یکی از پرسنل سابق کارخانه نیشکر هفتتپه گفت: نیشکر هفتتپه از بینظمی، چپاول اموال از سوی مدیران و سیستم اداری و صنعتی فرسوده رنج میبرد؛ اما با این وجود کارگران برای شرکت کار میکنند.
حسین نصیری پور، مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت نفت آبادان و یکی از پرسنل سابق کارخانه نیشکر هفت تپه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اعتراضان اخیر کارگران نیشکر هفت تپه گفت: در طول یک سال و چند ماهی که در این کارخانه فعالیت داشتم، بارها از نزدیک شاهد اعتصابات کارگری بودم. اعتصاباتی که اوج و شدتش پس از به اصطلاح خصوصی سازی کارخانه بود.
وی افزود: قریب ٣ سال است که سهام این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده؛ حرفی که در پس آن شبهات بسیاری وجود دارد و کمتر کسی از پرسنل هفت تپه است که این حرف را باور داشته باشد. شاهدش هم مدیریتی به مراتب بدتر از دوران دولتی بودن شرکت است.
نصیری پور اضافه کرد: عقل حکم میکند سرمایه داری که سهام شرکت را میخرد، نگران تولید و سود آن باشد و این دقیقا خلاف رویه ایست که امید اسدبیگ، سهام دار اصلی شرکت پیش گرفته بود.
کارگران می گویند سهامدار اصلی شرکت، یکی از نزدیکان فامیلی رئیس جمهور است وی ادامه داد: زمانی که اولین اعتصابات را از نزدیک شاهد بودم، کارگران میگفتند که اسدبیگ یکی از نزدیکان فامیلی رئیس جمهور است، خود او هم همان یک باری که به زور و اجبار استاندار خوزستان پایش به شرکت باز شد، با افتخار به سرمایه خانوادگی و مدیریت خانوادگیشان بر شرکت تاکید کرد؛ در نهایت اینکه همه چیز بیشتر از خصوصی بودن، بر خصولتی بودن دلالت دارد.
این پرسنل اسبق کارخانه نیشکر هفت تپه گفت: نیشکر هفت تپه از بی نظمی، چپاول اموال توسط مدیران و سیستم اداری و صنعتی فرسوده رنج میبرد. با وجود قول و قرارهای اداره کار، هنوز بسیاری از کارگران این شرکت طبق قوانینی شبیه قوانین دوران برده داری و صددرصد خلاف قانون کار، برای این شرکت کار میکنند.
وی بیان داشت: آن طور که شواهد حاکی بودند، ۱۵ هزار هکتار زمین این شرکت، نزدیک به یک سال است که به طور زیرزمینی توسط برخی مدیران تغییر مالکیت داده اند و عملا از لیست اموال شرکت خارج شده اند. دو کارخانه تولید رب گوجه و تولید زغال به همراه کارخانه بیواتانول بیش از ۴ سال است که بدون پیشرفت، اسباب کاغذبازی برای وامهای کلانی شده اند که سهامداران شرکت از بانکها دریافت کرده اند.
آخرین حقوق دریافتی کارگران، حقوق تیرماه است مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت نفت آبادان یادآور شد: سهامداران شرکت، میلیاردها تومان وام از چندین بانک کشور دریافت کرده اند، حقوق کارگران را در دوسال گذشته بدون اعتصاب نداده اند و هنوز هم آخرین حقوق دریافتی کارگران، حقوق تیرماه است.
وی تاکید کرد: در تمام اعتصابات دو سال اخیر، استاندار و فرماندار بارها قول دادند که حقوقها به روز شود، قراردادهای استعماری کارفرما قانونی تنظیم شوند و هربار به همین وعدهها کارگران به کار خود بازگشتند. امروز بیش از ٢۰ روز است که سهامدار اصلی شرکت از کشور گریخته، مدیرعامل منصوبش ادعا میکند که حساب شرکت خالیست و کارگران هم گرسنه هستند.
نصیری پور افزود: حجت الاسلام اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه فرار سهام دار را تایید کرده، استاندار بازهم وعده جبران حقوق را داده و این داستان تکراری معلوم نیست کی حل میشود. اگر در این مدت این همه آزادی به سهام دار داده نمیشد قطعا وضعیت این کارخانه به اینجا نمیرسید.
تلخترین کام، برای قدیمیترین تولیدکننده شکر ایران وی با بیان اینکه غصه همکاران گذشته ام گلویم را فشار میدهد، گفت: شاید هیچ کس فکرش را هم نمیکرد که روزی وضعیت پرسنل این کارخانه به جایی برسد که با سرافکندگی، کاغذ به دست بگیرند و بنویسند: ما گرسنه ایم. هیچ کس نمیتواند درک کند که چگونه است حال کارگری که حقوق بخور نمیرش را هم نمیدهند و وقتی به نانوایی میرود، تابلوی بزرگی را میبیند که صاحب نانوایی نوشته است: از دادن نسیه به پرسنل هفت تپه معذوریم و هیچ کس باور نمیکند بازاریان هم از نسیه به کارگران هفت تپه خسته شده اند.
این پرسنل اسبق کارخانه نیشکر هفت تپه در ادامه افزود: هیچ وقت یادم نمیرود زمانی که هنوز مشغول به کار در نیشکر هفت تپه بودم، کارگری میگفت شب قبل به خاطر بی پولی و گرسنگیِ بچه شیرخواره اش، از داروخانه چند قوطی شیرخشک دزدیده است. نمیداستم چگونه دردش را هضم کنم. هفت تپه اینگونه است و همزمان صداو سیما از هفت نسل آن طرفتر جمال خاشقچی میگوید، فلان مسئول از توانایی سیر کردن گرسنگان آمریکا صحبت میکند و دیگری هم هنوز در خماری رد شدن چند نفر خانم از گیت ورزشگاه آزادیست. نه اینکه مسئلهی خاشقچی و عربستان مهم نباشد، که هست و نه اینکه جواب آمریکاییها را ندهیم، که باید بدهیم، اما اینها همه هست، ولی هفت تپه و گروه فولاد و الی ماشالله کارگران کارخانههای دیگر نیست؟
وی خاطرنشان کرد: سه سال است که با سازوکاری نامعلوم، این شرکت را به اصطلاح و به ظاهر داده اند به بخش خصوصی، آن هم به سهام داری که یک سرش ترکیه است، یک سرش در چین. همه مانده اند که چه سر و سری در پشت پرده هست که نزدیک به دوسال است هرماه در این شرکت اعتصاب میشود، آخرین حقوقی که کارگرش دریافت کرده، حقوق تیرماه بوده، ولی همچنان نماینده شوش، فرماندار و استاندار خوزستان ارادهای برای مقابله با سهامدار هفت تپه ندارند.
مشکلات هفت تپه گوش فلک را کر کرده است مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت نفت آبادان بیان کرد: کارگران مستاصل هفت تپه با بدبینی تمام به اصل ۴۴ و خصوصی سازی صنایع، آرزوی برگشت به بخش دولتی را دارند، غافل از اینکه هفت تپه را به جای خصوصی سازی، خصولتی سازی کرده اند.
وی تاکید کرد: با این حال، شب گذشته رییس سازمان خصوصی سازی با وجود تمام مشکلات هفت تپه که گوش فلک را کر کرده است و با وجود اذعان سخنگوی قوه قضائیه مبنی بر فراری بودن سهام دار شرکت، به جای توبیخ وی و سلب مالکیت باز هم برای مهلت دهی به وی دلیل می تراشند.
دولت روحانی کاملا عامدانه در پی به شورش کشاندن مردم است.
این در حالی است که در دولت آن منحرف که قهرمان ملت ایران است و در سال ۱۳۹۱ پروژه بازسازی و نوسازی تجهیزات مکانیکی با هدف افزایش تولید شکر، بر عهده شرکت نوسازی صنایع ایران قرار گرفت و کشت نیشکر دوباره احیا شده بود .
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
این در حالی است که در دولت آن منحرف که قهرمان ملت ایران است و در سال ۱۳۹۱ پروژه بازسازی و نوسازی تجهیزات مکانیکی با هدف افزایش تولید شکر، بر عهده شرکت نوسازی صنایع ایران قرار گرفت و کشت نیشکر دوباره احیا شده بود .