آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۱۸۸۱
گزارش |

گفتگوی صریح دانشجویان بجنوردی با رئیس کل دادگستری خراسان شمالی/ از بررسی مشکلات اخلاقی در دانشگاه‌ها تا آزادی برخی متهمان اقتصادی

اعضای شورای تبیین مواضع و قرارگاه شهید احمدی روشن بجنورد با رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی دیدار و گفتگو کردند.
حسین اکبری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، اعضای شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی و قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن خراسان شمالی ، با حجت الاسلام اسدالله جعفری، رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی دیدار کردند. در این دیدار که بیش از ۴ ساعت به طول انجامید، مباحثی در خصوص مشکلات دانشگاه و مسائل استان مورد گفتگو و مطالبه قرار گرفت.

در این جلسه، ابتدا مسئول بسیج دانشجویی آماری از تعداد دانشجویان فعال بسیجی ارائه داد و هدف خود را تشکیل جبهه متحد مقاومتی عنوان کرد که بتواند در سطوح مختلف ایفای نقش کند.

سپس حجت الاسلام جعفری از دانشجویان خواست تا بدون تعارف و بدون هیچ ملاحظه‌ای سخنان خود را بیان کنند.

اولین موضوع مطرح شده از سمت دانشجویان، مشکلات دانشگاهی بود. مفاسد اخلاقی گریبانگیر دانشگاه بجنورد محور صحبت‌ها شد. کمبود خوابگاه‌های دانشجویی و عدم دغدغه مندی مسئولان دانشگاه مواردی بود که دانشجویان متذکر شدند. همچنین امکان ورود مستقیم دستگاه قضا به مشکلات دانشگاهی از دیگر سوالات دانشجویان بود.

گلایه‌ای از جنبش دانشجویی استان
حجت الاسلام جعفری سخنان خود را با گلایه‌ای از جنبش دانشجویی استان شروع کرد. رئیس کل دادگستری خراسان شمالی رابطه عدم مطالبه گری جنبش دانشجویی از دستگاه قضایی استان را یک ضعف دانست و تاکید کرد: از این به بعد شما مطالبات جدی داشته باشید تا تعامل بیشتر شود. ما باید به صورت فصلی جلساتی داشته باشیم، نمی‌خواهم دانشجویان بگویند دستگاه قضایی استان پاسخ گو نیست و از روزی که در این استان شروع به کار کردم، مکرر از طرق مختلف به عنوان خادم دستگاه قضایی استان از دانشگاه‌ها جهت حضور و پاسخگویی مطالبات دانشگاه‌ها و دانشجویان عزیز از دادگستری کل استان، اعلام آمادگی کردم که متأسفانه پاسخی نشنیده ام.

وی دانشگاه را یکی از علت‌های اصلی به وجود آمدن انقلاب دانست و بیان داشت: همانطور که دانشگاه علتی برای به وجود آمدن انقلاب بوده، باید علتی برای تداوم انقلاب نیز باشد.

حجت الاسلام جعفری در خصوص مشکلات فرهنگی موجود در دانشگاه‌ها گفت: همه باور داریم که نتوانسته ایم در حوزه فرهنگی به نقطه‌ای برسیم که انقلاب نیاز داشته است. البته در درون دانشگاه و یا بیرون دانشگاه نهادسازی‌هایی انجام شده، اما این نهاد‌ها خنثی هستند و نهاد‌های بیرون دانشگاه نیز دچار روزمرگی شده اند.

رئیس کل دادگستری خراسان شمالی با بیان اینکه قبل‌تر‌ها نیز عده‌ای بودند که قصد داشتند مشکلات دانشگاه را نادیده بگیرند ، خاطرنشان کرد: اکنون نیز این عده‌ای هستند و می‌خواهند صورت مسئله را پاک کنند. اطلاعات ما در خصوص اتفاقات دانشگاه‌ها کمتر از شما نیست، لذا تا رسیدن به دانشگاه تراز نظام جمهوری اسلامی مثل سایر بخش‌ها فاصله داریم.

وی افزود: یک راه حل برای رفع مشکلات فرهنگی، مطالبه‌ی نهاد‌های داخل دانشگاه از وزارت علوم برای اصلاح روند‌ها است. ما بار‌ها گفته ایم همانطور که برای تولید کنندگان تسهیلاتی در نظر می‌گیرید، برای ساخت خوابگاه نیز تسهیلات بدهید. این خودش یک سرمایه گذاری است. با این حال مشکلات فرهنگی دانشگاه از بیرون دانشگاه حل نمی‌شود و اما این به معنی عدم پیگیری نیست.

هشدار به مسئولین مربوطه در موضوع انتشار فیلم‌های مبتذل و غیر اخلاقی
جعفری در ادامه به انتشار فیلم‌های غیر اخلاقی در یکی از سینما‌های بجنورد اشاره کرد و در این زمینه گفت: انتشار این فیلم‌ها برای عادی سازی روابط است. چه شده است که این اتفاقات نه پنهانی، بلکه جلوی چشم همه می‌افتد؟ به مسئولین هشدار داده ایم تا پیگیری‌های لازم انجام شود و اگر پیگیری نشود، ما اقدام می‌کنیم. در این زمینه با کسی تعارف نداریم. البته در این خصوص برخورد قاطعی انجام و برای عاملین اصلی، پرونده قضایی تشکیل شده است.

در ادامه دانشجویان سئوالات دیگری مطرح کردند. دانشجویان خواستند بدانند با چه ساز و کاری برخی متهمان مفاسد اقتصادی با قید وثیقه آزاد می‌شوند و حتی در جلسه معارفه‌ی استاندار نیز حضور پیدا می‌کنند؟

رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی ابتدا از لزوم اجرای عدالت بر طبق قانون سخن به میان آورد و ضمن بیان برخی بند‌های قانونی گفت: درخصوص اختلاس، قانون گذار در سال ۹۲ در اجرای سیاست‌های کیفری،  بازداشت موقت را منوط به شرایطی دانست و حد نصابی تعیین کرده است و در صورتی که متهم وثیقه را تودیع کند، دیگر بازداشت او غیر قانونی است و البته این به شرط آن است که تحقیقات پرونده تمام شده باشد، زیرا ممکن است متهم در صورت آزادی در روند تحقیقات خلل وارد کند. البته این نیز بسته به نظر بازپرس است که متهم در تحقیقات خلل وارد می‌کند یا خیر.

وی تحت تاثیر جو رسانه‌ای قرار نگرفتن را وظیفه دستگاه قضا عنوان کرد و ادامه داد: طبیعی است وقتی فردی پس از تحقیقات آزاد می‌شود تا اولین جلسه دادگاه، می تواند در شهر زندگی کند و به محیط‌های مختلف برود؛ اما متاسفانه خواص ما نیز قانون را مطالعه نمی‌کنند.

جعفری ادامه داد: برای متهمین موصوف وثیقه‌ ۵۰۰ میلیونی اخذ شده و این فرد به قید وثیقه آزاد است.

چه خبر از احتکارها؟
ساعت به حدود ۱۰ شب رسیده بود. دانشجویان سعی داشتند سریع‌تر سخنان خود را بیان کنند تا وقت از بین نرود، که رئیس کل دادگستری گفت: تا هر زمانی که صحبت‌ها طول بکشد در اینجا هستیم. عجله نکنید.

دانشجویی دیگر موضوع احتکار‌ها را عنوان کرد. وجود ۱۳۴ انبار کشف شده، اعلام ۱۳ انبار به عنوان انبار احتکار کننده و توزیع  در ۲ انبار، آماری بود که دانشجویان ارائه دادند و خواستار شفافیت بیشتر در این خصوص شدند.

رئیس کل دادگستری خراسان شمالی ضمن محکوم کردن پدیده احتکار به عنوان یک اقدام شوم گفت: در روایات داریم فرد محتکر ملعون است و آمرزیده نخواهد شد. اما قانون، احتکار را از جرم بودن خارج کرده و به تعزیرات واگذار کرده است لذا حداکثر جزای نقدی دارد. این در حالی است که زمان تصویب قانون عده‌ای هشدار دادند که این کار به صلاح نیست.

جعفری خاطرنشان کرد: در استان ما سازمان صنعت ضعیف عملکرده است، اما آماری که شما دادید درست نیست. سازمان صنعت می‌گوید انبار‌هایی که مجوز ندارند به ما مربوط نیست؛ که ما از این حرف قانع نشده ایم، زیرا مسئولیت قانونی با همین سازمان است.

مدیرکل تعزیرات استان پشت خط تلفن آمد
رئیس کل دادگستری استان برای ارائه آمار دقیق‌تر، با مدیرکل تعزیرات استان تماس گرفت و به شوخی گفت: من تنها نمی‌توانم پاسخ این دانشجویان را بدهم، به ما کمک کن. جواد موسوی گفت: مبارزه با احتکار در استان جدی شروع شده و ادامه نیز دارد، اما کالا‌های احتکار شده در استان مقداری نبوده که در تنظیم بازار موثر باشد. با این حال کالا‌های کشف شده در بازار با قیمت مصوب قانونی عرضه شده است.

مدیرکل تعزیرات استان گفت: در استان کالا‌هایی مانند برنج، روغن، لاستیک و غذا احتکار شده بود که در بازار پخش شد. مجموعا ۳۰ پرونده احتکار تشکیل شده و مواردی نیز عدم اعلام موجودی بود؛ که همگی رسیدگی شده است.
 
بخش پایانی؛ جلسه طولانی اما شیرین
حجت الاسلام جعفری نیز در پایان صحبت‌های خود گفت: درخصوص پیشگیری، مدیریت پیشگیری با ما است، اما ساز و کار، بودجه، نیروی انسانی و بقیه موارد در اختیار ما نیست. ما امسال در بحث بودجه قوه قضائیه کمبود جدی داریم. در این شرایط برخی دستگاه‌های دولتی را مکلف می‌کنیم تا وظایف خود را انجام دهند.

ساعت حدود ۱۰:۳۰ شب بود و دیگر جلسه رو به اتمام می‌رفت. این جلسه بیش از چهار ساعت به طول انجامید که نشان می‌دهد مقامات قضایی خود را در مقام پاسخگویی به دانشجویان می‌بینند. این نوع جلسات که برای دانشجویان بسیار شیرین است، باید به یک عادت برای تمام مسئولان کشور تبدیل شود.
 
این در حالی است که اکثر مسئولان استان مانند نماینده های مجلس، پاسخی به دعوت دانشجویان ندادند و لذا این دیدار را می توان تنها دیدار مسئولان ارشد استانی با دانشجویان به مناسبت روز دانشجو دانست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار