به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در نشست خبری ائتلاف تشکلها و کارآفرینان ملی کاندیداهای این ائتلاف با نقد عملکرد تیم کنونی اتاق بازرگانی و سیاست های اقتصادی دولت در سال های اخیر و ضعف دستگاه دیپلماسی در تعاملات اقتصادی با سایر کشورها به ویژه کشورهای دوست متحد و همسایه به بیان نقطه نظرات کارشناسی و ارائه برنامه های خود در دوره آتی اتاق بازرگانی ایران پرداختند.
تقویت و حمایت شرکتهای دانشبنیان؛ تنها راه خروج اقتصاد کشور از شرایط کنونی
محمدرضا کمپانی دبیرکل اتحادیه تجهیزات پزشکی با تاکید بر حمایت از شرکت های دانش بنیان و نوآوری جوانان نخبه گفت: تنها راه خروج اقتصاد کشور از شرایط کنونی تقویت و حمایت شرکتهای دانشبنیان و نخبه محور است. واردات کشور در این حوزه به ازای هر تن ۱۴۰۰ دلار است در حالی که صادرات ایران به ازای هر تن ۳۰۰ دلار است و در سال گذشته، با وجود ظرفیت های فراوان تنها ۲۴ میلیون دلار در این حوزه صادرات داشتیم.
این عضو اتاق بازرگانی با اشاره به سهم بالای ارزش افزوده در تولید علم اضافه کرد: باید با بهره گیری از شرکتهای دانشبنیان از خام فروشی فاصله گرفته و به دنبال ایجاد ارزش افزوده در صادرات باشیم.
نتیجه عملکرد دولتی ها؛ خرابی اقتصاد ایران و تخریب دستاوردهای انقلاب
ایرج حسابی فرزند پروفسور حسابی عضو اسبق هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی با انتقاد شدید از عملکرد دولت گفت: متاسفانه نتیجه عملکرد دولتی ها خرابی اقتصاد ایران و تخریب دستاوردهای انقلاب شده است.
وی افزود: الکترونیکی شدن انتخابات اتاق خطرناک است و امیدورم نظارت کافی در این خصوص صورت پذیرد.
عضو ائتلاف تشکل ها و کارآفرینان ملی در انتخابات اتاق بازرگانی اضافه کرد: باید در هئیت دولت یک صندلی برای رئیس اتاق بازرگانی، یک صندلی در صدا و سیما برای نظارت بر سریالها و برنامههای تلویزیونی و فرهنگ سازی ها و یک صندلی در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای اتاق بازرگانی درنظر گرفته شود و از سوی دیگر برای شورای نگهبان یک مشاور واقعی باشیم.
می توانیم درب چاه های نفت کشور را ببندیم
محمدعلی رضایی کمال آباد عضو دیگر این ائتلاف با بیان ظرفیت های بالای غیر نفتی کشور اظهار داشت: فقط در یک مورد کشور ما دارای 700 هزار گونه گیاهی است که اگر از آن به درستی استفاده شود می توانیم درب چاه های نفت کشور را ببندیم.
وی با بیان اینکه امروز با توجه به جنگ اقتصادی بخش خصوصی تبدیل به اعتبار نظام شده است گفت: باید فرهنگ تعامل، تحمل و کار تیمی را بالا برده و به جوان گرایی به واقع تمایل نشان دهیم.
افرادی در اتحادیه ها هستند که بیش از نیم قرن به صندلی ها چسبیده اند و جوانان با انگیزه را تمسخر می کنند.
اتاق بازرگانی به دنبال تاسیس بانک است
عبدالرضا هنجنی کاندیدای بخش بازرگانی و رئیس کنونی اتاق مشترک ایران و سوئد بیان کرد: اتاق بازرگانی دارای اندوخته ای چند هزار میلیاردی است که می تواند یک صندوق تشکیل داده و از تولید دانش بنیان و بخش خصوصی و مبادلات تجاری با سایر کشورها حمایت کند.
البته اخیرا شنیده هایی حاکی از آن است که اتاق بازرگانی به دنبال تاسیس بانک است که باید بررسی کرد که اساسا این کار درست است یا غلط!
این عضو ائتلاف با اشاره به ظرفیت عظیم دانشجویان کشور پیشنهاد داد: می توانیم کمیته هایی تشکیل دهیم و به دانشجویان که علوم را فرا گرفته اند اما تجریه عملی ندارند روش های صحیح بنگاه داری، بازاریابی، برند سازی و جذب سرمایه را آموزش دهیم یا با مشارکت و همراهی بعد از تجاری سازی محصولاتشان سهام خود را واگذار و به دنبال حمایت از پروژه های آتی برویم.
ظرفیت ایران در صادرات خدمات فنی، مهندسی 200 میلیارد دلار است
محمد پارسا عضو دیگر ائتلاف تشکلها و کارآفرینان ملی و رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با بیان اینکه ارزش شرکت های دانش بنیان از نفت و گاز بیشتر است اظهار داشت: اگر از 10 درصد ظرفیت دانشجویان کشور که نخبگان ما هستند و همه دنیا برای آن ها چراغ سبز نشان می دهند بهره ببریم مشکلات مربوط به تولید اشتغال و معیشت مردم حل خواهد شد.کشور ما ظرفیتی بالای 200 میلیارد دلار در حوزه فنی، مهندسی و انرژی دارد.
در سفر اخیر وزیر عراق به ایران پیشنهاد دادیم تا در قالب صندوق مشترک ایران و عراق، به جای پولی که انتقال آن امروز با مشکل مواجه است خدمات فنی و مهندسی به ارزش 19 میلیارد دلار در پروژههای مهندسی و انرژی انجام دهیم.
پارسا افزود: باید کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی را فعال کنیم و در سیاست گذاری های اقتصادی کشور فعال شویم.
شرکت های خارجی در برجام گوشت ما را خوردند و به استخوان که رسیدند رفتند
سید ضیاء الدین خرمشاهی عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه شرکت های خارجی در زمان برجام گوشت ما را خوردند و وقتی به استخوان رسیدند رها کردند و رفتند اظهار داشت: 25 تیر 95 به رئیس اتاق ایران، وزیر امور خارجه و چند نهاد دیگر نامه زدم و با تقدیر از مذاکرات گفتم کار شما تمام شد و از این پس بایدساز و کاری اتخاذ کنیم که وقتی شرکت های اروپایی به ایران آمدند نتوانند به راحتی خارج شوند و غرامت بپردازند که ماسفانه برای حرف ما هیچ ارزشی قائل نشدند و نتیجه آن شد که همه دیدند!
کارت بازرگانی نوعی کارت شبه دولتی است
پیمان دفتری کاندید بخش بازرگانی و رئیس اتاق مشترک ایران و بلژیک در این نشست با انتقاد از حضور نهاوندیان در اتاق و سوق دادن رویکرد اعضا به سمت اقتصاد کلان گفت: در همه جای دنیا فضای کلی اتاق بازرگانی ها به سمت اقتصاد خرد و کسب و کارها میل می کند.
وی با بیان اینکه اخلاق در اتاق بازرگانی مورد غفلت واقع شده است افزود: در تمام کشورها چیزی به نام کارت بازرگانی وجود ندارد و در واقع کارت بازرگانی نوعی کارت شبه دولتی است.
رانت و انحصار ریشه همه مفاسد است و سرمنشاء آن خود دولت است
محمد مهدی راسخ دبیر کل سابق اتاق ایران نیز با انتقاد شدید از ساست گذاری های غلط ارزی دولت و رانت های ایجاد شده به وسیله چند نرخی شدن ارز بیان کرد: هم دشمن راه دور زدن ما در تحریم ها را شناسایی کرده و هم ما تحریم ها را می شناسیم اما باید در نظر داشت ایران بازار بسیار بزرگ و جذابی برای شرکت های خارجی است و لذا با ارائه برنامه می توان از این فرصت در بی اثر کردن تحریم ها استفاده کرد.
وی اضافه کرد: امروز نگرانیم که علیرغم هزینههای انجام شده در سوریه ، بازار این کشور را از دست بدهیم.
امروز 400 میلیارد دلار هزینه بازسازی در سوریه است و این به غیر از کالاهای روزمرهای است که مردم این کشور به آن نیاز دارند.
دبیرکل سابق اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اتاق بازرگانی باید هم از سیاست های غلط انتقاد کند و هم راهکار پیشنهاد دهد ادامه داد: سامانه نیما روش غلطی است و دولت با اینکه متوجه این موضوع شده است حاضر نیست آن را بپذیرد.
متاسفانه با وجود تاکیدات بسیار ما و سایر کارشناسان در دولت یازدهم به دلایل سیاسی و انتخاباتی قیمت کالاها و ارز را به صورت تعمدی و تصنعی پایین نگه داشتند و نتیجه آن جهش دلاری بود که موجب شد معیشت مردم با مشکل مواجه شود.
بدتر آنکه دولت حاضر نیست از سیاست های غلط خود دست بکشد و با کاهش قدرت خرید و واریز بسته های حمایتی مقطعی شان مردم را پایین آورده است.
راسخ افزود: رانت و انحصار ریشه همه مفاسد است و سرمنشاء آن خود دولت است.
ما همیشه بدون نگاه سیاسی و با تمام توان و به صورت داوطلبانه و رایگان برای مشاوره دادن در حوزه اقتصاد آماده هستیم اما گوش شنوایی در دولتمردان وجود ندارد و اتاق بازرگانی هم دولتی شده است.
وزیر صمت اسبق ارائه خدمات ساختمانی به قطر را روی هوا فرستاد
محسن صفایی کاندید بخش صنعت این ائتلاف با انتقاد از وزیر صمت اسبق اظهار داشت: 5 سال پیش وزیر صنعت وقت بنده و چند نفر از فعالان اقتصادی و تولید کنندگان کالاهای ساختمانی را به همراه خود به دیدار نخست وزیر قطر برد.
نخست وزیر قطر همان موقع پیش بینی جنگ افروزی جدید آمریکا در منطقه و راه اندازی داعش و حمله به یمن و فروش تسلیحات به دلیل سررسید بدهی های 110 میلیارد دلاری اش را کرد و از ما برای ساخت 7 هزار ساختمان درخواست کمک کرد که البته در همان سخنان اولیه وزیر صنعت همه چیز را روی هوا فرستاد و ما فهمیدیم صرفا سیاهی لشکری بودیم برای تشریفات دولتمردان!
دولت خود را عقل کل میداند/ وضعیت کنونی اقتصاد کارنامه دولت است
مسعود دانشمند کاندید بخش بازرگانی نیز با بیان اینکه دولت فکر می کند عقل کل است گفت: اوضاع امروز کشور نتیجه کارنامه دولت است و سوء مدیریت مشکلات اقتصادی و معیشتی ایجاد کرده است.
وی افزود: تکلیف روشن است و دولت باید دست از سر بخش خصوصی بردارد و به نظرات و راهکارهای کارشناسان توجه کند و از ظرفیت های بی شمار داخلی با رویکرد برون گرایی به ویژه با نگاه به کشورهای همسایه اقتصاد را از شرایط رکودی کنونی خارج کند.
دانشمند اضافه کرد: دولت باید بنگاه داری را رها کند و هماننی سایر کشورهای پیشرفته با بهره گیری از جوانان و شرکت های دانش بنیان و ایجاد بستر لازم اقتصاد را به بخش خصوصی واقعی واگذار کند.
انتهای پیام/
و این وضع غیر قابل قبول است یعنی تحریم ها اینقدر تأثیر داشته که باید از طریق تهاتر آنهم با همسایگان خودمان تجارت کنیم خیلی جالبه !!