کد خبر:۷۳۱۰۳۴
سید الکریم در کلام آیت‌الله مجتهدی تهرانی:

فیلم/ عبدالعظیم حسنی(ع) فقط یک امامزاده نبوده‌اند/ ایشان از علما، محدثین بزرگ و وکیل امام هادی(ع) در سامرا بوده‌اند

همزمان با سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، سخنان مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی با موضوع اهمیت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و فضایل و خصائص ایشان را از خبرگزاری دانشجو بشنوید.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به مناسبت سالروز فرارسیدن ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، سخنرانی مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی با موضوع اهمیت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی و فضایل و خصائص حضرت عبدالعظیم حسنی از نظرتان میگذرد:
 
کد ویدیو
 
حضرت عبدالعظیم حسنی، در چهارم ربیع الثانی سال ۱۷۳ هجری در شهر مدینه چشم به جهان گشود. ایشان فرزند عبداللّه بن علی، از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) بودکه نسبتش با چهار واسطه به آن حضرت می‌رسید.

عبدالعظیم، از دانشمندان شیعه و از راویان حدیث ائمه‌ی معصومین (ع) و نیز از چهره‌های بسیار محبوب و مورد اعتماد، نزد اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به شمار می‌رفت.
 
فیلم/ عبدالعظیم حسنی(ع) فقط یک امامزاده نبوده‌اند/ ایشان از علما و محدثین بزرگ و وکیل امام هادی(ع) در سامرا بوده است
 
شیخ صدوق در کتاب «کمال الدین» می‌نویسد: «وقتی که حضرت عبدالعظیم (ع) خدمت امام هادی (ع) مشرف شد و عقاید خود را اظهار نمود، امام فرمود: تو از دوستان حقیقی ما هستی.» (۳)

یکی از ویژگی‌های مهم در زندگی حضرت عبدالعظیم (ع) این بود که توفیق یافت محضر پرفیض سه حجّت الهی را - که عبارتند: از امام رضا، جواد و امام هادی (ع) - درک نماید، از تعالیم آن بزرگواران بهره‌مند گردد و سخنان و روایات آنان را به نسل‌های بعد منتقل نماید.
سرشارترین و حسّاس‌ترین مقطع حیات حضرت عبدالعظیم، دوران امام هادی (ع) بود؛ گرچه امام هادی (ع) بخشی از عمر خویش را در یک منطقه‌ی حفاظت شده‌ی نظامی و تحت نظر، در «سامرا» گذراند و در آن دوران، امکان ارتباط شیعیان با آن حضرت، کمتر و با مشکلاتی همراه بود؛ امّا عبدالعظیم حسنی (ع) درهمان زمان هم به محضر امام هادی (ع) می‌رسید و از او رهنمود می‌گرفت.

علت هجرت به ری
از آنجا که حضرت عبدالعظیم (ع) بعضا به خدمت امام هادی (ع) در سامرا می‌رسید و از محضرش استفاده می‌نمود، جاسوسان خلیفه ارتباط ایشان را با امام هادی (ع) گزارش نمودند و در پی آن، خلیفه دستور تعقیب و دستگیری وی را صادر کرد و لذا حضرت عبدالعظیم حسنی برای مصون ماندن از خطر خلیفه‌ی عباسی، خودرا از چشم مأموران پنهان می‌کرد و در شهر‌های مختلف به صورت ناشناس، رفت و آمد می‌کرد و این وضع ادامه داشت تا اینکه حضرت عبدالعظیم به شهر «ری» رسید و در آنجا قصد اقامت نمود.

غروب خورشید
بنابر قول مشهور، خورشید فروزان ری، حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در پانزدهم شوال ۲۵۲ هجری، غروب کرد (۱۰) و در پی آن شعله‌ی دیرپای حق و ایمان در آن دیار، فرو خوابید. خبر درگذشت آن بزرگوار، دهان به دهان گشت و مردم شهر، جملگی سیاه پوش شدند و بر در خانه‌ی آن حضرت صدا به گریه و شیون بلند کردند و پس از آنکه پیکر مطهّر حضرت عبدالعظیم (ع) در میان خیل عظیم مردم تشییع شهر، در آن شهر به خاک سپرده شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار