یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: آنچه این سناتور آمریکایی در خصوص فارسی صحبت کردن مردم عربستان نیز گفته است در حقیقت نوعی شیطنت است که از آن به دنبال تحقیر مردم عربستان و ایجاد تفرقه بین ملت ایران و عربستان است.
جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ادعای یک سناتور جمهوری خواه در آمریکا مبنی بر اینکه اگر حمایتهای آمریکا نبود الان سعودیها فارسی حرف میزدند، گفت: به طور کلی در آمریکا چند دسته متفکر یا اتاق فکر وجود دارد بخشی در خدمت دولت آمریکا هستند و سعی میکنند سیاستهای آمریکا را در قالب تئوری و نظریات سیاسی توجیه کنند که اعضای این موسسات هم صهیونیستها هستند و هم نزدیکان به دولت آمریکا.
وی در خصوص شیوه عملکرد این موسسات گفت: مثلا درمورد سوریه این موسسه نظرات ظاهرا علمی میدهد، اما نتیجه این نظرات به ظاهر علمی توجیه سخنان ترامپ و نتانیاهو است به هر حال این دسته از موسسات علمی در آمریکا دسته خطرناکی هستند که سعی میکنند با ایجاد اختلافات بین ملتهای مختلف اهداف خود را در منطقه پیش ببرند و هر جا شاهد اختلافات زبانی، قومی و یا مذهبی بین ملتهای مختلف هستیم طراحی آن توسط صهیونیستها و موسسات این چنینی است که به دنبال بدبین کردن عرب به عجم و عجم به عرب مسائلی هستند.
قنادباشی ادامه داد: به عنوان مثال ایجاد اصطلاح خلیج عربی توسط ترامپ توصیه این موسسات بود تا به این ترتیب به اختلافات در منطقه ما دامن بزنند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه طیف دیگر اتاق فکر در آمریکا بعضا واقع بینانهتر عمل میکنند، گفت: این اتاق فکرها بعضا سیاستهای آمریکا در پیوند با صهیونیستها و سلاطین عرب و ارتجاع منطقه را مورد خدشه دار شدن موقعیت واشنگتن میبینند و در این بین دسته سومی نیز وجود دارند که این دسته از موسسات فکری وابسته به احزاب و دستهها در ایالات متحده هستند و همواره سعی در تخریب و تحقیر حزب مخالف خود دارند.
وی تصریح کرد: جدای از همه این اتاق فکرها بخش دیگری وجود دارد که فراتر از دولت آمریکا در اختیار کارتلهای مختلف از جمله کارتلهای نفتی و تسهیلاتی هستند و مشهورترین نظریات را از لحاظ علمی در قالب مجلات علمی - تخصصی ارائه میدهند که این نظریات در حقیقت محتوای عملکرد ابرقدرتها میشود.
قنادباشی تصریح کرد:، اما آنچه در این بین و در ارتباط با عربستان در آمریکا رخ داد دخالت مطبوعات بین المللی علاوه بر این اتاق فکرهای آمریکایی بود، چون خاشقچی جزو جامعه مطبوعات بود و مجلات آمریکایی نیز برای دفاع از او به صحنه آمدند و موجی را به نفع روزنامه نگاران دامن زدند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با انتقاد از اینکه برخورد و واکنش رسانهها و مطبوعات در این موضوع بعضا کاسب کارانه بود، گفت: همین روزنامه واشنگتن پست پیشنهاداتی از عربستان داشت که در صورت سکوت، امتیازی را به عنوان حق السکوت دریافت کند که قطعا این اتفاق جریان کثیفی در دنیای رسانه است.
وی تصریح کرد: در خصوص عربستان در شرایط فعلی زمام امور از دست همه کارگردانانی که میخواستند سیاستهای آمریکا و شخص بن سلمان را در عربستان حفظ کنند، خارج شده است.
قنادباشی تصریح کرد: آنچه این سناتور آمریکایی در خصوص فارسی صحبت کردن مردم عربستان نیز گفته است در حقیقت نوعی شیطنت است درراستای دستور العمل اتاق فکرهای آمریکایی که از آن به دنبال تحقیر مردم عربستان و ایجاد تفرقه بین ملت ایران و عربستان است. در حقیقت این سناتور جمهوری خواه به نوعی حرفهای ترامپ را مبنی بر اینکه عربستان بدون آمریکا دو هفته هم دوام نخواهد آورد با ادبیاتی تفرقه افکنانه بین ایران و عربستان تکرارکرد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اوضاع بسیار متزلزل عربستان که قتل خاشقچی نیز به آن دامن زده است به نظر نمیرسد سعودی با بن سلمان راه به جای امنی ببرد.