سازمان امور اراضی هشدار داد، هرگونه تغییر کاربری وساخت و ساز در مزارع و باغها بدون اخذ مجوز سازمان جهاد کشاورزی ممنوع است و علاوه بر قلع و قمع بناهای احداث شده، با متخلفان برخورد میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سازمان امور اراضی کشور با صدور اطلاعیهای، نکاتی را جهت جلوگیری از برخی سودجوییها در ایام نوروز اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده است:
اراضی زراعی و باغها به عنوان بستر تأمین امنیت غذایی جامعه و بخشی از محیطزیست کشور از سرمایههای ملی جامعه است و بر اساس آموزههای دینی، فرهنگ ایرانی اسلامی و قوانین کشوری، حفاظت از این عرصهها وظیفهای همگانی و تخریب و نابودی زمینهای کشاورزی امری ناپسند، غیرقانونی و خلاف مصالح جامعه است. از این رو سازمان امور اراضی کشور صیانت از زمینهای کشاورزی را به عنوان رسالتی دینی، فرهنگی و قانونی وظیفه خود میداند و با مشارکت تمامی شهروندان، بر آن است تا در جهت حفظ منابع پایه و تأمین امنیت غذایی جامعه از زمینهای زراعی و باغهای سراسر کشور محافظت کند.
از آنجا که همه ساله در تعطیلات نوروزی و ماههای آغازین سال جدید، فعالیتهای سودجویانه و تبلیغات کاذب در زمینه خرید و فروش زمین و تغییر کاربری اراضی کشاورزی با هدف ویلاسازی و ساختوسازهای غیرمجاز افزایش مییابد، ضمن تبریک فرا رسیدن بهار و سال نو، توجه مردم عزیز را به موارد و هشدارها جلب میکنیم:
۱- بر اساس قانون، هرگونه تغییر کاربری و تفکیک اراضی کشاورزی، ساخت و ساز و دیوارکشی در مزارع و باغها بدون اخذ مجوز سازمان جهاد کشاورزی ممنوع است و علاوه بر قلع و قمع بناهای احداثی، با متخلفان طبق قانون برخورد خواهد شد.
۲- بیشک مشارکت و نظارت همگانی، بهترین و مؤثرترین راه برای حفاظت از سرمایههای ملی کشور است. شهروندان عزیز میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تغییر کاربری زمینهای کشاورزی، مراتب را از طریق تماس با سامانه ارتباط مردمی حفاظت اراضی کشاورزی (تلفن ۱۳۱) یا مراجعه به واحدهای کشیک مستقر در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و مدیریتهای امور اراضی استان اطلاع دهند.
۳- گشتهای یگان حفاظت اراضی کشاورزی در ایام تعطیلات نوروز با گشتزنی و مراقبت مستمر و حضور فعال در عرصههای کشاورزی و نیز گزارشهای دریافتی از سامانه ۱۳۱ مزارع و باغها را رصد میکنند و با هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز، اقدام به تغییر کاربری و تخریب برخورد خواهند کرد.
۴- صدور مجوز یا پروانه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی خارج از محدوده شهرها توسط شهرداران، بخشداران، دهیاران و شوراهای اسلامی شهر و روستا و واگذاری خدمات زیربنایی مانند آب، برق، گاز و تلفن بدون اخذ مجوز از سازمان جهاد کشاورزی استان ممنوع است و وجاهت قانونی ندارد و افراد و دستگاههای متخلف طبق قانون به محاکم قضائی معرفی خواهند شد.
۵- احداث گلخانه، دامداری، مرغداری، استخر پرورش ماهی و سایر تولیدات کشاورزی و کارگاههای صنایع تکمیلی و غذایی در روستاها نیازمند دریافت مجوز از سازمان جهاد کشاورزی استان است.
۶ -بر اساس قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی، هرگونه تفکیک و افراز اراضی کشاورزی به قطعات کمتر از نصابهای تعیین شده، ممنوع بوده و ارائه هرگونه خدمات ثبتی از قبیل: صدور سند مالکیت تفکیکی یا افرازی به این گونه زمینها نیز غیرمجاز است.
۷- تغییر کاربری و تبدیل اراضی زراعی، باغی و اراضی بایر دارای سابقه کشت و کار واقع در حریم شهرها و خارج از آن نیز ممنوع است و متخلفان پس از معرفی به محاکم قضائی علاوه بر قلع و قمع بنا و مستحدثات به پرداخت جزای نقدی و اعاده زمین به وضع اولیه محکوم خواهند شد.
۸- از عموم مردم شریف به ویژه روستاییان و کشاورزان پرتلاش درخواست میشود چنانچه قصد اجرای طرح یا احداث بنا در اراضی زراعی و باغی دارند، قبل از هرگونه اقدامی، از طریق تماس با سامانه ارتباط مردمی حفاظت اراضی کشاورزی (۱۳۱) یا با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یا مدیریت امور اراضی استان مشاوره و برای دریافت مجوز اقدام کنند.