دانشجوی کرمانشاهی برگزیده بنیاد ملی نخبگان میگوید: برای برگزیده شدن در بنیاد ملی نخبگان برنامهریزی یکساله داشتهام.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ * بنیاد ملی نخبگان کشور در سال ۱۳۸۵ و بنا به تاکید مقام معظم رهبری تشکیل شد. این بنیاد به دنبال استفاده صحیح و مناسب از ظرفیتهای علمی نخبگان کشور در راستای توسعه علمی است و قصد دارد موانع و مشکلاتی که در مسیر تولید دانش و جنبش نرم افزاری بر سر راه دانشجویان نخبه قرار دارد را مرتفع کند.
حمایت مادی و معنوی از نخبگان دانشگاهی در دو طیف مستعدان، برتر و نخبه یکی از راهبردهای بنیاد ملی نخبگان کشور است که به دنبال جذب، به کارگیری و پشتیبانی از ظرفیتهای علمی نخبگان است تا در راستای ارتقای تولید علم و فناوری از آنها بهره گیرد.
البته هنگامی که یک نخبه به تایید بنیاد ملی نخبگان کشور میرسد تسهیلات گوناگونی به آن فرد همچون اعطای تسهیلات بهرهمندی از راتبه پژوهشی (گرنت پژوهشی استادیاران جوان) و تسهیلات جذب در موسسههای علمی اختصاص مییابد.
بر همین مبنا دانشجویان کشورمان به دنبال انجام فعالیتهای پژوهشی میروند و بعضا حدود ۴ تا ۵ سال از وقت خود را صرف انجام تحقیقات پژوهشی میکنند تا در نهایت به تایید بنیاد ملی نخبگان برسند و به عنوان برگزیده دانشگاهی معرفی گردند.
بنیاد ملی نخبگان کشور سالانه از بین دانشجویانی که فعالیتهای پژوهشی خود را به این مرکز ارائه میدهند، اقدام به برگزیدن یکسری از نخبگان میکند و حمایتهای مادی و معنویاز آنان انجام میدهد که امسال نیز این رویه طبق روال گذشته انجام شد.
بنیاد ملی نخبگان استان کرمانشاه که زیر مجموعه بنیاد ملی نخبگان کشور است و در همین محور فعالیت دارد، امسال ۱۶ نفر از دانشجویان استان را به عنوان برگزیده معرفی کرد. البته همگی این افراد، از دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه بودند و در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و دکتری حرفهای تحصیل میکنند.
در همین راستای با فرید محمدی، دانشجوی ۲۷ ساله مقطع دکتری مهندسی برق دانشگاه رازی کرمانشاه که یکی از دانشجویان برگزیده بنیاد ملی نخبگان کشور است، به گفتگو پرداختیم.
بخاطر علاقه شخصی شروع به انجام فعالیتهای پژوهشی کردم محمدی میگوید: اولین باری که تصمیم به انجام فعالیتهای پژوهشی گرفتم، قصدم حضور در بنیاد ملی نخبگان کشور نبود و چنین هدفی نداشتم و فقط بخاطر علاقه شخصی، فعالیتهای پژوهشی کردم.
او میافزاید: فعالیتهای پژوهشی را همزمان برای تز مقطع کارشناسی ارشد شروع کردم و با این حال در زمینهای که به آن علاقمند بودم، به فعالیت پژوهشی پرداختم.
این دانشجوی برگزیده بنیاد ملی نخبگان کشور ادامه میدهد: در ابتدای فعالیت در این زمینه بر روی منابع اولیه، منابع پژوهشی و مقالات علمی در زمینهای که علاقه داشتم، تمرکز کردم و از تحقیق و بررسی مقالات سطح پایین و کنفرانسی شروع و بعد اقدام به مطالعه ژورنالهای فارسی و سپس ژورنالهای انگلیسی نمودم.
علاوه بر تحصیل، تدریس نیز میکنم وی اضافه میکند: دانشجوهایی که به حضور در بنیاد ملی نخبگان علاقمندند در ابتدای شروع فعالیت پژوهشی، به کمک اساتید و راهنماییهای آنان نیاز دارند و باید به تقویت زبان انگلیسی خود بپردازد و پس از آن، خود به خود فعالیت پژوهشی آغاز میشود.
محمدی یادآور میشود: به هیچ وجه به فکر حضور در بنیاد ملی نخبگان کشور نبودم و تنها هدفم کار کردن بر روی فعالیتهای پژوهشی حوزه مورد علاقه ام بود، اما تشویقهای دوستان دانشجویم یکی از اصلیترین عواملی بود که موجب شد اقدام به حضور در بنیاد ملی نخبگان کنم و به صورت جدی تری فعالیت پژوهشی را دنبال کنم.
وی بیان میکند: محور فعالیتهای پژوهشی من «توزیع اقتصادی بار در شبکههای قدرت» است و علاقه زیادی به فعالیت در این زمینه دارم. علاوه بر تحصیل، فعالیتهایی همچون تدریس نیز انجام میدهم و به ندرت به شکل حق التحریر در دانشگاه رازی کرمانشاه تدریس داشته ام و کارگاه آموزشی نیز برگزار میکنم.
انجام فعالیت پژوهشی مشقات خاص خود را دارد این دانشجوی برگزیده بنیاد ملی نخبگان کشور ادامه میدهد: به دانشجویانی که قصد حضور در جمع نخبگانی دارند توصیه میکنم که برای برگزیده شدن در این بنیاد، باید در ابتدا با آیین نامههای بنیاد آشنایی پیدا کنند و هدف گذاریهای خود را مشخص کنند و اگر میخواهند مورد پذیرش قرار گیرند، طبق امتیازات پیش روند.
وی با بیان اینکه برای برگزیده شدن در بنیاد ملی نخبگان برنامه ریزی یکساله داشته ام، میگوید: اینکه برخی از دانشجویان در میانه راه خسته میشوند، امری طبیعی است؛ چرا که انجام فعالیت پژوهشی مشقات خاص خود را دارد.
محمدی با بیان اینکه استاد راهنمای مقطع کارشناسی ارشد برای به سرانجام رساندن فعالیتهای پژوهشی کمکهای بسیاری به من کرد، ادامه میدهد: متاسفانه نتوانستم در کلاسهای آموزشی و ویژه بنیاد ملی نخبگان کشور که در تهران برگزار شدند ،حضور پیدا کنم، اما در کلیه کارگاههای آموزشی همچون آموزش نرم افزار و دورههایی که دانشگاه رازی برگزار میکرد و کلاسهای بنیاد استان کرمانشاه شرکت کردم و حضور در این کلاسها موجب شد تا زودتر به اهدافم در زمینه فعالیتهای پژوهشی دست یابم.
فقط به تحصیل فکر میکنم وی میگوید: دانشجویان با تلاش مستمر میتوانند به اهداف خود دست یابند و هرکسی بنابر رصدی که دارد، باید برای به سرانجام رساندن کار پژوهشی خود فعالیت و تلاش کند.
این دانشجوی برگزیده بنیاد ملی نخبگان کشور تاکید میکند: مهمتر از همه این است که دانشجویان بر روی موضوعی که به آن علاقه دارند، کار کنند؛ چرا که علاقه موجب میشود از انجام فعالیت پژوهشی خسته نشوند.
وی با ابراز خوشحالی از برگزیده شدن در بنیاد ملی نخبگان کشور میگوید: تنها موضوعی که در حال حاضر به آن فکر میکنم تحصیل است و غیر از تحصیل موضوع دیگری توجه ام را جلب نکرده است.