قطعهسازان خودرو برای افزایش قیمت و آنچه جلوگیری از فاجعه در این صنعت خوانده اند، با نوشتن نامه، دست به دامان رئیس جمهور شدند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، قطعهسازان کشور در نامهای به رئیس جمهور خواستار جلوگیری از بروز فاجعه در صنعت قطعهسازی کشور شدند.
متن این نامه بدینشرح است:
جناب آقای دکتر حسن روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
موضوع: درخواست جلوگیری از بروز فاجعه در صنعت قطعهسازی کشور
با سلام.
احتراماً، همانگونه که مستحضرید صنعت قطعهسازی خودروی کشور در شرایط حاد به سر میبرد و بحران حاضر در صورت عدم اقدام عملی و عاجل مسئولین به زودی به دلیل بیکاری وسیع پرسنل این صنعت و توقف تولید به فاجعه جبرانناپذیر و زیانبار برای اقتصاد کلان کشور و امنیت ملی تبدیل خواهد شد که اثرات خسارتبار اجتماعی آن گریبانگیر ملت و مسئولین میگردد.
بدینوسیله اعلام میگردد چنانچه ۴ مشکل زیر ظرف مدت حداکثر یک هفته حل نشود جلوگیری از بروز فاجعه حتی با تلاش چند برابر و هزینههای گزاف بعید به نظر میرسد:
۱- حل مشکل قیمت فروش قطعات که در گرو اصلاح قیمت فروش خودرو میباشد.
۲- حل مشکل کسری نقدینگی که به دلیل مطالبات معوق از خودروسازان و افزایش نرخ نهادههای تولید، گریبانگیر قطعهسازان شده است.
۳- دوشواری تأمین مواد اولیه داخلی (که عمدتاً تولیدکنندگانی دولتی دارد) و مواد اولیه خارجی (که به دلیل مشکل تبادلات ارزی، مشکلات گمرکی و تحریم با بحران مواجه شده است) شاهرگ ورودی قطعهسازان را به سختی میفشارد.
۴- تسویه خریدهای اعتباری و مدتدار ارزی قطعهسازان که قبل از افزایش نرخ ارز نسبت به تأمین مواد اقدام نموده بودند و در حال حاضر بایستی به نرخ روز تسویه شود در حالیکه فروش محصول در زمان تأمین به نرخ ریال بوده است. بسیاری از قطعهسازان را ورشکست خواهد نمود.
شایان ذکر است طرحهای عملیاتی این انجمن به وزارت صنعت، معدن و تجارت و مجلس شورای اسلامی ارائه شده است.
صنعت قطعهسازی در ردههای ۱ و ۲ و ۳ جمعاً حدود ۵۵۰ هزار نفر شاغل مستقیم داشته که تاکنون متأسفانه حدود ۳۰ هزار نفر تعدیل شدهاند و حدود ۷۰ هزار نفر هم از کار تعلیق شدهاند و جمعاً حدود بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر در سال ۹۷ بیکار شدهاند و چنانچه مشکلات ۴ گانه فوق ظرف مدت یک هفته آتی حل نشود، موج دوم بیکاری که حدود ۸۰ هزار نفر تا ۱۰۰ هزار نفر برآورد میگردد در راه خواهد بود و تعداد بیکاران این حوزه به بیش از ۲۰۰ هزار نفر خواهد رسید و تولید متوقف خواهد شد.
شایان ذکر است مشکلات فوقالذکر عمدتاً داخلی بوده و در صورت حل این مشکلات با برنامهریزی و سیاستگذاریهای میان مدت و بلند مدت، قطعهسازان توان مواجهه با تحریمهای ثانویه تحمیلی را خواهند داشت. فلذا از جنابعالی استدعا دارد به عنوان عالیترین مقام ارشد اجرایی کشور دستور عاجل و اکید جهت حل مشکل صادر فرمائید.
با سپاس
هیأت مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیروی محرکه و قطعهسازان خودروی کشور
محمدرضا نجفی منش (استان تهران) - آرش محبی نژاد، مهدی مطلب زاده (استان البرز) - سعید صبوری (استان تهران) - رضا رضایی، نادر عبدالحسینی سخا، حمید رضا صمدی، نادر فرخ، امید رضایی (استان تهران) - علی فراهانی، مصطفی هنری، سیامک مقتدری، طرلان افشار (استان البرز) حسین بحرینیان، محمد مهدی شکورزاده (استان خراسان رضوی) – احمد رضا رعنایی، فرشید شاه محمدی (استان مرکزی) - ساسان قربانی، حسن زارع نژاد (استان قزوین) ابراهیم احمدی (استان اصفهان) –رضا پاشایی، محمد ملکی (استان آذربایجان شرقی) - بابک کریمخان (استان کرمانشاه) – محمود نجفی سهی (استان سمنان) - محمد آقاجانی (استان قم) – محمد علی ذکریایی (استان مازندران)