بازیگر و کارگردان سینما در خصوص آرزوی هنری اش در سال جدید گفت: واقعا از تمام وجود آرزو میکنم سینمای کودک ایران به جایگاهی برسد که در تمامی شاخصهها، توان رقابت با آثار پرطرفدار خارجی داشته باشد.
گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سیدجواد هاشمی بازیگر و کارگردان سینمای ایران که تا چند سال پیش اغلب به عنوان چهرهای مطرح در حوزه سینمای دفاع مقدس شناخته میشد طی این سالهای اخیر با ساخت اثر سه گانه «پیشونی سفید» به عنوان یکی از فیلمسازان مطرح و فعال سینمای کودک و نوجوان بر سر زبانهاا افتاده است و این روزها فیلم سینمایی «پیشونی سفید ۳» جدیدترین ساخته این کارگردان در سبد اکران نوروزی سینمای ایران قرار دارد. سیدجواد هاشمی در گفتگو با گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو درباره سالی که در سینمای کشور گذشت و همچنین بیمها و آرزوهای سینمایی اش در سال جدید سخن به میاد آورد.
سینمای کودک بشدت مهجور و مظلوم واقع شده است
سیدجواد هاشمی که این روزها فیلم سینمایی «پیشونی سفید ۳» را روی اکران نوروزی پرده سینماهای کشور دارد با اشاره به دغدغههای خود در سال جاری و به خصوص سینما عنوان کرد: به نظرم باید همچنان و جدیتر در سینمای کودک کار کرد. زیرا سینمای کودک این روزها بشدت مهجور و مظلوم واقع شده است. کارگردان «پیشونی سفید ۳» گفت: خانوادهها اگر به سینما میآیند اتفاقا بخاطر فیلمهایی است که خودشان دوست دارند و شاید برای کودک نیز بدآموزی داشته باشد، پس باید به آثار کودکانه فکر کرد. این کمبود از اتفاقات بد سینماست. این هنرمند با اشاره به فیلم فعلی خود که در جمع چند فیلم سینمای کمدی قرار دارد نیز گفت: هرچند من بعنوان سازنده فیلم کودک و با اکران «پیشونی سفید ۳» در زمانه فعلی به نحوی ریسک کردم و جرات به خرچ دادم، اما ایرادی هم ندارد چرا که فیلم را در بین چند فیلم کمدی و نیز چند کار جدی خوب قرار دادم که خودمان را محک بزنیم. هاشمی تاکید کرد: اکران نوروزی در هر دورهای از اکران سینمای ما باید در اختیار بچهها باشد، و باید این ریسک را به جان خرید و کاری کرد تا خانوادهها و بچهها با همدیگر به سینما برگردند.
با «پیشونی سفید ۳» خودکشی فرهنگی کردم!
این بازیگر همچنین گفت: همین الان فیلمی روی پرده دارم که اتفاقا برخلاف بقیه، اسپانسری هم پشت آن نیست. چه بسا این نوعی خودکشی فرهنگی برای من فیلمساز باشد، اما رنج این کار را به جان خریدم بلکه برای مخاطب فیلم آبرومدی بسازم. وی اضافه کرد: من به فروش خوب فیلم «پیشونی سفید ۳» و استقبال مخاطبان امیدوار هستم. باید اثبات کنیم که سینمای کودک رشد کرده است. بازیگر فیلم سینمایی «اخراجی ها» با بیان اینکه امروز مخاطب کودک انتظار دیدن فیلمی به واقع ایرانی دارد، افزود: این همه فیلم خارجی در دسترس بچه هاست پس انها را باید به سمت فیلمهایی سوق داد که اتفاقا قابلیت رقابت با اثار خارجی را داشته باشند.
چارهای جز خرج کردن برای کودکان در سینما نداریم
سیدجواد هاشمی عنوان کرد: ما چارهای نداریم جز اینکه برای کودکان در این سینما خرج کنیم و البته به ذائقه آنها نیز توجه داشته باشیم. همچنان که خود من نیز سعی میکنم به سمت سلایقشان سوق یابم تا محصولی سالم در اختیار بچهها و خانوادهها قرار دهم. به گفته این فیلمساز؛ جذب هر دوی این دو گروه آنهم درکنار هم در سینما سخت است خصوصا فیلمهایی که بتوانند با همدیگر از دیدنش لذت ببرند. وی در عین حال سینمای کودک را دچار تزلزل دانست و گفت: متاسفانه چندین سال است که به درستی سرمایه گذاری وارد کارگذار تولید فیلم کودک نمیشود. با این شرایط چگونه خانوادهها بتوانند کودک خود را به سالنهای سینمایی ببرند.
باید هوای جیب مردم را داشته باشیم
کارگردان «پیشونی سفید ۳» در مورد هزینههای رفتن به سینما و افرایش قیمت بلیط در ابتدای سال ۹۸ گفت: قبلا هم گفته بودم که با گرانی بلیط سینما موافق نیستم هرچند که امروز مخارج فیلمسازی سنگین است و شاید تصمیم گرفتن در اینباره سخت باشد. هاشمی اضافه کرد: فیلم یک کالای فرهنگی است که دیدنش در سینما اتفاقا برخلاف بسیاری از لوازمات ما چندان گران نشده است با اینحال و با گرانیهای فعلی ممکن است مردم دیگر نتوانند به سینما بروند و این تفریح را هم کنار بگذارند. این بازیگر همچنین گفت: سینماگر در پس این همه هزینههای روزافزون فیلمسازی البته نباید متضرر شود و ناچار است که هزینه هایش را برگرداند با این حال نباید با گرانی بلیط و ... لااقل در زمان فعلی کاری کرد که مردم دیگر به سینما نیایند و این کمیت تماشاگران ازدست برود. باید حواسمان به اوضاع اقتصادی مردم هم باشد.
رقابت با آثار شاخص خارجی، آرزویم درحوزه سینمای کودک است
بازیگر فیلم سینمایی «اخراجی ها» در پایان در خصوص آرزوی سینمایی خود در سال جدید گفت: واقعا از تمام وجودم آرزو میکنم سینمای کودک ایران به جایگاهی برسد که در تمامی شاخصه ها، توان رقابت با آثار پرطرفدار خارجی داشته باشد، زیرا امروزه بهترین فیلمهای خارجی سینمای کودک براحتی در دسترس کودکان و نوجوان قرار میگیرد و مخاطب کودک انتظار دیدن فیلمی به واقع ایرانی، اما همسو با استانداردهای جهانی را دارد، پس انها را باید به سمت فیلمهایی سوق داد که قابلیت رقابت با اثار خارجی را داشته باشند.
اق سید شما هر چی هم کار کنی ولی وقتی در اخر ذهنت امثال گلشیفته رو صاحب حق بدونی باز انحراف هست. هیچی بدتر از این نیست که حرف لاییک ها رو از زبان مردان ریش دار بشنوی. اگه واقعا اون صحبت شما اشتباه بود ایراد نداره. همه اشتباه می کنند. بلند به ایستید و به اشتباهتون اعتراف کنید. مرز بندی داشته باشید برادر.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.