اختتامیه هفته پژوهش استان قزوین و تجلیل از ۲۲ پژوهشگران برتر در سال ۹۷ در دانشگاه امام خمینی قزوین برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم اختتامیه هفته پژوهش استان و تجلیل از پژوهشگران برتر استان در سال ۹۷در تالار اجتماعات دهخدا دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم که با حضور استاندار، نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر قزوین، مسئولان و مدیران دستگاههای اجرایی برگزار شد از ۲۲ پژوهشگر برتر استان در رشتههای مختلف با اهدای لوح و تندیس تجلیل به عمل آمد.
در ابتدای مراسم مهدی زندیه، معاون پژوهشی دانشگاه و دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری استان و دبیر علمی جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده گفت: کارگروه آموزش، پژوهش و فناوری استان ماهانه در استانداری تشکیل جلسه میدهد و دبیر آن رئیس دانشگاه بین المللی امام و هماهنگ کننده آن معاون پژوهشی دانشگاه است.
زندیه افزود: برای انتخاب پژوهشگران برتر از سه ماه گذشته کار کمیته آغاز شد و با تصویب این کمیته مراسم افتتاحیه هفته پژوهش در سالن دانشگاه پیام نور استان و نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در سالن ورزشی شهید رجایی آن دانشگاه برگزار شد.
معاون پژوهشی دانشگاه و دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری استان ادامه داد: برای انتخاب پژوهشگران برتر استان از همه دانشگاهها و مسئولان پژوهشی استان درخواست شد سه نفر از پژوهشگران برتر خود را به دبیر علمی که دانشگاه امام بود معرفی کنند که در نهایت ۲۲ پژوهشگر از مراکز تحقیقاتی، دانشگاه ها، پارکهای علم و فناوری، حوزه علمیه و آموزش و پرورش انتخاب شدند.
زندیه اضافه کرد: افتخار میکنیم که در بین پژوهشگران استان در این دوره دانش آموزان نیز حضور دارند که نشان دهنده بها دادن به تحقیق و پژوهش در ردههای پایین علم آموزی است.
منوچهر حبیبی معاون استاندار، با بیان اینکه پژوهش در جامعه مظلوم واقع شده است، افزود: متاسفانه هنوز بسیاری از مدیران دستگاهها پژوهش گریز هستند و هنوز گفتمان پژوهشی به دلیل دیربازده بودن در حوزه اجرایی ساری و جاری نشده است.
حبیبی با اشاره به اینکه باید ارتباط میان دانشگاه و صنعت تقویت شود، افزود: در حوزه دانشگاهی نیز تنها بر مقاله محوری تاکید میشود و برای رفع این کاستی و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه باید اقدام شود.
معاون استاندار با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این راستا، ادامه داد: راه اندازی پارکهای علم و فناوری و مراکز جهاد دانشگاهی از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه است که کفایت نمیکند و باید با توجه به شرایط فعلی جامعه به سمت استفاده از تحقیقات و پژوهشها در تمامی ابعاد جامعه حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: پژوهش کلید هر شناختی است و باید در تمام ابعاد زندگی و کاری جامعه امروز ساری و جاری شود.
حبیبی ادامه داد: امروزه تمامی پیشرفتهای کشور در زمینه هسته ای، پزشکی، کشاورزی، دینی و … رهاورد تحقیق و پژوهش است و هرچقدر به این فعالیتهای علمی و تحقیقاتی در جامعه بها داده شود پیشرفتهای بیشتری برای کشور به دست خواهد آمد.
این مسئول اضافه کرد: پژوهش و تحقیقات با خارج ساختن یک طرح آن را کاربردی کرده و نتایجش را برای عموم جامعه قابل لمس میسازد.
وی با بیان اینکه پژوهش ابعاد و اثرات مختلفی دارد، مطرح کرد: اگر همه در مسیر بهره برداری از کارهای تحقیقاتی گام برداریم به قطع مسیر توسعه و پیشرفت هموارتر خواهد شد و طرحهای اجرایی با ریسک کمتری انجام خواهند شد.
آیت الله عابدینی نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر قزوین با اشاره به آیات و روایات درخصوص اهمیت تفکر و اندیشه در دین اسلام بیان داشت: اگر علمی برای جامعه منفعت نداشته باشد و برای بازکردن درهای بسته و ایجاد رفاه و آسایش در جامعه به کار گرفته نشود فایدهای برای آن متصور نخواهد بود.
آیت الله عابدینی خاطرنشان کرد: باید ارتباط میان دانشگاهها با جامعه برای حل مشکلات موجود تقویت شود، چون دانشگاهها از منافع مردمی اداره میشوند و باید منافع آنها نیز به جامعه بازگردد.
امام جمعه شهر قزوین تصریح کرد: قرآن کسانی را که اهل پژوهش و تحقیق نیستند توبیخ میکند و همواره مومنان و مسلمانان را به تحقیق و پژوهش در تمامی ابعاد دینی و زندگانی توصیه میکند.
نماینده، ولی فقیه در استان اضافه کرد: امیر مومنان علی علیه السلام نیز بر پژوهش محوری تاکید کرده و تقلید را از ویژگیهای گروهی میداند که عالم نیستند، ولی خود را عالم میدانند.
وی گفت: این افراد با مطالب خود جامعه را گمراه کرده و دامهایی را علیه ملت و جامعه خود میگسترانند که باید با هوشیاری و آگاهی با آنها مقابله کرد.
امام جمعه شهر قزوین ادامه داد: در آموزههای دینی همواره بر حق فکر و اندیشه در تمامی ابعاد زندگی انسانها تاکید شده است و باید با استفاده از علم و دانش برای حل مشکلات فعلی جامعه اقدام کرد.
همچنین طی مراسمی ازکتاب سند آمایش علم و فناوری استان و مجموعه مقالات همایش آمایش علم و فناوری قزوین نیز رونمایی شدند. رییس جهاد دانشگاهی استان قزوین فرشاد پیله چی در این مراسم، گفت: اگر معتقد هستیم که قدرت و سلطه از طریق علم و فناوری به دست میآید باید نقشه علم و فناوری خود را تهیه کنیم که استان قزوین در این زمینه پیشگام بوده است.
فرشاد پیله چی افزود: تدوین این سند از ۲ سال قبل توسط کمیته آموزش و پژوهش استان کلید خورد و از سوی جهادگران جهاد دانشگاهی مورد پیگیری قرار گرفت تا امروز به مرحله رونمایی رسید.
وی گفت: در تنظیم این سند از نوآوریهای مختلف از جمله استفاده از نسل شبکه نوآوری منطقه ای، شبکه مجاورت و مزیتهای منطقهای در نظام علم، فناوری و بازار استفاده شد.
پیله چی افزود: پویا بودن این سند یکی از ویژگیهای آن است که طبق آن میتوان میزان پیشرفت طرحها را مورد بررسی و پیگیری قرار داد.