کد خبر:۷۲۵۳۷۵
کاظمی قمی در گفتگو با «دانشجو»:

سفر «صالح» به ایران نشان‌دهنده تسلیم نشدن عراق در قبال خواسته‌های نامشروع آمریکا بود

سفیر سابق ایران در عراق گفت: سفر اخیررئیس جمهورعراق در حقیقت این پیام مهم را به جهان مخابره کرد که دولتمردان عراقی خواسته‌های نامشروع آمریکا در جهت منزوی کردن ایران را اجابت نمی‌کنند.

حسن کاظمی قمی سفیر سابق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص دستاورد‌های سفر اخیر برهم صالح رییس جمهور عراق به ایران گفت: این سفر پیامد‌های مهمی را به دنبال خواهد داشت، چون درست در زمانی انجام شد که ما شاهد درخواست و فشار‌های آمریکا به کشور‌ها از جمله عراق برای تشدید فشار‌ها و تحریم‌های مضاعف بر ایران هستیم.

وی در ادامه گفت: آمریکایی‌ها از عراق خواسته بودند تا با افزایش فشار‌ها بر ایران همراهی کنند، اما مقامات عراقی در موضعی مستقلانه اعلام کرده بودند آنچه برای ما اهمیت دارد منافع کشور عراق است.

سفیرسابق ایران در عراق تصریح کرد: سفر اخیررئیس جمهورعراق در حقیقت این پیام مهم را به جهان مخابره کرد که دولتمردان عراقی خواسته‌های نامشروع آمریکا را اجابت نمی‌کنند.

کاظمی قمی با اشاره به برگزاری نشست مشترک روسای جمهور ایران و عراق گفت: همانطور که در اظهارنظر دو رییس جمهور شنیده شد طرفین برهمکاری‌های دوجانبه به ویژه در حوزه اقتصادی تاکید داشتند .

وی یادآور شد: با توجه به اراده‌ای که در دو طرف وجود دارد و اینکه جمهوری اسلامی مسیر ترانزیتی خوبی برای عراق است دو کشور با توجه به مرز‌های طولانی که بایکدیگر دارند می‌توانند گام‌های جدی در عرصه‌های مختلف اقتصادی داشته باشند.

سفیر سابق ایران در عراق پیامد دوم سفر رییس جمهور عراق به ایران را تفهیم همکاری‌های دوجانبه دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این سفر کمیسیون مشترکی بین طرفین تشکیل شد و راه حل‌هایی که توافقات گذشته را به مرحله اجرا بگذارد بررسی شد و پیگیری این روند همکاری‌ها از مراحل اقتصادی به سیاسی دفاعی و امنیتی تسریع یابد.

کاظمی قمی تصریح کرد: امروز همکاری بین دو کشور بیش از ۱۵ سال قدمت دارد و از فروپاشی حزب بعث این همکاری‌ها گسترش یافته و جمهوری اسلامی نشان داده است که صادقانه‌ترین کشوری است که در سخت‌ترین شرایط و زمانی که عراق درگیر تروریست‌های تکفیری بود کمک حال این کشور شد.

وی با تاکید بر اینکه این سفر و سفر‌های آتی بین مقامات دو کشور روابط طرفین تعمیق خواهد بخشید افزود: این روابط به ثبات منطقه کمک خواهد کرد.

سفیرسابق ایران در عراق با اشاره به سیاست‌های ثبات بخش عراق در منطقه گفت: عراق در منطقه همواره با سیاست‌های ثبات بخش با محور مقاومت همراهی کرد و برخلاف حمایت اسرائیل، آمریکا و ارتجاع منطقه از تروریسم کشور عراق یکپارچه در حمایت از دولت سوریه برآمد و این نشان دهنده نقش سازنده عراق در مناسبات منطقه‌ای است.

کاظمی قمی افزود: براین اساس همکاری دو کشور ایران و عراق که نقش سازنده‌ای در مناسبات منطقه‌ای دارد می‌تواند پیش درآمد سایر کشور‌ها با عراق باشد، چون حل مشکلات منطقه در گرو اتحاد و همگرایی بین کشور‌های همین منطقه است.

وی خاطرنشان کرد: روند روابط ایران و عراق نشان می‌دهد که مسائل و مشکلات منطقه به دست خود دولت‌ها و کشور‌های منطقه حل خواهد شد و از این جهت سفر رییس جمهور عراق به کشورمان بسیار مثبت ارزیابی می‌شود، اما باید تلاش شود تا توفقات اجرایی در این سفر به فاز‌ها و گام‌های عملیاتی برسد.

سفیرسابق ایران در عراق در خصوص اینکه رییس جمهور عراق پس از سفر ۲ روز به ایران به عربستان سفر خواهد کرد گفت: عربستان یک کشور منطقه‌ای است اگر چه سیاست‌های این کشور علیه صلح منطقه و در جهت همسویی با دشمنان منطقه بوده است از جمله سیاست‌های حمایت از تروریسم و سیاست‌های بی ثبات سازی منطقه و عراق را دنبال می‌کند، اما به لطف خداوند روند تحولات در عراق به گونه‌ای شد که سعودی‌ها مجبور به تغییر موازه خود ولو به صورت تاکتیکی به سمت تامل با دولت عراق شدند.

کاظمی قمی با بیان اینکه هر چند این تغییر موضع چندان واقعی نبود خاطرنشان کرد:، اما خود این تغییر نشان دهنده توفیقاتی بوده که در صحنه عراق حاصل شده و نشانگر شکست سیاست‌های سعودی بوده است.

وی در تبیین سیاست‌های عراق در قبال کشور‌های منطقه به ویژه عربستان گفت: دولت عراق طی این چند سال همواره دست برادری به سوی کشور‌های همسایه دراز کرده اگر چه با ناملایمت‌های زیادی از برخی کشور‌ها مواجه شده، اما بنا بر مصالح عالی‌تر این ناملایمت‌ها را نادیده گرفته است.

سفیرسابق ایران در عراق در پایان ابراز امیدواری کرد: کشور‌ها مرتجع منطقه مثل عربستان هم دست از سیاست‌های غلط و منفعت طلبانه خود بردارند و بتوانند راه سازندگی در منطقه را در کنار سایر کشور‌ها دنبال کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار