دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه پس از انقلاب در حوزه های مختلف آموزشی، تحقیقاتی، علمی، فناوری و غیره پیشرفت های قابل توجهی را تجربه کرده است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا مخبر دزفولی در برنامه «اقتصاد حوالی فرهنگ» رادیو اقتصاد ضمن تبریک سالروز تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: دلیل عمده پیشرفت مزبور این بود که شورا با دور اندیشی و همچنین باکمک مجموعههای گوناگون علمی، آموزشی، اجرایی و ... توانست کشور را به نقطهای برساند که امروز در تولید علم، در رقابت با مجموعههای علمی دنیا و در ارتباط با تربیت نیروهای متخصص حرفی برای گفتن در سطح مجامع جهانی داشته باشد.
وی ضمن اشاره به اینکه ۱۹ آذرماه سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی است، اظهارداشت: این شورا در سال ۱۳۶۳ به فرمان معمارکبیر انقلاب اسلامی تشکیل شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورا مزبور هم اکنون در ابعاد مختلفی علمی، فرهنگی، فناوری و آموزشی فعالیت میکند.
وی افزود: جریان انقلاب فرهنگی از مسیر دانشگاه شکل گرفت، چون نظر حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) این بود که از راه دانشگاه جامعه اصلاح میشود.
مخبر دزفولی تصریح کرد: شورای انقلاب فرهنگی زمانی در کشور پا به عرصه وجود گذاشت که تعداد استادان دانشگاه بسیار کم، تعداد دانشجو به نسبت جمعیت بسیار پائین و در عین حال تعداد دانشگاههای جامع ۲۷ تا ۲۸ مورد بیشتر نبود.
وی اضافه کرد: طی سه دهه گذشته این شورا زیرساختهای اساسی را در مجموعه علمی کشور سامان داده و متناسب با این زیر ساختها جریان سازی علمی در جامعه شکل گرفته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به تربیت دانشمندان و نخبگان زیادی در عرصههای مختلف افزود: محقق در میلیون جمعیت کشور امروز بالای یک هزار و ۵۰۰ نفر است این در حالیکه نسبت مزبور در ابتدای انقلاب ۱۹ در میلیون بود که به هیچ وجه قابل مقایسه با شرایط فعلی نیست.
وی ادامه داد: هرچند خاستگاه شکل گیری شورای عالی انقلاب فرهنگی از دانشگاه بود، اما به تدریج با جایگاهی که شورا در جامعه پیدا کرد بخشهای دیگر حوزههای فرهنگ، هنر، تعلیم و تربیت به عنوان ماموریتهای تکمیلی به این تشکیلات اضافه شد.
برنامه «اقتصاد حوالی فرهنگ» کاری از گروه اقتصاد و جامعه به تهیه کنندگی فرزانه صادقیان از شنبه تا پنجشنبه هر شب ساعت ۲۲ به مدت ۵۵ دقیقه با هدف حمایت از کارآفرینی در عرصه فرهنگ و هنر به منظور تحقق بخشی در سیاستهای اقتصاد مقاومتی از رادیو اقتصاد پخش و علاقمندان میتوانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند.