به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «مهدی نعمتاللهی»کارگردان مستند «دوباره زیارت» درباره ایده این مستند گفت: اکنون 7 سال است که بحران سوریه آغاز شده است و درحال حاضر بخش عمدهای از مناطق این کشور آزاد شده و بحمدالله امنیت به سوریه بازگشته است. بسیاری از مردم کشور ما که پیش از این سفرهای زیارتی و سیاحتی بسیاری را به سوریه انجام میدادند، اکنون کنجکاوند بدانند که وضعیت کنونی این کشور پس از جنگ چگونه است و اماکن زیارتیایکه قبلا برای زیارت به آنها مشرف میشدند، در چه وضعیتی به قرار دارند. من همیشه دوست داشتم نشان دهم که اگر مدافعان حرم و مجاهدتهای آنها در دفاع از حریم حرمین مقدس سوریه نبود، ممکن بود چه اتفاقی برای مکانهای زیارتی سوریه بیفتد. از این رو ایده ساخت این مستند به ذهنم رسید.
وی افزود: کشور سوریه به دلیل وجود آثار باستانی چند هزارساله و مکانهای زیارتی، سالها مورد احترام مسلمانان و مسیحیان و مقصد میلیونها گردشگر و زائر بوده است. اما در سال 2011 و با شروع جنگ، سفرهای سیاحتی و زیارتی به این کشور متوقف شد؛ مخصوصاً وقتی برخی از آثار باستانی و مکان های زیارتی به دست تروریست ها افتاد و تخریب شد. حالا پس از گذشت چند سال از جنگ، بیشتر سرزمین های تحت اشغال مسلحین آزاد شده و دوباره مردم و دولت سوریه خود را برای پذیرایی از گردشگران و زائران آماده می کنند. به همین بهانه در مستند "دوباره زیارت" ، به وضعیت کنونی یازده مکان زیارتیِ مورد توجه مسلمانان خصوصا شیعیان پرداخته شده است که این مکانهای زیارتی عبارتند از: مزار منسوب به حضرت زکریا در مسجد اموی حلب، مشهدالنقطه و مشهد المحسن در حلب، مزار حجربن عدی و همراهانش در عدرا، مزار هابیل نبی در نزدیکی دمشق، مزار حضرت یحیی در مسجد اموی دمشق، مقام رأس الحسین در مسجد اموی دمشق، قبرستان باب الصغیر در دمشق،حرم حضرت رقیه(س)، مزار منسوب به حضرت سکینه دختر حضرت علی(ع) در داریا و حرم حضرت زینب(س).
نعمتاللهی با اشاره به سختیهای ساخت این مستند گفت: کارهای برون مرزی کارهای سختی هستند و در ارتباط با این مستند،گرفتن بسیاری از سکانسها کار آسانی نبود چراکه ما نیاز به گرفتن تصاویر هوایی داشتیم و این کار به اخذ مجوزهای لازم نیاز داشت که این اتفاق با توجه به شرایط حاکم بر سوریه با دشواری های بسیاری همراه بود. اما خوشبختانه با همکاری و مساعدتهای بسیار اداره سیاسی ارتش سوریه و دفتر اتحادیه رادیو تلویزیونهای جهان اسلام در دمشق، این اتفاق به نحو احسن رخ داد. فرایند تولید ما تقریبا یک ماه طول کشید و از اواخر تابستان تا اوایل پاییز در سوریه حضور داشتیم که ماحصل کار یک مستند 27 دقیقه ای است که ساعت 20:30 دقیقه امشب از شبکه مستند سیما پخش میشود.
این مستندساز در پایان خاطرنشان کرد: آنچه در ساخت مستند «دوباره زیارت» برای من حائز اهمیت بود، این بود که سوریه پیش از این درصد چشمگیری از تولید ناخالص ملی خود را از توریسم به دست میآورده است؛ هم توریسم زیارتی و هم سیاحتی. اکنون سوریه شش سایت ثبت شده به عنوان میراث بشری در دنیا دارد. من میخواستم به این موضوع اشاره کنم که امنیت به این کشور بازگشته است و مردم ما باید دوباره نسبت به راهاندازی کاروان های زیارتی به مقصد سوریه مطالبه گری کنند چراکه مردم سوریه نیز این مطالبه را از ما داشتند. پیش از جنگ در سوریه، حداقل هفته ای 20 هزار زائر از ایران به سوریه میرفتند که پس از وقوع جنگ این روند با اخلال مواجه شد. بحمدالله اکنون زیرساختهای لازم برای پذیرایی مجدد از زائران ایرانی در سوریه فراهم است و دوست دارم این روحیه مطالبه گری در میان مردم به وجود آید و بار دیگر شاهد رونق گردشگری زیارتی توسط مردم عزیزمان در کشور سوریه باشیم.
گفتنی است مستند «دوباره زیارت» به سفارش و با حمایت مرکز مستند حقیقت تولیدشده تاکنون از شبکههای یک ، پنج و افق پخش شده و به دلیل استقبال فراوان مخاطبان، امشب نیز راس ساعت 20:30 از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد.