۵۰ درصد پرستاران گرفتار درجاتی از خشونت فیزیکی و کلامی هستند
آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۴۴۲۹
معاون پرستاری وزیر بهداشت:

۵۰ درصد پرستاران گرفتار درجاتی از خشونت فیزیکی و کلامی هستند

معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بدون بودجه ضمانت اجرایی ندارد، گفت: ۵۰ درصد پرستاران طی یکسال گرفتار درجاتی از خشونت کلامی یا فیز یکی شده‌اند.
۵۰ درصد پرستاران گرفتار درجاتی از خشونت فیزیکی و کلامی هستند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مریم حضرتی معاون پرستاری وزیر بهداشت در نشست خبری اظهار داشت: پرستاران از سال سوم دوران دانشجویی کار برای آن‌ها موجود است و مسئله بیکاری آنچنانی برای این قشر از جامعه نداریم و در سامانه معاونت پرستاری زمانی که تراکم ثبت نام برای کار انجام شد میانگین دو درصد بیکاری وجود داشت.

وی افزود: البته فکر می‌کنم این ۲ درصد هم به دلیل این بود که پرستاران تمایل به فعالیت در برخی از شهر‌ها یا بیمارستان‌ها را نداشتند و اگر تمایل داشته باشند کار برا‌ی آن‌ها وجود دارد.

معاون پرستاری وزیر بهداشت ادامه داد: در حال حاضر حدود ۱۹۰۰ پرستار پشت طرح داریم البته این مسئله برای همه کشور صادق نیست و برای استان‌هایی همچون فارس وجود دارد که البته مشکل طرح نیز در حال حل شدن است.

* ثبت‌نام ۱۳۰ هزار پرستار در سامانه ثبت‌ملی اطلاعات

حضرتی از ثبت‌نام ۱۳۰ هزار پرستار در سامانه ثبت ملی اطلاعات پرستاران خبر داد و گفت: پروانه صلاحیت حرفه‌ای یک هویت پرستاری است که ۱۷ هزار پروانه صادر شده و البته از سال آینده روال مجوز از سازمان سنجش صورت می‌گیرد.

*مهاجرت میانگین ۵۰۰ تا ۵ هزار پرستار

وی در ارتباط با مهاجرت پرستاران گفت: این مسئله یک مشکل جهانی است و فقط ما در ایران با آن مواجه نیستیم و بسیاری از کشور‌های اروپایی از جمله ایرلند گرفتار آن هستند.

معاون پرستاری وزیر بهداشت بیان داشت: به دلیل جهانی شدن سالمندی، کمبود شدید پرستاری در همه کشور‌ها وجود دارد و این در حالی بوده که کشور‌هایی هچون کانادا و استرالیا پذیرش پرستار را راحت کرده‌اند بنابر این باید سیاست‌گذاری‌ها به صورتی باشد که پرستاران در کشور بمانند چرا که این افراد سرمایه‌های ملی هستند و از پول بیت‌المال تربیت شده‌اند.

حضرتی با بیان اینکه آمار دقیقی از مهاجرت پرستاران نداریم گفت: در همه حرفه‌ها از جمله پزشکی مهاجرت وجود دارد و طبق گزارش‌هایی که سازمان نظام پرستاری اعلام کرد طی یکسال ۲۰۰ پرستار درخواست گواهی برای مهاجرت دادند و تصور ما کمتر از ۵۰۰ مورد در سال است. بر اساس برخی از تحقیقات ۵۰۰ تا ۵ هزار مورد مهاجرت پرستاران اعلام شده است.

*حداقل درآمد پرستاران در بخش خصوصی دولتی

وی در ارتباط با درآمد پرستاران گفت: حداقل درآمد در بخش خصوصی به صورت میانگین یک میلیون و نیم به اضافه کارانه و در بخش دولتی ۲ میلیون و ۴۰۰ به علاوه کارانه است که کارانه حداکثر ۸۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده همچنین در برخی از بخش‌های خصوصی درآمد پرستاران بیشتر از دولتی می‌تواند باشد.

*افزایش خشونت علیه پرستاران

معاون پرستاری وزیر بهداشت در ارتباط با آمار خشونت علیه پرستاران گفت:متأسفانه این مشکل در چند سال اخیر زیاد شده و کاهش آستانه تحمل سبب خشونت علیه پرستاران شده البته پزشکان و نیرو‌های اورژانس نیز در معرض این خشونت بوده‌اند و فرهنگ‌سازی در این زمینه می‌تواند مؤثر واقع شود همچنین بر اساس برخی از آمار‌ها ۵۰ درصد پرستاران طی یکسال درجاتی از خشونت فیزیکی یا کلامی را داشته‌اند.

* دلایل اجرا نشدن قانون تعرفه‌گذاری پرستاران

حضرتی در مورد قانون تعرفه‌گذاری پرستاران گفت: این قانون از ۶ تیرماه سال ۸۶ در مجلس تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسید و وزارت بهداشت باید بسته‌های خدمتی در این زمینه تهیه و به شورای عالی بیمه ارائه می‌داد که این مسئله محقق شد، ولی متأسفانه بودجه آن دیده نشد.

وی با تأکید بر اینکه قانون بدون اعتبار و بودجه ضمانت اجرایی ندارد گفت:‌آخرین بار رئیس سازمان نظام پرستاری ۲ هزار میلیارد تومان پیشنهاد اختصاص اعتبار به این موضوع داد و وزارت بهداشت آن را تأیید و به مجلس ارائه کرد؛ که متأسفانه به دلایل مشکلات مالی اجرای نشده است و ما به دنبال پیگیری این مسئله هستیم و امیدواریم محقق شود.

* جذب ۲۷ هزار پرستار طی ۳ سال

وی با اشاره به اینکه وزیر بهداشت قول داده که به زودی جذب پرستار در کشور را خواهیم داشت، گفت: از سال ۹۳ تا ۹۷، ۲۷ هزار و ۱۸۴ نیروی پرستاری جذب شدند که ۱۵ هزار و ۵۶۷ مورد ان‌ها استخدام رسمی بوده، ولی به دلیل افزایش تخت‌های بیمارستانی و مراکز بهداشتی و درمانی همچنین افزایش سن سالمندی همچنان نیاز به جذب پرستار وجود دارد.

معاون پرستاری وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه پرستاری در بالین در دو مقطع آکادمیک و حرفه‌ای تعریف شده گفت: کمک‌پرستاران اقدامات کمکی به صورت غیرحرفه‌ای و مراقبت‌های اولیه را انجام می‌دهند و طبق نظرخواهی که از دانشگاه‌ها شد ۲۰ هزار کمک‌پرستار نیاز بود بنابر این تربیت ۱۷ هزار کمک‌پرستار انجام شد و اقدامات لازم در آینده در این راستا جهت افزایش رضایت‌مندی بیمار و پرستاران انجام می‌گیرد.
پربازدیدترین آخرین اخبار