچز"، نخست وزیر اسپانیا در سخنانی خواستار دادن فرصت مجدد به انگلیسیها برای تصمیمگیری درباره برگزیت شده گفت: اگر من جای "ترزا می"، نخست وزیر انگلیس بودم بدون شک خواستار برگزاری همهپرسی مجددی درباره برگزیت میشدم.
وی با ابراز اینکه "ما در حال حاضر در آستانه یک امضای توافق برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هستیم" در عین حال از تمایل خود برای برگزاری همهپرسی مجددی درباره برگزیت در انگلیس سخن گفت. وی گفت: هدف باید این باشد که انگلیس را به اتحادیه اروپا برگردانیم.
به این ترتیب سانچز از برجستهترین رهبران اروپایی است که از برگزاری همهپرسی دومی درباره خروج حمایت و از رفتن این کشور بهسمت جدایی انتقاد کرده است.
اینکه همتایان ترزا می در اروپا مرتباً درباره برگزیت ابراز تأسف میکنند چیز جدیدی نیست. اما آنها تا به حال از یک درخواست صریح برای برگزاری همهپرسی مجدد که یک مسئله بسیار حساس در انگلیس است اجتناب کردهاند چرا که میخواهند از تصور دخالت در سیاست داخلی انگلیس اجتناب کنند.
تا به حال تنها نخست وزیر مالت و همتای وی در چک درباره برگزاری همهپرسی مجددی در انگلیس درباره برگزیت سخن گفتهاند.
ترزا می تا به حال شدیداً برگزاری همهپرسی دیگری درباره برگزیت را رد کرده است. مذاکره کنندگان انگلیس و اتحادیه اروپا در حال حاضر شدیداً و بهصورت فشرده مشغول مذاکرات درباره شرایط توافق خروج انگلیس هستند. نتیجه مراحل پایانی این مذاکرات که توافق یا عدمتوافق درباره برگزیت است برای روزهای آینده انتظار میرود. این مسئله مهم است که پارلمان انگلیس هم درباره این توافق رأیگیری کند و در صورت رأی منفی احتمالاً مجدداً زمزمههای برگزاری همهپرسی دیگری درباره خروج بلند میشود.
نخست وزیر اسپانیا که خود از طرفداران اروپا است نفوذ انگلیس بر اتحادیه اروپا را مثبت ارزیابی و در عین حال از تصمیم این کشور برای خروج انتقاد کرده گفت: با وجود اینکه انگلیس یک کشور شگفتانگیز بوده و تأثیر مثبتی بر سیاستهای اروپا میگذارد اما در نهایت قدم در مسیر جذب خود شدن گذاشته که نه برای خود انگلیس و نه اروپا خوب نیست.
وی افزود: بهنظر من این یک ضرر بزرگ برای هر دو طرف است و امیدوارم که در آینده درباره آن تجدید نظر شود.
نخست وزیر اسپانیا در عین حال تصریح کرد: شدت مخالفت عمومی با برگزیت را میتوان نزد صدها هزار تظاهرکننده که ماه گذشته میلادی در تظاهرات (موسوم به رأی مردم) شرکت کردند و همینطور در حمایت فزاینده اسکاتلندیها از همهپرسی دوم استقلال مشاهده کرد.
وی همچنین اولین همهپرسی در انگلیس درباره برگزیت را از نظر دموکراتیک ناکافی توصیف کرده چرا که اکثریت برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تنها 51 درصد بود. وی در عین حال درباره برگزاری همهپرسی که منجر به جدایی در منطقه شود هشدار داد.
مذاکرات بین اتحادیه اروپا و لندن درباره برگزیت تحت فشار زمان قرار دارد. انگلیس میخواهد در 29 ماه مارس سال 2019 اتحادیه اروپا را ترک کند. این خروج باید از طریق یک توافق بین لندن و بروکسل که تا چند روز آینده باید منعقد شود تنظیم شود تا پارلمانها فرصت رأیگیری و ارزیابی این توافق را داشته باشند. اگر هیچ توافقی شکل نگیرد انگلیس بدون توافق و بهصورت نامنظم از این اتحادیه خارج میشود. چنین خروجی میتواند عواقب اقتصادی سخت و دشواری برای هر دو طرف داشته باشد.