نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس در نخستین جلسه سال ۹۸ که بعد از تعطیلات برگزار شود به این موضوع کمکاریها، غیبتها و سهلانگاریها در مسئله سیل ورود پیدا میکنند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رضا شیران خراسانی گفت: اگر دستگاههای اجرایی کشور به وظایف خود بهدرستی عمل کنند ما میتوانیم از مواهب الهی مانند باران بهرهمند شویم؛ اما متأسفانه ازآنجاکه در زمان لازم مسیرهای عبور سیلاب یا در اصطلاح مسیلها را پاکسازی نکردیم و از لایروبی رودخانهها غافل شدیم، این بارندگیها برایمان تبدیل به بحران شد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ضمن اظهار خرسندی از اقدامات خوب و بهموقع ستاد بحران خراسان رضوی؛ گفت: امروز در جلسهای که با استاندار خراسان رضوی داشتیم همه نمایندگان حاضر در جلسه بر اقدامات پیشگیرانه از سیل و ازجمله همین لایروبی رودخانهها تأکید زیادی داشتیم.
وی افزود: در رابطه با بحران سیل در آققلا هم به همین شکل است؛ رودخانه گرگان رود باید از قبل آمادهسازی میشد؛ اما، چون سهلانگاری شد متأسفانه این بحران و خسارت به وجود آمد و سیلاب به داخل شهر سرازیر شد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: ما در ایام تعطیلات نوروزی همواره با بحثهای بارندگی و تراکم سفرها مواجه بودهایم و این چیز جدیدی نیست؛ نهتنها در مواقع بحران و سیلاب، بلکه این ۱۵ روز اول سال همیشه روزهای حساس و پرتراکم کاری دستگاههای اجرایی است؛ بنابراین تعطیلی یا مرخصی آنهم در ردههای عالی اجرایی در سطح شهردار و استاندار بههیچوجه قابلقبول نیست.
شیران خراسانی تصریح کرد: اگر حتی امسال سیل به گلستان نمیآمد، این استان با تراکم گردشگر مواجه بود؛ یا حتی ریزشی در کوه رخ میداد یا ممکن بود حتی حریق اتفاق بیفتد؛ قطعاً کسی که باید حضور میداشت و تدبیری میاندیشید استاندار گلستان بود.
وی بابیان اینکه امروزه همه میدانند که یک سفر خارجی کمتر از ۵۰ میلیون تومان هزینه ندارد؛ تأکید کرد: این غیبتها و مرخصیها زمانی آزاردهندهتر میشود که مطلع میشویم مسئولی به سفر خارج از کشور رفته چراکه در این شرایط نامساعد معیشتی که عامه مردم با آن دستوپنجه نرم میکنند چنین ریختوپاشهایی همراه با بیمسئولیتی پذیرفتنی نیست.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نمایندگان مجلس در اولین جلسه سال ۹۸ که بعد از تعطیلات برگزار شود به این موضوع کمکاریها غیبتها و سهلانگاریها ورود پیدا میکنند و بررسی دو موضوع را در دستور کار قرار میدهند؛ اول اینکه آیا در مناطق سیلزده، اقدامات پیشگیرانه انجامشده بوده یا نه و اگر انجامنشده علت چه بوده و دوم اینکه در زمان بحران آیا مدیران توانستهاند تصمیم درست داشته باشند یا نه؛ چراکه بعضاً گزارشهایی از عدم پیشبینی و اطلاعرسانی درست قبل از وقوع سیل در بعضی مناطق وجود دارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: در همه شرایط بحرانی مردم به صحنه آمدهاند و کمک کردهاند و هر جا که مردم پایکار باشند نتیجه خوبی گرفتهشده؛ اما ما نیازمند به مدیریت صحیح و بازنگری در بحث مدیریت بحران هستیم چه در حوزه قانون و چه در حوزه اجرا!
شیران خراسانی تصریح کرد: انواع بحران باید تعریف و دستهبندی شود و در هر نوع خاص از بحران، یک ترکیب خاصی از مدیریت با همکاری دستگاههای اجرایی و نیروهای مردمی در نظر گرفته شود؛ ما باید مدیریت بحران را به رسمیت بشناسیم و اگر ایرادی در قانون یا تعریف وجود دارد بررسی و رفع شود.
وی ادامه داد: شاید در یک بحران خاص لازم باشد نیروهای نظامی و انتظامی در رأس مدیریت بحران قرار بگیرند و همه دستگاهها زیرمجموعه آنها قرار بگیرند، یا در یک حریق خیلی بزرگی شاید لازم باشد مدیریت را به دست سازمان آتشنشانی بسپاریم.
مطابق با آیین نامه اجرایی ماده (51) قانونتوزیع عادلانه آب درماده 5 آیین نامه (مصوب 1379/08/11 ) مربوط به بستر و حریم رودخانه ها، انهار، مسیلها، مردابها، برکه های طبیعی و شبکه های آبرسانی، آبیاری و زهکشی ، شرکت آب منطقهای مکلف به علامت گذاری نهایی حد بستر و حریم تعیینشده به نحو مقتضی وارسال نسخهای از نقشه مربوط به بستر و حریم ، برای اطلاع به اداره ثبت اسناد و املاک، بخشداری و شهرداریحوزه عمل و نیز اعلام مراتب به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و جلوگیری از تجاوز اشخاص به بستر و حریم با همکاریمأموران انتظامی گردیده است. ماده (51) قانون توزیع عادلانه آب و مصوبه آیین نامه اجرایی ماده (51) قانون توزیع عادلانه آب توسط هیئت محترم وزیران، برای مدیریت عملکرد صحیح جریان سیلاب ها درمسیرطبیعی خود وپیشگیری از ورود سیل به حریم شهرو ایجادخطرات جانی وایراد خسارات مالی وضع گردیده است. پیشگیری بهتر از درمان است. کافی است قانون را پاس بداریم.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.