کد خبر:۷۳۵۸۷۷
پرونده ویژه دانشگاهی| بررسی بودجه دانشگاه‌ها

محمدی‌فر: سال آینده دانشگاه بوعلی با مشکلات جدی مواجه خواهد شد/ آسیب تورم به پژوهش

رئیس دانشگاه بوعلی گفت: با توجه به اینکه بیشتر لوازم آزمایشگاهی، وارداتی هستند، امسال پایه هزینه برای پژوهش در دانشگاه افزایش یافت.

یعقوب محمدی فر، رئیس دانشگاه بوعلی همدان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نسبت به وضعیت بودجه سال آینده این دانشگاه ابراز نگرانی کرد و گفت: معتقدم بودجه دانشگاه‌ها و از جمله دانشگاه ما مشکل دارد و با این وضعیت تورم، امسال با دشواری روبه رو هستیم و در سال آینده هم مشکلات جدی در دانشگاه خواهیم داشت.
 
محمدی فر با بیان اینکه ردیف بودجه دانشگاه در حوزه‌های مختلف تقسیم می‌شود، افزود: دانشگاه‌ها مکلف هستند حداقل ۱۵ درصد بودجه مصوب را در پژوهش هزینه کنند و حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد در بخش رفاهی و دانشجویی و بخش عمده‌ای از بودجه دانشگاه نیز هزینه حقوق و مزایای کارکنان و هزینه‌های جاری می‌شود.

رئیس دانشگاه بوعلی همدان با اشاره به اینکه در همه دستگاه‌های دولتی ابتدا حقوق و دستمزد کارکنان کنار گذاشته می‌شود، افزود: امسال ما برای بودجه پژوهش نتوانستیم به کف ۱۵ درصد برسیم و تنها ۱۱ درصد از بودجه خود برای پژوهش کنار گذاشته ایم که همین باعث می‌شود که پژوهش در دانشگاه آسیب ببیند و در واقع دانشگاه از اهداف خود دور شود.

وی با بیان اینکه کارآفرینی، مهارت افزایی دانشجویان و توانمندی اشتغال پذیری آنان به صورت جدی از امسال به عهده دانشگاه‌ها گذاشته شده است، افزود: این وظیفه مهمی است که دانشگاه‌ها را نیازمند به حمایت می‌کند.

محمدی فر به تورم و افزایش قیمت‌ها اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه بیشتر مواد و وسایل آزمایشگاهی وارداتی هستند، همین باعث شده پایه هزینه برای پژوهش در دانشگاه افزایش یابد و مشکلاتی را برای دانشگاه به وجود آورد.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت‌ها به ویژه قیمت کالا‌های خوراکی، گفت: این موضوع باعث شد تا در زمینه غذای دانشجویان در بعضی اقلام بین ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشته باشیم که باعث افزایش هزینه‌های حوزه دانشجویی شد.

رئیس دانشگاه بوعلی بیان کرد: وقتی موضوع غذای دانشجویان با مشکل بودجه مواجه شود، طبیعتا پژوهش در اولویت بعدی قرار می‌گیرد و باعث می‌شود امر پژوهش در دانشگاه ضربه جدی تری ببیند.

وی در خصوص تخصیص بودجه دانشگاه بوعلی تاکنون گفت: در پایان ۹ ماه سال، باید ۷۵ درصد از بودجه خود را دریافت می‌کردیم که با وجود تلاشی که در سازمان برنامه و بودجه صورت گرفت، به دلیل مشکلاتی که وجود داشته، دانشگاه‌ها حدود ۶۹ درصد بودجه خود را دریافت کرده اند و البته از ۵ درصد از همین ۶۹ درصد برای دانشگاه بوعلی هنوز اختصاص نیافته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار