معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه، رفع محرومیت را یکی از مولفههای اصلی ایجاد امنیت در کشور دانست و گفت: بیکاری و محرومیت از جمله عواملی است که در ایجاد ناامنی نقش دارد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار علی اکبر پورجمشیدیان معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه، عصر امروز (دوشنبه) در نشست خبری بهره برداری از ٥٤٠٠ پروژه عمرانی و هزاران طرح اشتغالزایی و محرومیت زدایی در مناطق مرزی و محروم کشور، با بیان اینکه نیروی زمینی سپاه در شمال غرب، غرب، جنوب شرق، شرق، شمال شرق و بخشی از جنوب غرب ماموریت ایجاد امنیت پایدار را بر عهده دارد، اظهار داشت: از زمان محول شدن این ماموریت، همواره در این مناطق یکی از مولفههای اصلی ایجاد امنیت را رفع محرومیت در نظر گرفتیم چراکه بیکاری و محرومیت از جمله عواملی است که میتواند در این مناطق ایجاد ناامنی کند.
پورجمشیدیان افزود: واقعیتی که باید در چهلمین سالگی انقلاب به آن اعتراف کنیم این است که علیرغم تمام تلاشی که برای خدمت رسانی به مناطق محروم میشود، این محرومیت کمامان در برخی نقاط کشور وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: البته این موضوع نافی زحمات و تلاشهای دستگاههای مختلف نیست، اما محرومیت کماکان وجود دارد.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه افزود: بیکاری معضل جدی در مناطق مرزی است که معضلات دیگر مانند قاچاق نیز از این موضوع نشات میگیرد و اگر بخواهیم امنیت در مناطق مرزی پایدار شود، باید امنیت را مردمی کنیم و مردم وظیفه بخش عمده ایجاد امنیت را به عهده بگیرند که این اتفاق با حضور نیروی زمینی سپاه در مناطق مرزی رخ داده است.
پورجمشیدیان تصریح کرد: حضور نیروی زمینی سپاه هم باعث ایجاد امنیت و هم باعث ایجاد اشتغال در مناطق مرزی برای مردم بومی که اکثرا اهل سنت هستند، شده است.
وی ادامه داد: امنیت نباید مقطعی باشد، امنیت پایدار به معنای حضور مردم در مناطق مرزی است. خالی شدن مناطق مرزی از مردم مرزنشین باعث ایجاد ناامنی میشود.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه گفت: در استان سیستان و بلوچستان در بخشهای عمدهای امکان کشاورزی و دامپروری نیست و باید اقدام دیگری برای آن کرد. ما برای ایجاد امنیت پایدار و گسترش آن، بخشی از آن ر. در حوزه ایجاد اشتغال تعریف کرده ایم.
پورجمشیدیان اظهار داشت: بخشی از ظرفیتهای موجود در نیروی زمینی سپاه را از سال ٨٧ وارد این عرصه کرده ایم و به مرور از سال ٩٤ قرارگاه محرومیت زدایی با هدف سازماندهی محرومیت زدایی ایجاد شد.
وی گفت: طی سالهای گذشته دستگاههای مختلف پای کار آمده اند و همکاری و هم افزایی ایجاد شده است.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه با بیان اینکه بخش قابل توجهی از کمیته امداد امام خمینی (ره)، آستان قدس رضوی، بنیاد مسکن و سایر دستگاهها در این عرصه با ما همکاری میکنند، افزود: یگانهای مهندسی و ماشین آلات یگانهای سپاه نیز در مناطق مرزی پای کار آمده و شاهد این خواهیم بود که محرومیتها در آینده نیز کمتر خواهد شد.
پورجمشیدیان خاطرنشان کرد: محرومیت زدایی وظیفه سپاه نیست و دستگاههای متولی خود را دارد، اما بر اساس رسالت پاسداری و ایجاد امنیت پایدار وارد عرصه محرومیت زدایی شده ایم.
وی گفت: از سال ٩٤ بیش از ٢٨ هزار پروژه عمرانی توسط قرارگاه محرومیت زدایی تکمیل و تحویل مردم این مناطق داده شده و حدود ١ میلیون و ٩٠٠ هزار پروژه فرهنگی غیرعمرانی نیز مانند تهیه جهیزیه، بستههای معیشتی و... از سال ٩٤ اجرا شده است.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه اضافه کرد: آنچه فردا افتتاح خواهد شد، مربوط به اقدامات انجام شده از سال ٩٦ تا کنون که از طریق ویدئوکنفرانس ٥٤٠٠ پروژه با حضور مقامات لشکری و کشوری افتتاح میشود.
پورجمشیدیان افزود: در بحث پروژههای غیرعمرانی نیز فردا شاهد ٦٠٠ هزار اقدام غیرعمرانی و فرهنگی خواهیم بود.
وی اظهار داشت: این اقدامات فقط در حوزه نیروی زمینی سپاه انجام شده است و قطعا در مجموعه سپاه پاسداران اقدامان بیشتری انجام شده است.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه ادامه داد: امیدواریم این اقدامات سپاه در عرصه محرومیت زدایی انگیزهای برای حضور و اقدام سایر دستگاهها برای محرومیت زدایی شود.
پورجمشیدیان گفت: آماده ایم که شرایط ایجاد شده در این مناطق را در اختیار سایر دستگاهها قرار دهیم تا آنها هم بتوانند اقدامات بیشتری داشته باشند.
وی در پایان اظهار داشت: در گزارشی که از اقدامات اجرا شده در عرصه محرومیت زدایی خدمت مقام معظم رهبری ارائه شد، ایشان از این اقدامات ابراز رضایت کردند و فرمودند: هرچه میتوانید این کارها را ادامه دهید.