عضو کمیسیون کشاورز مجلس با بیان اینکه اختصاص ردیف بودجه مستقل برای خرید تضمینی گندم الزامی است، گفت: در دو سال گذشته یارانه نان و خرید تضمینی گندم دارای یک بودجه در قانون بودهاند. نتیجه این تجمیع، اختصاص بخش قابلتوجهی از بودجه خرید تضمینی گندم به یارانه نان و ضرر تولیدکنندگان بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، طی دو سال اخیر، دولت در لایحه پیشنهادی خود ردیف یارانه نقدی نان و یارانه نان را حذف و در تبصرهای یارانه نان را با خرید تضمینی گندم ادغام کرده است. این در حالی است که یارانه نقدی و قیمت خرید تضمینی گندم دو مقوله جدا و غیرقابل تلفیق است چراکه اساساً یارانه نان برای کل جامعه است، اما قیمت خرید تضمینی گندم مربوط به قشر محدودی از تولیدکنندگان است.
یارانه نان و قیمت خرید تضمینی گندم دو مقوله غیرقابل تلفیق ابراهیمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای در خصوص بودجه خرید تضمینی گندم به خبرنگار اقتصادی دانشجو گفت: خرید تضمینی گندم با دو هدف صورت میپذیرد. هدف اول حمایت از کشاورزان و هدف دوم، تأمین امنیت غذایی کشور است. با توجه به اهمیت موضوع، اختصاص ردیف اعتباری مشخص در قانون بودجه سال ۹۸، دارای ضرورت است.
وی ادامه داد: اختصاص بودجهای مستقل از یارانه نان به خرید تضمینی گندم، ضمن ایجاد حس اعتماد در کشاورزان، منجر به پرداخت بهموقع مطالبات گندمکاران خواهد شد.
نماینده مردم شازند در خصوص پرداخت یارانه به آرد و نان گفت: در دو سال گذشته یارانه نان و خرید تضمینی گندم دارای یک بودجه در قانون بودهاند. نتیجه این تجمیع، اختصاص بخش قابلتوجهی از بودجه خرید تضمینی گندم به یارانه نان بود. به عبارتی تولیدکنندگان از این بودجه بیبهره ماندند و از طرفی منابع مالی زیادی بهواسطه یارانه آرد و نان هدر رفت.
ابراهیمی در پایان تصریح کرد: در خصوص گندم، به دلیل قرار گرفتن در کالاهای اساسی و استراتژیک ردیف بودجهای جداگانه الزامی است. در همین راستا، پیشنهادی به کمیسیون تلفیق مجلس خواهیم داد.
در نهایت باید گفت که دولت با ادغام یارانه نان و خرید تضمینی گندم، عملاً بودجه خرید تضمینی گندم را در بودجه حذف کرده است. همچنین دولت با عدم افزایش مناسب قیمت گندم، در حال حاضر یارانه نان را از جیب خالی کشاورزان برداشت میکند؛ لذا از نمایندگان مجلس انتظار میرود تا با اصلاح این روند معیوب و ناکارآمد، ردیف جداگانهای برای خرید تضمینی گندم در نظر بگیرند.