دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد برخی انتقادات در مورد تاخیر مجمع در تصمیم گیری درباره لوایح مربوط به FATF گفت: اینکه برخی تاخیرات مجمع را مورد انتقاد قرار میدهند، درست نیست، زیرا هرچه تصمیمات عجولانه باشد ممکن است منجر به تصمیمی ناپخته شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه در مورد جلسه امروز مجمع گفت: لایحه پیوستن به پالرمو که برای تعیین تکلیف تاکنون چندین جلسه مجمع را به خود اختصاص داده امروز مورد بحث اعضای مجمع قرار گرفت.
وی تصریح کرد: این مصوبه از ابعاد مختلف اقتصادی، بین المللی و تعهدات ایران در خصوص این کنوانسیون از بعد سیاسی و امنیتی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته و موافقین و مخالفین فرصتی پیدا کردند تا نظرات خود را ارائه دهند و وزرا و نمایندگان دولت و مجلس نیز نظرات خود در این خصوص را ارائه دادند.
رضایی در خصوص طی این روند گفت: بعد از اینکه مصوبه جدیدی به اسم CFT از مجلس به مجمع ارجاع داده شد مجمع موظف شد براساس مصلحت کشور در خصوص آن تصمیم گیری کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: برخی اعضا ملاحظاتی را بین این دو مشخص کردند (CFT و پالرمو) و پیشنهاد شد، چون هم پوشانیهایی بین این دو مصوبه وجود دارد فرصت دیگری برای بررسی هر دو مصوبه همراه یکدیگر فراهم شود.
وی ادامه داد: برخی اعضا پیشنهاد دادند کمیسیونی مرکب از سیاسی، اقتصادی و امنیتی مجمع تشکیل جلسه دهند و این مصوبه را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
رضایی با بیان اینکه خود ریاست مجمع تشخیص مصلحت مجوز این را داشت که بررسی با تاخیر جلسه بررسی دو مصوبه را تعیین کند، اما با وجود این به رای هم گذاشته شد، خاطرنشان کرد: بر این اساس قریب به اتفاق آرا اعضای مجمع نظر دادند که بررسی این مصوبه با تاخیر و در جلسات آینده بررسی شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: البته نمایندگان دولت و مجلس هم رای به تاخیر بررسی دادند.
وی تصریح کرد: بر این اساس مجمع تشخیص داد که بررسیها روی مصوبه پالرمو و CFT را ادامه دهند و این بررسی بعد از سال نو هم ادامه یابد.
رضایی یکی از مسائل تاثیرگذار بر روی نظر مجمع را رفتار سازنده FATF دانست و تصریح کرد: این در حالی است که بین دو جلسه مجمع FATF از یک طرف اقدامات ایران را تحسین و از سوی دیگر با ابهام با اقدامات ما برخورد کرد.
عملکرد اروپا در تصمیم مجمع در پذیرش مصوبات تاثیرگذار خواهد بود
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مسئله دیگر تاثیرگذار بر تصمیم مجمع را رفتار اروپاییها دانست و خاطرنشان کرد: رفتار و عملکرد اروپا نیز میتواند بر تصمیمات مجمع در خصوص تصویب لوایح موثر باشد. فعلا که اروپا به تعهدات برجامی خود عمل نکرده است.
وی با اشاره به طرح جدید اروپاییها موسوم به اینستکس گفت: اینکه یک شرکت آن هم به صورت تهاتری و با مبلغی اندک موظف به کار با ایران باشد مورد قبول ما نیست.
رضایی تصریح کرد: براساس برجام بنا بود خرید و فروش نفت ایران و نقل و انتقالات بانکی با سهولت انجام شود که این اتفاق نیفتاد البته رصد ما در خصوص این روند ادامه مییابد و بیانیههای FATF را از طریق کمیته عمومی از نظر حقوقی بررسی خواهیم کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه عدهای تاخیر مجمع در تصویب یا عدم تصویب لوایح موسوم به FATF و پالرمو را سرزنش میکنند، گفت: این رویکرد درست و سازنده نیست.
تصمیم عجولانه در خصوص تصویب یا عدم تصویب لوایح چهارگانه می تواند هزینه های زیادی به کشور تحمیل کند
رضایی با بیان اینکه عده ای تاخیر مجمع در بررسی لوایح موسوم به پالرمو را نکوهش می کنند گفت: این نوع برخورد، برخورد درستی نیست زیرا تصمیم عجولانه در مورد تصویب یا عدم تصویب لوایح چهارچانه می تواند هزینه های زیادی به کشور تحمیل کند.
وی ادامه داد: ضمن اینکه تاخیر در بررسی به دیپلماسی نیز این فرصت را می دهد تا مشخص شود اگر ایران به تعهدات خود عمل می کند طرف مقابل هم باید ضمانت هایی بدهد.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: براین اساس تاخیر در بررسی می تواند سازنده باشد و اگر این تاخیر برگرفته از کارهای کارشناسی باشد منافع زیادی برای کشور به دنبال خواهد داشت.
اعضای مجمع در بررسی لوایح چهارگانه جزء صلاح و معیشت مردم به چیز دیگری نمی اندیشند
رضایی با تاکید بر اینکه اقدامات مجمع جزء به صلاح مردم به ویژه در موضوع معیشت آنها نخواهد بود گفت: من و همکارانم در مجمع به این کنوانسیون ها از این منظر نگاه می کنیم که تصمیم گیری ما وضع اقتصادی کشور را بهتر می کند یا نه؟
وی تصریح کرد: در جلسه امروز نیز نمایندگان مجلس و دولت غریب به اتفاق آرا تصمیم به بررسی لوایح با تاخیر گرفتند.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به اینکه اکثریت کشورهای جهان عضو FATF هستند چه دلیلی وجود دارد که ایران با تردید به عضویت در آن می نگرد گفت: هیچ کدام از کشورهایی که عضو FATF هستند شرایط سخت تحریم های ایران را ندارند شاید جمهوری اسلامی هم اگر در شرایط سخت فعلی نبود راحت تر به عضویت در آن در می آمد.
سخنان رییس جمهور قانونی و از روی دوستی نبود/ این قبیل حرف ها را سازنده نمی دانیم
رضایی در واکنش به سخنان اخیر رییس جمهور در انتقاد به بررسی FATF در مجمع گفت: این حرف آقای رییس جمهور قانونی و از روی دوستی نبود. موضع قانون اساسی به 20 یا 30 نفر عضو شورای نگهبان ارتباطی ندارد. اگر قانون به یک جمعی اختیار به تصمیم داده باشد تعداد اعضا معنی ندارد.
وی افزود: خود رییس جمهور یک نفر است اما طبق قانون اساسی اختیاراتی دارد حالا باید گفت چون یک نفر است نمی تواند تصمیم بگیرد یا تعداد اعضای هیات دولت کمتر از اعضای مجمع است آیا می توان تصمیمات آنها را زیر سوال برد ما این صحبت ها را سازنده نمی دانیم.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در یک سال اخیر اقداماتی مشکوک علیه مجمع به گوش می خورد مثلا در بحث نظارت گفتند برخی مسائل در شورای نگهبان دوم بررسی می شود یا در موضوع پالرمو شاهد عجله کاری فوق العاده هستیم که عده ای توقع دارند اعضای مجمع بدون فکر تصمیم بگیرند. یا حتی در برخی موارد شاهد این بودیم از قول بنده یا رییس مجمع مسائلی مطرح می شود که صحت ندارد.
رضایی ادامه داد: به هر حال به نظر می رسد عده ای نگران نظارت مجمع هستند و اگر نظارت قوی صورت گیرد خیلی مشکلات حل می شود. بسیاری از تخلفات از اقتصاد مقاومتی متوقف می شود که در این مسیر ما نیازمند کمک رسانه ها هستیم تا سخنان مجمع تنها از تریبون های رسمی یعنی رییس مجمع یا دبیر آن نقل قول شود