آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۵۷۲۷
قنادباشی در گفتگو با دانشجو:

ترکیه یک سوریه قدرتمند را در کنار خود نمی‌خواهد/ نگه داشتن لانه زنبور در دراز مدت به زیان منطقه است

یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: دولت ترکیه هیچ گاه یک سوریه قدرتمند در کنار خود نمی‌خواهد این در حالی است که با از بین رفتن تروریست‌ها سوریه قدرتمند خواهد شد.

جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص توافق ترکیه و روسیه بر سر استان ادلب سوریه گفت: موضوع ادلب در بخثهای سه جانبه ایران، ترکیه و روسیه مطرح شده بود و این استان به واسطه اینکه هنوز بقایای داعش و تروریست‌ها در آن وجود دارد از حساسیت و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه آزادسازی استان ادلب امید استکبار، کشور‌های غرب و ارتجاع منطقه را از احیای گروه‌های تروریستی قطع خواهد کرد، گفت: تروریست‌ها از جنوب، شرق و غرب سوریه به ادلب منتقل شدند که از جمله این گروه‌ها می‌توان به جبهه النصره که از شاخه‌های اصلی القاعده محسوب می‌شود، اشاره کرد.

قنادباشی تصریح کرد: سخن این بود که ارتش سوریه کار تروریست‌ها در این استان را تمام کند و اوایل امسال عملیات بزرگی را علیه آن‌ها صورت دهد و تمامیت ارضی سوریه را باز پس بگیرد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود:، اما براساس این روند تنها مخالف این طرح ترکیه بود و حتی اردوغان در اجلاس سه جانبه تهران با حضور ترکیه، روسیه و ایران صراحتا مخالفت خود را با حمله به تروریست‌ها مطرح کرد. توجیه اردوغان این بود که در صورت حمله به تروریست‌ها مردم عادی نیز کشته می‌شوند و آسیب می‌بینند این در حالی است که نگه داشتن لانه زنبور و استخوان لای زخم در دراز مدت به زیان منطقه و سوریه خواهد بود.

وی ادامه داد: حتی در نشست تهران پوتین به کنایه به اردوغان گفت: شما که پیشنهاد آتش بس را ارائه می‌دهید آیا نماینده تروریست‌ها هستید؟ اگر ما آتش بس را در سوریه بپذیریم آیا تروریست‌ها نیز خواهند پذیرفت و با این سوال اردوغان منفعل شد، اما براساس همین روند رئیس جمهور ترکیه در سوچی توانست نظر پوتین را برای آتش بس اخذ کند.

قنادباشی تصریح کرد: بر این اساس تحلیلگران مواردی را مطرح می‌کنند اول آنکه اردوغان کرد‌ها را در شمال سوریه مزاحم خود می‌داند و اهرم کنترل آن‌ها را حضور تروریست‌ها می‌داند بر این اساس تمایلی به پاکسازی کامل سوریه و استان ادلب ندارد از سوی دیگر دولت ترکیه درآمد نفتی ندارد و یکی از راه‌های کسب درآمد این کشور از طریق عربستان و قطر و فروش نفت سوریه توسط تروریست‌ها در خاک ترکیه است. با این چرخه ترکیه به آسانی در نفت خلیج فارس سهیم می‌شود.

این کارشناس مسائل خاورمیانه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر دولت ترکیه هیچ گاه یک سوریه قدرتمند در کنار خود نمی‌خواهد این در حالی است که با از بین رفتن تروریست‌ها سوریه قدرتمند خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار