جریان دانشجویی نوین امروز با نگاه حل مشکل و به دور از نق زدنهای بیجا علاوه بر گفتمانسازی و تصمیمسازی دوشا دوش مسئولان برای حل مشکلات و معضلات اجتماعی تلاش میکند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی طرفی؛* بدون شک مطالبه گری صحیح جریان نخبگانی در حرکت رو به جلوی کشور نقش مهمی دارد. جریان نخبگانی کارآمد و چابک به موقع موضع گیری و مطالبه میکند، آن هنگام که ضعیف عمل کند یا درگیر محافظه کاری بیش از اندازه شود، کل دستگاههای کشور لطمه میخورد. البته این مورد هم قابل ذکر است که مطالبه گری با نِق زدن متفاوت است، مطالبه گری همراه با عمل و پشتوانه علمی و مطالعاتی است که باعث حل مشکلات میشود.
این روزها بیشتر با این جمله رو به رو میشویم که "جنبش دانشجویی اثر گذاری خود را از دست داده است" پاسخ به این جمله را با تعریف اثر گذاری مد نظر میتوان تحلیل کرد، به نظر من نوع کنش و واکنش جنبش دانشجویی به وقایع است که تغییر کرده است، که تغییر روش و نوع مطالبه برخواسته از رشد این جریان است.
جنبشهای دانشجویی حرکت قدیمی و سنتی خود را تغییر داده و به سمت حضور موثر در امور اجتماعی میروند، در واقع آن چیزی که امروز باعث رونق و حضور موثر جریانات دانشجویی در بزنگاهها شده است کنشهای اجتماعی به موقع و نگاه نقادانهی علمی است که جریانات دانشجویی نوین را به وجود آورده است، این نگاه و رویکرد شهر به شهر رشد میکند و جنبش دانشجویی نوع قدیم که بیشتر شاخه دانشجویی احزاب سیاسی بود را کنار میزند.
جریان دانشجویی نوین امروز با نگاه حل مشکل و به دور از نق زدنهای بیجا علاوه بر گفتمان سازی و تصمیم سازی دوشا دوش مسئولین برای حل مشکلات و معضلات اجتماعی تلاش میکند، این نوع رویکرد، چون جدید بوده و در حال کنار زدن عملکرد دهها ساله جریانات دانشجویی بوده است قطعا ابتدا با مقاومتها و انتقادات زیادی مواجه میشود، در اکثر حرکتهای اخیر و موثر جریانات دانشجویی از مطالبه از جناب فیروزآبادی تا دعوت مسعود شجاعی تا وقایع اخیر مثل نامه #بسیج_دانشجویی به وزیر اطلاعات و حضور در کنار کارتون خوابهای شیراز واکنشهای متفاوت و بعضا متضادی را مشاهده میکنیم، این مورد بیشتر بخاطر تغییر نوع حضور جریانات دانشجویی در جامعه بوده، که البته با گذشت زمان با حفظ تفاوت سلیقه، نگاهها به هم نزدیکتر خواهد شد.
حرکت جدید جنبش دانشجویی برای رشد و اعتلای بیشتر باید از آسیبهایی که احیانا با آنها مواجه میشود مراقبت کند . این آسیبها شامل محافطه کاری بیجا ؛ نق زدنهای بی اساس ،رسانه زدگی ،نگاه غیر علمی و دقیق نسبت به وقایع مورد اشاره است.در این بین هر کدام از این آسیبها جای توضیح جداگانه دارد که الان مجال آن نیست.
مهدی طرفی- فعال دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.