سفیر سابق ایران در عراق گفت: سفر روحانی به عراق و حضور بشار در ایران قطعا در تحکیم محور مقاومت در منطقه موثر خواهد بود و استقبال از رییس جمهور کشورمان در عراق ثابت کرد که هیچ ارادهای نمیتواند همکاریهای رو به رشد دو کشور را محدود کند.
حسن کاظمی قمی سفیر سابق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در مورد سفر رییس جمهور کشورمان به عراق و دستاوردهای این سفر گفت: سفر رییس جمهور کشورمان در راس یک هیات عالی رتبه سیاسی - اقتصادی به عراق در شرایط خاص تحولات منطقهای انجام شد که از یک طرف شاهد پیروزی جبهه مقاومت بودیم و از سوی دیگر شاهد شکست جنگهای نیابتی در این منطقه بودیم و به طور طبیعی در این مقاومت نقش ایران بی نظیر بود.
وی با اشاره به متغیرهای مهم در روابط ایران و عراق یادآور شد: روحانی در شرایطی به عراق سفر کرد که چند متغیر در روابط دو کشور مهم بود اول اشتیاق و علاقه مندی رهبران عراق برای همکاریهای بدون پیش شرط با ایران است که امروز دولت و پارلمان تشکیل شده در عراق با وجود نگاههای سیاسی متفاوت، اما همه دیدگاه اجماعی ومشترک برای همکاری با جمهوری اسلامی دارند.
کاظمی قمی علت این اشتیاق را حمایتها و همکاریهای بی بدیل ایران در شرایط سخت عراق دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی همواره در شرایط سخت در کنار ملت و دولت عراق حضور داشته است و این حضور چه در برابر مبارزه با تروریست و چه در برابر حضور بیگانگان در این کشوربارز و نمایان بوده است.
سفیر سابق ایران در عراق با بیان اینکه مردم عراق و ایران به غیر از برخورداری از سرمایه عظیم فرهنگی از سایر پتانسیلها برای نزدیکی به یکدیگر نیز برخوردارند، گفت: برخلاف اینکه عدهای به دنبال تفرقه انداختن بین دو کشور هستند، اما به لطف خدا روابط دو کشور هر روز در شرایطی بهتر از گذشته در حال طی طریق است.
وی متغیر بعدی موثر در روابط دو کشور را سیاستهای آمریکا برای اجبار عراق به منظور پیروی از تحریمها علیه ایران دانست و خاطرنشان کرد: آمریکا همواره تلاش کرده است که عراق را برای همسویی با سیاستهای ظالمانه خود همراه کند و در طول چند ماه اخیر سعی در تحمیل این خواسته نامشروع خود داشته است.
علیرغم همه فشارهای آمریکا روابط ایران و عراق در زمینه راهبردی و منطقه روبه رشد است کاظمی قمی تصریح کرد: آمریکاییها برای به کرسی نشاندن این هدف از ابزار مختلفی استفاده کردند از جمله اینکه عنوان کردند حضور نظامی خود در عراق را برای مهار ایران حفظ خواهیم کرد و یا اینکه افکار عمومی مردم دو کشور را مورد هجمههای مختلف قرار دهند تا ذهنیت بدبینانه ای از طرفین دراذهان دو ملت ایجاد کنند و یا حتی در امور داخلی عراق فشار آوردند که بانک مرکزی این کشور از همکاری با ایران سر با زند و به موازات آن از دولتهای عربی خواستند که در سازندگی عراق حضور پیدا کنند تا به این وسیله جای ایران در عراق را پر کرده باشند.
سفیر سابق ایران در عراق ادامه داد:اما با تمام این فشارها حجم روابط ایران و عراق رو به رشد است و سفر روحانی به عراق دارای نتایج مهمی در زمینه منطقهای و راهبردی خواهد بود وبه زودی جهان شاهد گسترش همکاریهای همه جانبه به ویژه اقتصادی و بین المللی بین این دو کشور خواهد بود.
کاظمی قمی تاکید کرد: با همکاری که بین کشورهای ایران، سوریه، عراق و لبنان در منطقه پیش آمده است قطعا این سفر میتواند زمینه ساز همکاریهای گسترده منطقهای باشد که از جمله آن میتوان به مشکلات محیط زیستی اشاره کرد.
سفیر سابق ایران در عراق به وجود ریزگردها که مساله مهم این منطقه است اشاره کرد وافزود: یکی از مشکلات منطقه وجود ریزگردهاست که نیازمند همکاریهای بین المللی است و امروز در حوزه امنیت و اقتصاد علاقه مندی و ظرفیتهای مهمی بین دو کشور برای حل این قبیل مشکلات وجود دارد.
سفر روحانی به عراق زمینه ساز معماری نظام جدید در منطقه است وی پیامد دیگر سفر رییس جمهور کشور به عراق را ثبات منطقه دانست و تاکید کرد: حضور آمریکاییها از سال ۲۰۰۱ تا امروز در منطقه باعث بی ثباتی و تولد جنگهای داخلی شده است. براین اساس آمریکا به دنبال تبدیل پتانسیل مقاومت به جنگهای نیابتی بود، اما امروز با وجود توفیقات جبهه مقاومت و همکاری بین کشورهای ایران، سوریه، عراق و حتی لبنان به نظر میرسد این سفر و سفرهای مشابه زمینه ساز معماری نظام جدیدی در منطقه باشد؛ که به دوراز حضور اشغالگران شکل خواهد گرفت.
سقر روحانی به عراق و حضور بشاراسد در ایران دو اتفاق موثر در تحکیم مقاومت در منطقه است کاظمی قمی در پایان خاطرنشان کرد: سفر روحانی به عراق و حضور بشار اسد در ایران قطعا در تحکیم محور مقاومت در منطقه موثر خواهد بود و استقبال از رییس جمهور کشورمان در عراق به خوبی ثابت کرد که هیچ ارادهای نمیتواند همکاریهای رو به رشد دو کشور را محدود و یا در تنگنا قرار دهد.