نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: توزیع گوشت در اختیار شرکتهای قرار میگیرد که تضمین کافی به دولت ندادهاند و به دلیل عدم تضامین کافی بازگشت سرمایه به دولت صورت نمیگیرد و بیت المال ضایع میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جلال محمود زاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در خصوص حضور دلالان در سیستم توزیع گوشت منجمد وارداتی، گفت: توزیع گوشت و تنظیم بازار در وزارت جهاد کشاورزی دارای مشکلاتی است و به همین دلیل موضوع تحقیق و تفحص در زمینه واردات نهادههای کشاورزی مخصوصا گوشت را در برنامه نظارتی مجلس قرار دادهایم.
رانت در واردات گوشت قرمز نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هفته آینده موضوع تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی در زمینه واردات گوشت و نهادههای کشاورزی در مجلس شورای اسلامی مطرح میشود، تصریح کرد: متاسفانه در واردات و توزیع گوشتهای وارداتی رانت وجود دارد و توزیع گوشت در اختیار شرکتهای قرار میگیرد که تضمین کافی به دولت ندادهاند و به دلیل عدم تضامین کافی بازگشت سرمایه به دولت صورت نمیگیرد و بیت المال ضایع میشود.
صدها پرونده در زمینه عدم بازگردانی حقوق دولتی توسط شرکتهای توزیع کننده وجود دارد وی با اشاره به اینکه شاهد صدها پرونده در زمینه عدم بازگردانی حقوق دولتی توسط شرکتهای توزیع کننده نهادههای وارداتی از جمله گوشت هستیم، ادامه داد: متاسفانه توزیع گوشتها و نهادههای وارداتی در اختیار شرکتهای قرار میگیرد که با وزارت جهاد کشاورزی ارتباط دارند و در زمینه توزیع عملکرد مناسبی ندارند.
ردپای دلالان و واسطهگران در مسیر توزیع گوشت وارداتی این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه به میزانی که گوشت وارداتی در اختیار شرکتهای توزیع کننده قرار میگیرد در جامعه تقسیم نمیشود، عنوان کرد: به دلیل عدم وجود نظارت کافی دلالان و واسطهگران در زمینه توزیع گوشت وارداتی در بین جامعه وارد میشوند.
گوشتهای وارداتی با ارز دولتی به صورت آزاد به فروش میرسند محمودزاده، اضافه کرد: معمولا گزارشهای که توزیع کنندگان به شرکت پشتیبانی دام در رابطه با توزیع گوشتهای وارداتی ارائه میکنند بررسی نمیشوند و همین موضوع باعث میشود بخشی از گوشتهای وارداتی که با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد شده به صورت آزاد به فروش برسد و در اختیار مردم قرار نگیرد.
وزارت جهاد کشاورزی مسئول تنظیم بازار است
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه وظیفه تنظیم بازار بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و این وزارتخانه باید بر اساس نیاز و آمار موجود از مصرف سرانه کشور، محصولات مورد نیاز مانند گوشت قرمز را وارد و به دست مردم برساند، خاطرنشان کرد: محصولات مورد نیاز با دلار ارزان قیمت وارد و در سیستم توزیع آن محصول همانند واردات رانت ایجاد میشود و به دست مصرف کننده اصلی نمیرسد و در این میان واسطهها و شرکتهای مرتبط بهره مند میشوند. /