مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده هفته پژوهش و فناوری با حضور رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و پژوهشگران و فناوران برتر استان در سالن غدیر استانداری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده هفته پژوهش و فناوری با حضور مصطفی سالاری، ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و پژوهشگران و فناوران برتر استان در سالن غدیر استانداری برگزار شد.
در این نشست سالاری استاندار گیلان با اشاره به اهمیت پژوهش در توسعه و تعالی کشور بیان کرد: نتیجه پژوهش باید در جامعه اثرگذار باشد و کارآمدی را به ارمغان بیارد.
استاندار گیلان تصریح کرد: تاثیر و کارکرد پژوهش برای بخش خصوصی کاملا روشن است و میتواند رونق فضای کسب و کار، افزایش تولید، توسعه صادرات و توانمندسازی در اجرای فعالیتهای اقتصادی را به دنبال دارد.
سالاری با بیان اینکه در بخش دولتی استفاده مطلوبی از امر پژوهش صورت نگرفته، بر لزوم پژوهشهای مرتبط با حوزه علوم انسانی و توجه به موضوعهای کاربردی متناسب با ظرفیتها و زیرساختهای استان تاکید کرد.
وی توجه به کیفیت پژوهش و نیازمندیهای جامعه هدف تحقیق را یک ضرورت خواند و گفت: باید اثربخشی موضوعات و دستاوردهای حاصل از پژوهش در بخش دولتی و خصوصی سنجیده شود.
نماینده عالی دولت از پژوهشگران خواست تا در جریان نگارش پژوهش از آرمانگرایی و نگاه بدبینانه خودداری و آسیب شناسی با هدف بهبود کارکردها را به عنوان اصلی مهم دنبال کنند.
ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور هم در این نشست لازمه بهره وری را بهره گیری از دانش نوین و نگاه جامع خواند و تاکید کرد: لازمه موفقیت در این امر تدوین سیاست و نظارت بر حسن اجرای سیاستها تا رسیدن به خودکفایی است.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور اثربخشی پژوهش در حوزه علم، اقتصاد و مسایل اجتماعی را در گرو توسعه مطالعات اجرایی دانست و افزود: باید مردمی سازی و افزایش درک عمومی نسبت به دانش در کشور تعالی پیدا کند.
رضی رئیس دانشگاه گیلان نیز در ادامه از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را توجه به علم و دانش خواد و خاطر نشان کرد: دستاوردهای علمی و پژوهشی امروز جایگاه ویژهای در کشور دارد.
رئیس دانشگاه گیلان جایگاه ایران در تولید علم را اول در منطقه و شانزده در جهان اعلام کرد و یادآور شد: متاسفانه در بخش کارکردی استفاده مطلوبی از نتایج پژوهشها صورت نگرفته است.
رضی بر لزوم پیوند دانش و پژوهش با اقتصاد تاکید کرد و گفت: باید شکاف بین تولید و علم مرتفع و زمینه فناوری و نوآوری بر پایه پژوهش محقق شود.
در انتهای این مراسم نیز از ۲۴ پژوهشگر و فناور برگزیده استان نیز تقدیر به عمل آمد که ۴ عضو هیات علمی دانشگاه گیلان (حمید اراضی عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، داود خجسته سالکویه عضو هیات علمی دانشکده علوم ریاضی، رضا انصاری خلخالی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و عباسعلی حسین خانزاده عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی) در جمع پژوهشگران و فناوران برتر استان قرار گرفتند.